Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Прийшов мужик до лікаря, футболку зняв й питається:
– Лікарю, що це???
– ОГО!!!
– Лікарю, я і сам бачу, що ОГО!!! Як його лікувати???

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Як вибрати сковороду


 В даний час в магазинах і супермаркетах з'явилося дуже багато різноманітного посуду. Одних сковорідок можна знайти декілька десятків найменувань. Як зорієнтуватися у всьому цьому різноманітті? Як вибрати таку сковороду, яка служитиме декілька років, і в якій нічого не пригоратиме?



Є декілька критеріїв, по яких визначається якість сковорідок. Перший з них – це вага сковороди. Чим вона важча, тим надійніша. Що це означає практично?
Це означає, що дно у сковороди повинне бути достатньо товстим. Тільки тоді воно не деформуватиметься від перегріву. Надмірне нагрівання також приводить до пошкодження внутрішнього покриття. Як швидко відбудеться таке пошкодження, залежить від матеріалу, з якого зроблена сковорода.

Алюмінієва сковорода

Останнім часом ринок перенасичений посудом з легких алюмінієвих сплавів. Звичайно, такі сковороди дуже легкі і зручні в експлуатації, та і коштують вони недорого, але служать вони недовго. Тонке дно з алюмінію дуже погано переносить перегрів і швидко змінює форму. Перегрів погано впливає на внутрішнє покриття, яке у принципі, досить легко пошкодити. У алюмінієвих сковородах найчастіше покриттям є антипригарний тефлон. Якщо дно сковороди недостатньо товсте, то незабаром тефлон, будучи полімером, починає випаровуватися. Не встигнете порадіти новому придбанню, як яєчня почне пригорати, а м'ясо неможливо буде відчухрати від дна сковороди.

Із-за пошкодженого покриття їжа стикається з шкідливими виділеннями і іржею. Ми їмо цю їжу, і всілякі шкідливі речовини накопичуються в нашому організмі.

Практично будь-який матеріал, контактуючи з їжею, особливо з кислими і лужними блюдами, такими як борщ, щі і т.д., може виділяти шкідливі речовини. Ці речовини, потрапляючи в шлунок або в ніжні стінки кишечника, завдають здоров'ю непоправної шкоди.

 Саме тому, сковорідки з покриттям не можна скребти металевими щітками або їжаками. Мити їх треба тільки м'якими миючими засобами і спеціальними ганчірочками для миття посуду.

Чавунна і титанова сковороди

Титан стійкіший і менш схильний деформації при нагріванні матеріал. В цьому відношенні, сковорідки з титану є вигіднішим вкладенням грошей.

Найважчі і такі, що не піддаються деформації, сковорідки зроблені з чавуну. Запитайте у кухарів шефа або досвідчених куховарок: “Перевагу яким сковородам вони віддають для випічки млинців або приготування м'яса?”. Звичайно, чавунні. У деяких сім'ях чавунні сковорідки дістаються по спадку від бабусь. Потрібно відзначити, що чавунні сковорідки не миються, а прожарюються на вогні, а потім ополаскуються холодною водою.

Отже, найстійкіші, не підвладні швидкому зносу сковороди зроблені з титану або чавуну. Якщо ж вам все-таки подобаються сковороди з алюмінієвих сплавів, то дно такої сковороди повинне бути товсте, не менше 5 мм для м'яса і не менше 2 мм для млинців.

Важливі характеристики сковороди

Дно усередині сковороди повинне бути рівне. Якщо є горби і ямки, це є дефектом виробу або ж неякісним виробництвом. Тому рекомендуємо купувати посуд в тих місцях, де вам можуть показати сертифікат якості.

Дно сковороди зовні може бути ребристе або з особливим орнаментом, іншими словами, з проточкою дна. Це має функціональне призначення. Завдяки ребристості дна, сковорода рівномірно прогрівається і утримує досягнуту температуру набагато довше.

Стінки сковороди теж повинні бути достатньо товсті. Хороша сковорода для м'яса матиме товщину стінок не менше 4 мм, а висоту 3 см. Оптимальна товщина стінок алюмінієвої сковороди для млинців 2 мм, а висота 1 см.

 Кріплення ручки сковороди – це ні в якому разі важливий момент. Добре, коли сковорода лита або ручка знімна. Якщо ручка кріпиться зсередини яким-небудь болтом, навколо місця кріплення обов'язково обколюватиме покриття і нижній металевий шар буде голий. Шанси, що шматки, що обколюють, потраплять в їжу досить високі, тому необхідно звертати увагу на кріплення ручки.

Вибір сковороди залежить від плити

Вибір сковороди також багато в чому залежить від виду плити. Для газових плит потрібні сковорідки з проточкою дна (з дуже тонкими борозенками сріблястого кольору). Це необхідно для рівномірного нагрівання дна. Для електричної плити підійде будь-яка сковорода з будь-якого матеріалу. Склокерамічна плита вимагає спеціального посуду. Товщина дна сковороди повинна бути не менше 3 мм, тому що температура нагрівання у склокерамічної плити вища, ніж у газової і електричної плити. Для склокерамічних плит також добре підходять сковорідки з проточкою дна. Для індукційних панелей необхідно використовувати сковорідки з емальованої сталі, чугуна або алюмінію, але із сталевим дном.

Узагальнюючи все вищесказане, сковорідки повинні бути масивними, з товстим дном і товстими стінками. Дуже бажано, щоб вони були зроблені з титану, чавуну або хоч би мали сталеве дно. Такі сковорідки коштуватимуть на декілька порядків дорожче, але знос у них буде невеликим і користуватися ними можна буде декілька років. Купувати дешеві і легкі сковороди, зрештою, обійдеться дорожче.


ualady.net


Дата публікації: 29.05.2007
Прочитано: 6144 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Кухонний помічникКухонний помічник
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Звинувачувана Гендерсон, скільки вам років? - питає
суддя.
Звинувачувана уперто мовчить, і суддя підвищує голос:
- Не вдавайте перед усіма нами, що не можете порахувати до шістдесяти і трьох-чотирьох.

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2436
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 71 | користувачів сьогодні: 537 | переглянуто сторінок сьогодні: 2550 | всього сторінок переглянуто: 106254436




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.040 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.035 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.