Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

— Піду я від чоловіка. Відтоді, як він став депутатом, тільки те й робить, що стоїть біля ліжка і розповідає мені, як буде добре.

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Шампанське відкривають без шуму та піни


 Те, що ми називаємо “шампанським”, - зовсім не шампанське, бо ексклюзивне право називати ігристе вино шампанським мають лише французи-винороби з провінції Шампань.



Все решта – ігристе вино, вироблене за принципом шампанізації... Але в Радянському Союзі цей пікантний момент лукаво обминали, називаючи вино “Советским игристым” і не вживаючи слова “шампанське”.

- Згідно з Мадридським договором, в Європі шампанським має право називатися лише вино, виготовлене з трьох сортів винограду: шардоне (chardonnay), піно нуар (pinot noir) і піно меньє (pinot meunier), вирощених у провінції Шампань, - розповідає кореспонденту “ВЗ” сомельє Євген Іванов (на фото). - Всі решту вина називатися шампанським не мають права, хоча в народі ігристе вино, яке відкорковують зі звуком та димком, прийнято називати шампанським. Знавці оцінюють шампанське за багатьма критеріями. Про якість “розповідають” і пляшка, і корок, який може бути виготовленим як з коркового дерева, так і з синтетики – за новими технологіями. Відкорковуючи пляшку, крутіть не корком, а пляшкою. Від того, чи слухається корок – також залежить якість. І найбільше “розкажуть” про шампанське бульбашки, які й заслужили всенародну любов. У якісному шампанському вони підніматимуться від легкого дотику до бокалу навіть тоді, коли він простояв на столі протягом всієї вечірки. Але пляшку шампанського потрібно допивати за вечір і не залишати на ранок, бо тоді це вже буде не шампанське, а лише його... тінь. Отож пийте до дна!

Чи знаєте ви, що...

за допомогою шампанського можна схуднути – завдяки “жирознижуючим” властивостям вуглекислого газу, ферментів і фруктових кислот. “Поліруючи” споживання аскетичних страв фужером сухого шампанського (не більше 500 мл на добу), можна позбутися трьох-чотирьох кілограмів за місяць;

нескінченно довго можна споглядати гру бульбашок у шампанському. Цей спосіб медитації до того ж передбачає дегустацію, тому дуже приємний. А світло-солом’яний колір напою з легким зеленкуватим відтінком позитивно впливає на психіку;

для виробництва справжнього шампанського використовуються лише три сорти винограду: шардоне, піно нуар, піно меньє. Позначка на етикетці Blanc de blanc означає, що у пляшці – шардоне, Blanc de Noirs – два інші сорти винограду, без позначок – всі три сорти винограду. Якщо на етикетці зазначено рік випуску – ви тримаєте в руках millessime – шампанське вдалого на урожай року;

психологи стверджують, що ставлення до шампанського говорить про ступінь зрілості особистості. До певного віку в людини виробляється смак, завдяки якому можна оцінити вишуканий букет і з’являються фінансові спроможності, які дозволяють зробити вибір на користь ліпшого.

До речі...

Шум і піна, які супроводжують відкорковування пляшки, – моветон. Прийнятним є легкий хлопок і димок. Прокручувати слід не корок, а пляшку.

Крижане шампанське не покаже свого смаку й аромату. Оптимальна температура – 7-10 градусів.

Комбінувати шампанське зі солодощами – помилка. З десертами співзвучне лише солодке шампанське. А сухе любить компанію твердих та жирних сирів. Можна до білого шампанського подати біле м’ясо і морепродукти, до червоного – червоне м’ясо, рожеве смакує з качкою, ягням чи телятиною. Чим дорожче шампанське – тим вишуканіша страва має бути до нього.

Існують три страви, до яких шампанське категорично не подають – суп, оселедець і яєшня.

Шампанське – як справжня коштовність – не терпить сусідства з іншими спиртними напоями, тож не варто його поєднувати...

Розливати шампанське у низькі пузаті бокали – добровільно позбавити себе відчути повноцінну гаму гастрономічного й естетичного задоволення. Вузькі й високі фужери допомагають усім складникам проявитися.

Фірмовий рецепт коктейлю «Кір Рояль» від Євгена Іванова

Змішайте у фужері 50 мл персикового лікеру, 100 мл ігристого білого брюту та додайте дві краплини біттера “Ангостура” (усі складники можна придбати у спеціалізованому алкогольному магазині). Розмішайте вміст. Фужер можна прикрасити шматочком персика чи тим, що шепне ваша фантазія.

http://www.wz.lviv.ua

Дата публікації: 27.12.2007
Прочитано: 3128 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Сидять дід з бабою на лаві, мовчать.
Баба і каже:
— Що ти, діду, все мовчиш, розсказав би що-небудь...
— Та що тобі розказувати, ти ж глуха як пень.
— Цікава історія, і що ж з ними сталося потім?

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до вінчання?

На мою думку вінчання має бути обов'язковим
Перед вінчанням потрібно деякий час прожити разом
Мені подобається обряд, але вінчатись не хочу
Мені не подобається обряд вінчання
Мені байдуже



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 1878
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 47 | користувачів сьогодні: 161 | переглянуто сторінок сьогодні: 11537 | всього сторінок переглянуто: 76421417




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.023 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.018 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.