Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

- Таню, сядь ближче, так сумно, у мене ж ніколи сестри не було.
- А брат? Був у тебе хоча би брат?
- Навіщо брат? Лікарка одна була, дві санітарки, а от медсестри – ніколи не було...

Google рекомендує


Кулінарний довідничок

Зелені вітаміни з нітратною душею


 Ура! Весна, що її так довго чекали, нарешті настала! І день подовшав, і сонечко пригріло – саме час тішитися життю! Та от у голові щось паморочиться, безсоння спокою не дає, усі нервують, а зовнішність – ліпше, якби дзеркал взагалі не було. Ваш порятунок не у лікарні й не в аптеці, а... попідтинню.



Корисне – обабіч стежки

Для задоволення вітамінних потреб у весняний період фахівці рекомендують заживати якомога більше зелені. У ній чимало вітаміну С та фолієвої кислоти. Отож гайда на грядку по першу петрушку, кріп чи зелену цибульку, які щойно вигулькнули з сонної землі. Якщо з власним городом не склалося, сусіди напевне не образяться, коли прополете їхній. Маю на увазі перші весняні рослинки, а не городину. Так, додаючи їх до салату, станете енергійнішими та подолаєте дефіцит вітамінів і мікроелементів.

Кропива, вважають, найкраще очищає кров. Вона сприяє збільшенню гемоглобіну, виганяє з організму шлаки та чистить увесь шлунково-кишковий тракт. Це й один із найбільш ранніх полівітамінних природних продуктів. Увести її до щоденного раціону можна у вигляді приправ і гарнірів. Листя кропиви збирають, промивають або обливають окропом, пропускають через м’ясорубку, додають дрібно нарізану цибулю та варені яйця.

З молодого листя кропиви можна приготувати надзвичайно смачну та корисну страву. Листя кропиви варити протягом 2–3 хв у невеликій кількості води, процідити, дрібно порізати. До тушкованої в олії цибулі додати подрібнену масу, воду, в якій вона варилася, чверть склянки молока з ложкою борошна та трохи мускатного горіха. Потримати на вогні 5 хв, додати зелень петрушки, розтертий із сіллю зубець часнику.

Упродовж 3–4 тижнів корисно заживати й сік із листя молодої кропиви у поєднанні з соком листя жовтого осоту. Цей засіб чудово нормалізує обмін речовин, очищає кров і весь організм від «зимових» шлаків. Щодня треба випивати 3–4 ст. ложки суміші цих соків, розведених з водою у пропорції 1:3. До того ж листя жовтого осоту доцільно додавати до зелених салатів.

Не поступається кропиві лікувальними властивостями кульбаба. У її листках міститься каротин (сприяє поліпшенню зору, шкіри й слизових оболонок), вітаміни С і Р, а також залізо, марганець та мідь. Кульбаба стимулює виробництво і відтік жовчі, допомагає роботі печінки та кишківника, знижує рівень цукру в крові. Для приготування салату потрібно 100 г листя кульбаби (вимочіть 30–40 хв у воді), 4 ст. л. горіхів, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. олії. Смачного вам і корисного!

 
Кому свіженьких нітратів?


Чого найбільше остерігатися, купуючи ранні фрукти та овочі на ринках, ми поцікавилися у завідувачки лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Тетяни Маркович:

– Ранні фрукти та овочі – тепличні, тому в них може бути багато пестицидів і нітратів, що здатні спровокувати отруєння організму. Перед тим як купувати продукцію, попросіть продавця показати довідку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. У цій довідці має бути вказано вміст нітратів, термін реалізації продуктів, а також прізвище продавця й дата перевірки. Для кожної категорії сільськогосподарської продукції є визначені норми вмісту нітратів. У лабораторії товар ретельно досліджують і лише після того дають дозвіл на реалізацію. Зазначу, що овочі та фрукти, вирощені на присадибних ділянках, зазвичай не містять нітратів та пестицидів, тож їх сміливо можна купувати. І ще одна суттєва заувага: купуйте овочі та фрукти на зареєстрованих ринках, а не на стихійних базарах, де їх ніхто не перевіряє.

Діагноз – весна

Навесні прокидається не тільки природа, а й численні хвороби. Світловий день більшає, зростає сонячна активність, біоритми організму змінюються... Тому не дивно, що загострюється більшість хронічних захворювань, надто серцево-судинні та шлунково-кишкові. Окрім того, у весняну пору починають грати гормони, відтак частіше дошкуляють нервово-психічні розлади. Як свідчить статистика, саме у цей період року кількість самогубств збільшується на 10 відсотків.

Операція «Анти нітрат»

Щоб уберегти себе від нітратів, вдайтеся до трьох хитрощів.

1. Перед приготуванням салату зелень замочіть на годину у воді – вона «витягне» нітрати.

2. Додайте до салату лимонну кислоту та ретельно його перемішайте. Річ у тому, що нітросполуки потрапляють в організм у безпечному вигляді і перетворюються на небезпечні тільки під впливом нітробактерій, які завжди мешкають на овочах.
Кислота блокує їх розмноження, і небезпечної реакції не відбувається.

3. З’їдайте свіжі салати відразу після приготування: під час зберігання в холодильнику з нітратів може утворитися нітрит, а ця отрута страшніша за нітрати.


Інна Семенюк, Оксана Головій

http://www.simya.com.ua

Дата публікації: 11.04.2008
Прочитано: 2274 раз





Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Куме, ось я як хильну лишку, то стаю вже як повна свиня.
- Куме, а коли ви тверезий?
- Тоді баран-бараном.

Реклама
Опитування
Якому весільному салону Ви віддасте перевагу?

Ассоль
"L`Amour"
Марьяж
Ксенія
Валерія
Наталі
Леррос
Мрія
Мадемуазель
Подіум
Міледі
салони м. Києва



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 765
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 59 | користувачів сьогодні: 449 | переглянуто сторінок сьогодні: 7470 | всього сторінок переглянуто: 58343265





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.