Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Батько говорить до сина: “Іване, я як освідчився твоїй мамі в коханні, то вона настільки була вражена, шо з хвилину не могла вимовити слова. І то, сину,.. була найщасливіша хвилина в моєму житті.”

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Ласуємо морозивом влітку


 Немає нічого кращого, ніж спекотного літнього дня втамувати спрагу, скуштувавши солодкої прохолоди у хрусткому вафельному стаканчику. Адже морозиво — один з найулюбленіших видів ласощів, до якого ми звикли з дитинства



Коли, де і ким був винайдений рецепт приготування морозива, невідомо, але ягоди та фрукти в снігу заморожували ще за часів Олександра Македонського. Це були десерти з дрібно порубаним льодом, заморожені сиропи, соки, щербети, фруктовий лід. Після того, як Марко Поло привіз у Європу рецепт невідомого тоді десерту, для охолодження якого використовували не тільки сніг та лід, але й селітру, морозиво стало досить популярним. Секрет його приготування кожен кухар тримав у таємниці, бо за розголошення рецепту можна було потрапити до в'язниці.

Технологія виготовлення солодкої прохолоди у ті часи вважалася державною таємницею. У Франції на початку XVII ст. з'явилося ванільне морозиво, після чого французькі кулінари стали вигадувати все нові і нові рецепти. У Парижі ще й досі існує кафе, у якому клієнтам пропонують до 80 сортів морозива. В наш час таким розмаїттям вже нікого не здивуєш. Ми вживаємо морозиво в залежності до своїх вподобань та смакових якостей солодкого десерту. Хто піклується про стан здоров'я та береже фігуру, вживають тільки знежирене морозиво (молочне, вершкове), фруктовий лід чи плодово-ягідне, інші ж полюбляють жирний пломбір.

Зараз виробники доволі часто використовують для виготовлення морозива не молочний жир, а його суміші з рослинними жирами. Це дещо здешевлює виробництво і, разом з тим, робить солодкий продукт менш калорійним. Взагалі-то, в морозиві міститься близько ста корисних для організму людини речовин: більше 20 амінокислот, близько 25 жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 видів вітамінів, а також дуже важливі для обміну речовин ферменти. Але головною перевагою морозива, крім приємної та смачної прохолоди, є те, що воно заспокоює нервову систему та “заряджає “ мозок. Однак, вживати цей продукт можна далеко не всім, вважають дієтологи медичного центру “Діагностикум”. Зважаючи на його калорійність, людям із зайвою вагою їсти морозиво не варто, також воно не рекомендується діабетикам, людям з високим рівнем холестерина в крові, а також хворим на атеросклероз, з ішемічною хворобою серця та карієсом. Бажано не зловживати фруктово-ягідними ароматичними сортами морозива, адже в них міститься багато фруктових есенцій та різноманітних домішок, які не належать до групи натуральних. Також потрібно враховувати, що у всіх видах морозива присутній великий відсоток цукру, який легко засвоюється і швидко піднімає рівень глюкози в крові.

http://20minut.ua

Дата публікації: 16.06.2008
Прочитано: 6511 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

На заводі пластмас налагодили випуск шпильок для лисих жінок. Вони чудово кріпляться на голові присосками.

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2429
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 101 | користувачів сьогодні: 816 | переглянуто сторінок сьогодні: 16433 | всього сторінок переглянуто: 73474409




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.025 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.019 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.