Технологія виготовлення солодкої прохолоди у ті часи вважалася державною таємницею. У Франції на початку XVII ст. з'явилося ванільне морозиво, після чого французькі кулінари стали вигадувати все нові і нові рецепти. У Парижі ще й досі існує кафе, у якому клієнтам пропонують до 80 сортів морозива. В наш час таким розмаїттям вже нікого не здивуєш. Ми вживаємо морозиво в залежності до своїх вподобань та смакових якостей солодкого десерту. Хто піклується про стан здоров'я та береже фігуру, вживають тільки знежирене морозиво (молочне, вершкове), фруктовий лід чи плодово-ягідне, інші ж полюбляють жирний пломбір.
Зараз виробники доволі часто використовують для виготовлення морозива не молочний жир, а його суміші з рослинними жирами. Це дещо здешевлює виробництво і, разом з тим, робить солодкий продукт менш калорійним. Взагалі-то, в морозиві міститься близько ста корисних для організму людини речовин: більше 20 амінокислот, близько 25 жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 видів вітамінів, а також дуже важливі для обміну речовин ферменти. Але головною перевагою морозива, крім приємної та смачної прохолоди, є те, що воно заспокоює нервову систему та “заряджає “ мозок. Однак, вживати цей продукт можна далеко не всім, вважають дієтологи медичного центру “Діагностикум”. Зважаючи на його калорійність, людям із зайвою вагою їсти морозиво не варто, також воно не рекомендується діабетикам, людям з високим рівнем холестерина в крові, а також хворим на атеросклероз, з ішемічною хворобою серця та карієсом. Бажано не зловживати фруктово-ягідними ароматичними сортами морозива, адже в них міститься багато фруктових есенцій та різноманітних домішок, які не належать до групи натуральних. Також потрібно враховувати, що у всіх видах морозива присутній великий відсоток цукру, який легко засвоюється і швидко піднімає рівень глюкози в крові.
http://20minut.ua