Полуниця - це прекрасний природний лікар

Настій з ягід рекомендують вживати як потогінний, сечогінний та послаблюючий засіб. Для цього варто лишень взяти 2 ст. ложки свіжої полуниці, заварити її 1 стаканом окропу, настояти 30 хвилин в термосі, процідити та приймати по півстакана перед їжею.
Полуниця незамінна в раціоні тих, хто має у своєму організмі певні кишечникові інфекції, а також стафілококи, стрептококи, пневмококи та віруси грипу.
Настій із ягід допоможе вам вилікувати стоматит та ангіну. Для цього варто просто полоскати ним рота. А от навар з листя полуниці (сухого або щойнозібраного) врятує від хвороб, про які дехто боїться сказати навіть лікарю, а саме при кровотечі з гемороїдальних вузлів.
Маєте проблеми з захворюваннями жовчного міхура? Четверта частина стакану свіжого полуничного соку, випита вранці натщесерце - чудова допомога при жовчокам‘яній хворобі.
А ще полуниця укріплює імунну систему та стінки судин, допомагає при безсонні та нормалізує артеріальний тиск.
Полуниця - справжній ворог зайвих кілограмів

Суть дієти полягає в тому, що основна увага робиться на вживанні білкової їжі - кефір, молоко, сир, курятина, індичка, риба, яйця. Вуглеводи, серед яких макарони, картопля, каші, торти, тістечка та цукерки повністю заборонені. Необхідну кількість вуглеводів ваш організм якраз отримає з полуниці та страв з неї. На жири - вершки, масло, сало - теж табу. Дозволяються молочні низькожирові продукти. Основний акцент - полуниця, фруктово-полуничні салати, полуничні коктейлі, полуниці з йогуртом, полуниці намащені на хліб і т.д. Варіантів блюд дуже багато, але дієта підходить лише тим, хто по-справжньому обожнює цю ягоду. Винахідники обіцяють втрату 2-2,5 кілограмів за 4 дні.
Полуниця - цінне джерело вітамінів та мінералів

А ще ягоди полуниці містять йод. Ось чому при достатньому вживані ягід в ліній період , можна запросто відмовитися від додаткового йодування їжі. Окрім того, полуниця здатна впливати на обмін йоду при базедовій хворобі.
Саліцилова кислота, яка допомагає зменшувати біль у суставах теж є в полуниці. А тому тим, хто страждає на ревматизм, резонно хоча б декілька тижнів на рік дотримуватися полуничної дієти.
Полуниця має у своєму складі аскорбінову та нікотинову кислоти, рибофлавін, рутин, залізо, кальцій, фосфор та магній. Висновки робіть самі.
Полуниця - один з найсильніших антиоксидантів

Полуниця - найспокусливіший афродизіак та "природна віагра"

І вся справа в тому, що в полуниці міститься достатньо великий процент антиоксидантів, про які вже згадувалося, які оптимізують приток крові до статевих органів. А ще, на відміну від інших фруктів, ці дві ягоди містять найменший запас полісахаридів, який дозволяє підтримувати енергетичний рівень за рахунок малого числа калорій.
Причина надзвичайної "сексуальності" полуниці - в її чудодійних кісточках, які містять у собі цинк. Цинк - один із найважливіших мікроелементів, який сприяє статевому збудженню. Саме він є таким собі "менеджером" гормону тостестерону, який допомагає жінці скоріше налаштуватися на секс. Крім того, цинк - один з найважливіших компонентів у складі чоловічої сперми.
Полуниця - чудовий косметолог

Полуниця незамінна тим, у кого суха та ослаблена шкіра, оскільки вона додає шкірі еластичності та пружності. Чисту шкіру обличчя помастіть соком полуниці на потім на 15-20 хвилин залишіть на обличчі розім’яту полуничну кашку, згорнуту у марлю. Маску змивайте теплою водою або ватним тампоном, змоченим у прохолодному молоці.
Якщо особливих проблем зі шкірою немає, але "освіжити" обличчя все одно не завадить, спробуйте змішати столову ложку полуничного соку і яєчний жовток. Отриману масу нанесіть на обличчя, а через 15 хвилин змийте теплою водою. Після цього не завадить протерти шкіру кубиком льоду.
Якщо ви власниця жирної шкіри з розширеними порами, по підсушити її вам допоможе проста полунична кашка без ніяких додаткових інгредієнтів. Для звуження пор просто додайте до кашки збитий білок.
Поспішаєте на важливу зустріч і маєте лише декілька хвилин для себе? Тоді використайте експрес метод - нанесіть на обличчя суміш з розтертих ягід та ложки меду. Подушечками пальців "вбивайте" суміш у шкіру, аж доки вона не вбереться. Залишки зніміть серветкою. Такий експрес-догляд відмінно знімає ознаки втоми і набряки.

"Сідаючи" на полуничну дієту або проводячи сезон полуничної терапії для шкіри, слід пам’ятати про застереження, які має ця чудо-ягода:
Полуниця - доволі сильний алерген, а тому вагітні жінки та алергіки в перші дні вживання мають бути особливо уважними до свого самопочуття. Те ж стосується жінок, які годують груддю. Якщо у вас чи у вашого малюка з’явилася висипка, свербіж, відчуття важкості у шлунку, нудота, розлад кишечнику - на полуницю доведеться накласти табу.
Щоб зменшити ризик алергії лікарі радять вживати ягоди, запиваючи їх яким-небудь кисломолочним продуктом: кефіром або йогуртом. Виявляється, їх компоненти нейтралізують дію агресивних алергенів. Доречі, на сьогодні вже виведений сорт полуниці-альбіноса, яка за смаковими якостями та ароматом аж ніяк не поступається справжній, однак не містить у собі генів-алергенів.
Полуницю не радять вживати тим, хто страждає на гастрит з підвищеною кислотністю шлунку, шлунковими та печінковими коліками, так як маленькі кісточки подразнюють запалені стінки шлунково-кишкового тракту.

Найкраща і найкорисніша та ягода, яку виросла на вашій або бабусиній грядці. Не варто зловживати першим базарним урожаєм. І боронь вас Боже зробити з такої полуниці маску для обличчя.
Полуниця - єдина з ягід, яка не втрачає свої цілющі властивості при заморозці. Однак заморожувати потрібно кожну ягідку окремо. Помийте ягоди і просушіть на чистому рушнику. Потім викладіть полуницю на піднос і поставте в морозильну камеру. Коли ягода добре замерзне, можна перекласти її у пластиковий контейнер або відерце.
Як їдять полуницю
Виявляється, кожна з країн має свої особливості поїдання полуниці. Італійці вживають цю ягоду лише з лимоном, а французи обов’язково з червоним вином. Греки додають полуницю в салат і їдять разом з сиром. В Мексиці чудо-ягода є основою різкого пекучого соусу до м’яса. Ну а у ми їмо полуницю як кому заманеться. І гадаю, дуже правильно робимо.

Полуничне фондю. В гарячий розтоплений шоколад вмочають полуницю кислих сортів, нанизану на спеціальні виделочки для фондю. В шоколад додають трохи бренді, рому або апельсинового лікеру.
Полуничний суп з шампанським. 500 грамів полуниці перетерти і змішати з добре охолодженим шампанським, перекласти в миску, прикрасити чорницею та вафельною трубочкою.
Отож, невимовної вам насолоди - як за столом, так і в стосунках!
http://www.greenmama.ua