Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

- Якому виду контрацепції віддають перевагуі блондинки: презервативам чи пігулкам? - Пігулкам, оскільки їх легше проковтнути.

Google рекомендує


Кулінарія

Сезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свого


 У серпні, коли багато дрібних ягід вже відходять, на прилавках з'являються їх родичі – великі смугасті ягоди-кавуни.

Цінність кавуна відмітили ще в давньому Єгипті, його насіння і зображення, археологи знаходили в гробницях фараонів. Сам же смугастик родом з Африки, там і сьогодні, на околицях пустелі Калахарі можна зустріти його родичів – диких смугастих кавунів.





Завдяки своїм якостям, кавун є досить цінним даром природи. Він складається на 80-94% з води і сприяє швидкому виведенню шкідливих речовин з організму. Ця смачна смугаста куля, зберігає в собі масу корисних властивостей. Його червона м'якоть багата фолієвою кислотою, необхідною для нормального кровоутворення і синтезу білків. Кавун містить цукри, які легко розчиняються: фруктозу, глюкозу та сахарозу. Стигла м'якоть кавуна володіє дієтичними властивостями, які особливо корисні при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях, подагрі, а також хворобах печінки і сечового міхура. Серед компонентів кавуна є ще аскорбінова і нікотинова кислота, солі заліза, калію, натрію, фосфору та магнію, а ще клітковина, пектинові речовини і каротин.

При купівлі кавуна необхідно враховувати деякі моменти. Ці смугастики, як і дині з коренеплодами, вбирають в себе багато нітратів, так що в цьому питанні слід проявити пильність.

У м'якоті кавуна, насиченого нітратами, прожилки набувають жовтого кольору, а також можна побачити жовтуваті ущільнення розміром з копійку або п'ятачок, а то й іще більші.

Спілий кавун, як правило, великий і при цьому легкий. При виборі кавуна слід уникати дуже маленьких і дуже великих. Сухий хвостик означає спілість. Світла пляма, на якій лежав кавун, повинна бути жовтою, а ще краще оранжевою. Якщо постукати по спілому кавуну, він пружинитиме і почується не глухий, а дзвінкий звук. Кірка вдало вибраного кавуна повинна бути твердою і блискучою.

Надрізати кавун при купівлі, краще не слід, тому що шкірка його брудна, та й на ножі може роїтися маса мікробів.

Крім вживання кавуна в природному вигляді, можна робити з нього мед або засолювати, а при бажанні можна зробити навіть кавунові цукати.

Кавуновий мед готують тільки з повністю доспілих кавунів з солодкою м'якоттю. Чистий кавун розрізають на частини над тазом, ложкою з нього вибирають м'якоть, подрібнюють, протирають через сито або друшляк, проціджують через два шари марлі й ставлять на вогонь. При закипанні червонувату піну слід зняти, а сік знову процідити через сито або марлю. Потім його ставлять на повільний вогонь і випаровують, постійно помішуючи, щоб не пригорів. Коли об'єм соку зменшиться в 5-6 разів, перевіряють готовність краплею. Готовий кавуновий мед розфасовують в скляні банки і закатують кришками, але можна його зберігати і не в герметично закритій тарі.

Для засолу придатні невеликі зрілі плоди з тонкою кіркою і соковитою щільною м'якоттю. Кавуни ретельно миють, наколюють в декількох місцях, після чого щільно укладають в тару, заливають 6-ти процентним розчином куховарської солі і витримують при кімнатній температурі 1-2 дні, а потім переносять тару в прохолодне місце. Зверху на кавуни кладуть дерев'яний круг. Через 30-45 днів кавуни готові до вживання.

Щоб зробити цукати, з товстої кавунової кірки зрізають верхню зелену жорстку частину, кірку ріжуть на шматочки ножем або формами для печива, заливають водою і кип'ятять 10-15 хвилин, охолоджують холодною водою, потім відкидають на друшляк, дають воді стекти і опускають в киплячий сироп (1 кг кірок, 1,2 кг цукру і 2 стакани води). Варять в 4-5 прийомів по 5-7 хвилин з вистоюванням по 10-12 годин. В кінці варива додають 3 г лимонної кислоти. Відкидають на друшляк, дають сиропу стекти, розкладають на тарілки або блюда і підсушують. Для зберігання цукати укладають в банки, коробки або залишають в сиропі, а перед подачею на стіл підсушують.

http://buket.ck.ua

Дата публікації: 26.06.2007
Прочитано: 3396 раз





Додатково на дану тему
Смачні ідеї або меню на заручиниСмачні ідеї або меню на заручини
До бабусі по наукуДо бабусі по науку
Сюрпризи Тірольської кухніСюрпризи Тірольської кухні
Солодощі до новорічного столуСолодощі до новорічного столу
Нові ідеї для веселого нічного застілляНові ідеї для веселого нічного застілля
Солодке життя. Топ-10Солодке життя. Топ-10
Кулінарні фестивалі планетиКулінарні фестивалі планети
Смачно у великий пістСмачно у великий піст
Святковий стіл в стилі ретроСвятковий стіл в стилі ретро
Як знімають рекламу їжіЯк знімають рекламу їжі


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Оголошення: "Річковій станції потрібен директор. З усіх питань звертатися до сторожа".

Реклама
Опитування
Яким шпалерам для робочого столу Ви надаєте перевагу?

Природні пейзажі
Світ тварин
Автомобілі, техніка
Абстракції
Відомі фотомоделі
Комп`ютерна тематика
Космічна тематика
Фентезі
Цікаві малюнки
Діти
Інше
Робочий стіл повинен бути без шпалер



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 1655
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 61 | користувачів сьогодні: 459 | переглянуто сторінок сьогодні: 2565 | всього сторінок переглянуто: 57380877





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.