Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

У цирку Вовочка тихенько питає у батька:
- Тато, а навіщо цей дядько тітоньку розпилює?
- Напевно, щоб дізнатись, скільки їй років, синок.

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Шашличний сезон


 Як обрати мангал?



ГАЗОВІ ГРИЛІ.
Головна їх відмінність - відсутність відкритого вогню, гриль досить під'єднати до джерела газу, і газові конфорки розігрівають деко, на якому готується їжа. Серед газових є так звані грилі на лаві - газовий пальник до червоного розжарює шматочки лави, а вони завдяки пористій структурі служать джерелом інтенсивного інфрачервоного випромінювання. В кінці приготування можна підкинути трохи тирси для запаху. Деякі моделі суміщають в собі обидва типи, тобто на одній половині гриля можна готувати на лаві, а на іншій - на деку. Перевага газових грилів - простота використання і швидкий нагрів.

ЕЛЕКТРИЧНІ ГРИЛІ
Очевидно, що цей різновид гриля може використовуватися в місцях, обладнаних електричними розетками. Вони оснащені деком для підсмажування, за розміром бувають від найкомпактніших для домашнього застосування до професійних моделей, якими користуються на кухнях ресторанів. Електричний гриль виручить взимку або в дощовий день, коли хочете шашлик, але немає можливості приготувати його на відкритому повітрі.

ВУГІЛЬНІ ГРИЛІ
У цю категорію потрапляють як звичайні і знайомі всім мангали, так і «більш просунуті» моделі - круглі, овальні, прямокутні з додатковим столиком і полицями. Крупніші моделі, як правило, мають пару коліс, за допомогою яких їх можна легко пересувати з місця на місце. Гриль складається з ємкості для вугілля і грат зверху, яка в більшості моделей може регулюватися по висоті, що дозволяє управляти процесом приготування.

ДРОВ'ЯНІ ГРИЛІ
Вони виготовлені з товщого металу або чавуну, які здатні витримати високу температуру горіння. Бувають різних розмірів і дизайну, звичайно, газові і електричні грилі не вимагають метушні з вугіллям і дровами, сам процес приготування чистіший і швидший. Проте розведення кострища, запах дрів, що горять, вид вуглинок і можливість їх розворушити - найприємніше в процесі приготування шашликів.

КОПТИЛЬНЯ
Це варіант вугільного і дров'яного гриля з кришкою, що щільно закривається. Гриль-коптильня повинен мати два отвори для вентиляції: на кришці і на дні казана, за допомогою яких можна регулювати температуру. Ці шашличниці можна використовувати як звичайний гриль - вугілля знаходиться безпосередньо під їжею, можна також смажити м'ясо за допомогою бічного вогню - вугілля знаходиться по краях барбекю, а продукти в центрі, кришка повинна бути закрита (при такому способі їжа підсмажується повільніше і рівномірно). При копченні вугілля розташовується по краях, а між вугіллям і продуктом ставиться деко з гарячою водою. На вугілля, після того, як воно прогорить, додають деревну тирсу або тріску, щоб додати копченого аромату.

СТАЦІОНАРНІ БЕТОННІ ГРІЛІ-БАРБЕКЮ
Це серйозна і досить значна по розмірах споруда - її встановлюють на стійку платформу з бетону або цегли, відстань від будинку і дерев повинна бути не менше п'яти-шести метрів. Проте, бетонні барбекю прості у використанні, не вимагають особливого відходу, вони великі, тому ви можете приготувати шашлик на велику компанію гостей.

Вдалого шашличного сезону!
http://www.goodhouse.ru

Переклад http://buket.ck.ua

Дата публікації: 18.05.2007
Прочитано: 4681 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
Кухонний помічникКухонний помічник
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Ну ти як, випити любитель?
- Та ні професіонал!

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до вінчання?

На мою думку вінчання має бути обов'язковим
Перед вінчанням потрібно деякий час прожити разом
Мені подобається обряд, але вінчатись не хочу
Мені не подобається обряд вінчання
Мені байдуже



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 1881
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 15 | користувачів сьогодні: 135 | переглянуто сторінок сьогодні: 1362 | всього сторінок переглянуто: 110693587




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.035 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.018 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.