Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

- Хочеться нових гострих відчуттів? Оближи кактус!

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Кулінарне 'SOS'


 що робити, якщо...



Випічка з великою кількістю жиру— Щоб така випічка не вкрилася жировою плівкою, надлишки жиру слід видаляти за допомогою паперових серветок. Жирова плівка застигає і стає твердою, внаслідок чого погіршується смак випічки.

Взялося грудками — Віничком збити страву в піну, якщо ж це не допоможе, то протерти через сито і, додавши трохи води або жиру, перекласти в іншу каструлю та довести до кипіння.

Галушки занадто тверді — Дрібно порізані галушки обсмажити на сковороді в невеликій кількості жиру, додавши смажену цибулю та сало. Солодкі галушки, замість цибулі і сала, посипати ванільним цукром або цукром з корицею і подати до столу із солодким соусом або компотом.

Галушки ось-ось розваряться — Воду, в якій варяться галушки, швидко загустити невеликою кількістю розведеного у воді борошна.

Желатин застиг грудками — Рідину, в якій розведений желатин, ще раз розігріти і дуже добре розмішати.

Зів'яв салат — На кілька хвилин опустити його в холодну воду.

Зморщилися яблука — На деякий час покласти їх у холодну воду, поки шкірка не розгладиться.

Луснуло яйце — Загорнути у фольгу і варити далі.

Не застигає холодний пудинг — Пудинг розрізати і ввести в нього білкову піну або додати замочений у холодній воді та розведений у невеликій кількості гарячої води желатин.

Не збиваються вершки — Подати до столу з кавою.

Пиріг дуже сильно підрум'янився, а середина не пропеклася — Накрити пиріг пергаментним папером і випікати далі.

Пиріг не відстає від форми — Фігурні краї форми на кілька хвилин обгорнути вологим рушником. У формах з прямими вертикальними стінками відділити краї пирога від форми за допомогою ножа.

Пиріг розвалився під час випікання— Його можна спожити, як запіканку. Дрібно порізати, змішати з молоком або розмочити, вкласти у змазану жиром вогнетривку форму та покрити шматочками вершкового масла. До запіканки подати солодкий соус.

Підгорів пиріг — Темний підгорілий шар пирога (за винятком пирогів із фруктами і сиром) після остигання зняти за допомогою тертки і покрити пиріг шаром цукрової пудри або шоколадної глазурі.

Підгоріло масло або жир — Продукт шкідливий для здоров'я, викинути!

Під час запікання підгорів сир — Обережно зняти підгорілий сир, замість нього покласти інший шматочок сиру і запекти ще раз.

Пригоріла страва — Суп перелити в іншу каструлю. У печені відрізати пригорілу частину. Картоплю викинути.

Пригоріла каструля — Залити її водою, додати очисний засіб, розігріти відчистити щіткою.

Проросла картопля — У такої картоплі під лушпайкою є невелика кількість отруйних речовин, тому чистячи її, треба зрізати товщий, ніж завжди, шар лушпайки, картопляний відвар злити.

Рис розварився на кашу— Обсмажити на сковороді в жирі, поставити в нагріту духовку і підсушити.

Розвалилася риба — Видалити кістки і залити її яким-небудь незвичайним соусом або зробити з неї рибний салат.

Розвалилися галушки — Протерти через сито і заправити ними суп.

Розварилася картопля — Приготувати з неї картопляне пюре.

Розварилися макаронні вироби — Використати для супу. Можна також зцідити воду, з'єднати їх з яєчним жовтком, обсмажити на сковороді і на смак заправити солодкими або гострими приправами.

Розварилися овочі — Злити воду, овочі змішати з картопляним пюре і подати до столу, як горохове, морквяне або будь-яке інше пюре. Можна зробити з них овочевий суп-пюре.

Скисли вершки — Використати, як сметану.

Суп або соус перенасичений приправами — Розвести невеликою кількістю молока, бульйону або вершків (вводити поступово), соус розводити не дуже сильно.

Страва пересолена — Розвести молоком, вершками, бульйоном або водою.

http://cookingzone.net


Дата публікації: 27.03.2007
Прочитано: 4974 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
Кухонний помічникКухонний помічник
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Командир батальйону австрійської армії описує солдатам бойову ситуацію:
- Ворог знаходиться ззаду від нас, зліва, справа і попереду...
Вже тепер він від нас не сховається!..

Реклама
Опитування
Чи говорите ви українською? Якщо так, то де її вживаєте?

В усіх сферах свого життя
Лише з родиною
Лише на роботі (в учбовому закладі)
Тільки в україномовному середовищі
Знаю мову і хотів би говорити нею, але соромлюся
Я її не знаю, але хотів би вивчити
Не говорю, не знаю і знати не хочу



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2861
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 217 | користувачів сьогодні: 696 | переглянуто сторінок сьогодні: 11924 | всього сторінок переглянуто: 110990957




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.033 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.017 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.