* Огірок натерти на тертці, додати 10 крапель лимонного соку, нанести на обличчя, через 20 хвилин змити. Ця маска робить шкіру молодою, еластичною, пори звужуються.
* Вітамінізована маска із сиру: 2 ч. ложки сиру розмішати з 1 ч. ложкою соку петрушки або міцного чаю, додати 0,5 ч. ложки вітамінізованого риб’ячого жиру, цедру лимона або апельсина. Через 15 хвилин зняти холодним відваром петрушки, шкіру змастити живильним кремом.
* Суміш з 3 ч. ложок меду та горілки нанести на обличчя тонким шаром, витримати 20–25 хвилин. 10–12 сеансів нададуть обличчю свіжості і гарного кольору.
* Сирий жовток змішати з 1 ч. ложкою оливкової або кукурудзяної олії, додати мед (на кінчику ножа). Тримати 10 хвилин, змити розведеним молоком.
* Для фруктових та овочевих масок (сік і м’якоть з додаванням борошна) використовують томати, огірки, капусту, петрушку, лимони, апельсини, полуниці, малину, смородину, персики, абрикоси, яблука (зварені у молоці). Суху шкіру перед такими масками змащують живильним кремом.
* Для шкіри, що старіє, корисна маска із сирої картоплі.
* Маски з молочнокислих продуктів відбілюють шкіру.
* Свіжозірвані звіробій, мати-й-мачуху, деревій, шавлію (можна сушену) змішати у рівних частинах, 1 ст. ложку цієї суміші залити 1 скл. окропу, закутати і залишити на ніч. Уранці відвар процідити, змішати з 50 г одеколону. Цей лосьйон ліпше використовувати у спеку, коли жирна пітлива шкіра.
* Гарним біостимулятором для обличчя та шиї є сік алое. Вранці та увечері очищене обличчя протерти розрізаним листком алое, змастити кремом. Процедуру повторювати через два дні протягом двох тижнів