Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Заходить Вовочка в клас, розвалюється на вчительському стільці, кладе ноги на стіл і закурює сигару. Заходит в клас вчителька:
- Вовочка!!! Ти що собі дозволяєш?!..
- Марьіванна, іди в задницю.
- Ти як зі мною розмовляєш?! Я зараз до директора піду.
- Вали до свого директора. У нього теж... ноги грязні.
Прийшла Марьіванна до директора ...
- Петро Сергійович, Вовочка зовсім обнаглів, в класі курить, мене в задницю послав, а про вас сказав, що у вас ноги грязні!!!..
- Так... Зараз разберемось. Де його особова справа? Дивимось. Батько - голова "Мосбізнесбанка", мати - головний бухгалтер там же. Ну, що ж, все ясно. Ідемо, Марьіванна.
- Куди?
- Як куди? Ви - в задницю, а я - ноги мити.....

Google рекомендує
Кулінарія

Смачно у великий піст


 Нині увесь християнський люд готується до одного з найбільших свят – Світлого Христового Воскресіння. І звичайно ж, цими днями важливо не лише прибрати в оселі, а й навести лад у душі та серці, віднайти спокій та рівновагу.



«Тілесний піст неможливий без посту духовного, – каже паніматка Тетяна Козка із с. Микуличів Володимир-Волинського району, – адже тоді це буде проста дієта... Звісно, можна постувати, як кажуть, заради спортивного інтересу, скинути кілька кілограмів. Але для душі потрібно набагато більше. Відомо ж: не бійтеся того, що йде у вуста, бійтеся того, що з них виходить. По-справжньому постує той, хто не тільки дотримується канонів, а й живе за Божими заповідями, ходить у храм, допомагає стражденним».

Від паніматки Тетяни ми дізналися, що у першу й останню седмиці Великого посту не можна їсти рідких страв (за винятком середи й п’ятниці – тоді дозволяється зварити легенького супчику). Рибні страви можна готувати лише на Благовіщення й у Вербну неділю. Тоді ж не гріх випити трохи вина. А після того, як винесуть Плащаницю, тобто по обіді в Страсний четвер, віряни узагалі не їдять, аж доки не почують «Христос Воскрес!» (звичайно, для цього потрібно мати міцне здоров’я!). У Велику суботу для парафіян, які прийшли на Літургію й лишаються чекати Всеношної, священик освячує хліб і воду. І ще – піст завше послаблювали для вагітних, дітей до 14 років, хворих, старих та тих, хто тяжко працює (для цього треба отримати благословення у священика).

А загалом, вважає паніматка Тетяна, постувати – не означає морити себе голодом. Піст теж може бути смачним! Отож пропонуємо вам рецепти страв, що їх можна приготувати у Великий піст.

КАРТОПЛЯНІ ПИРІЖКИ З ГРИБАМИ
Потрібно відварити 10 картоплин, потовкти їх на пюре (використовуючи воду, в якій картопля варилася), додати 4–5 ст. ложок борошна, посолити й вимішати, щоб вийшло в’язке тісто. Для начинки замочити сушені гриби (приблизно 70 г) у воді на 2–4 години, відтак зварити їх у тій самій воді, відцідити на друшляк. Дрібненько порізати й обсмажити в олії з двома посіченими цибулинами, трохи посолити. Тісто мокрими руками розділити на кульки, сформувати млинці, викласти на них начинку, защипати краї й обсмажити з обох боків в олії.

До речі, начинка до цих пиріжків може бути різна: скажімо, смажена квашена капуста з часником або гречана каша з цибулею.

ЗАКУСКА З КАПУСТИ
Капустину розібрати на листки, занурити в окріп на кілька хвилин, відкинути на друшляк. Поки листки холонуть, приготувати начинку: почистити 5 морквин і натерти на тертці з великими отворами, додати 2–3 подрібнені зубці часнику, посічену зелень, сіль. Усе гарненько вимішати. Цю начинку загорнути у капустяне листя, поскладати в каструлю й залишити на два дні. Страва готова!

САЛАТ КАРТОПЛЯНИЙ
Для цього салату потрібно взяти 4 варені картоплини, 2 свіжі чи квашені огірки, 1 скл. зеленого горошку, 1,5 цибулини, зелень, 1 варену морквину, салатну заправку (або ж олію), консервовану рибу. Картоплю, моркву й огірки порізати на кубики, цибулю подрібнити. Усе вимішати із заправкою, викласти у салатник, а по краю – рибу. Салат дуже смакує, якщо до нього додати 2–3 ч. ложки журавлини чи брусниці.

РИБА ПІД ОВОЧЕВИМ МАРИНАДОМ
800 г філе будь-якої риби порізати, обкачати у борошні й обсмажити в олії. 1 кг моркви натерти на тертці з великими отворами, а 0,5 кг цибулі порізати півкільцями. Усе обсмажити, залити невеликою кількістю води, посолити, додати 0,5 ст. ложки томатного соусу й тушкувати до готовності. У глибоку посудину на дно викласти частину овочевої суміші, відтак – рибу, а зверху прикрити тією частиною суміші, що лишилася. Трохи потушкувати, зняти з вогню й дати настоятися.

САЛАТ З ГРИБІВ ТА ЦИБУЛІ
200 г солених чи маринованих грибів порізати соломкою, додати зелену чи ріпчасту цибулю, перемішати й заправити олією.

ПОМІДОРИ ФАРШИРОВАНІ
У помідорів (беремо їх 1 кг) зрізати верх біля плодоніжки. Вибрати серединку й обсмажити її в олії. Додати 200 г відвареного рису. Цей фарш вимішати, приправити сіллю й перцем. Нафарширувати помідори, відтак викласти їх на змащене олією деко й запікати в духовці 10–15 хв. Подавати до столу гарячими.

ЦВІТНА КАПУСТА В СУХАРЯХ
Відварити у підсоленій воді капустину (щоб колір капусти не змінився, варити потрібно на великому вогні). Порізати її на шматки, посолити, обкачати в сухарях та обсмажити в олії.

КВАСОЛЯ У ТОМАТНОМУ СОУСІ
Квасолю відварити, процідити (відвар не виливати). Помідори й цибулю порізати на кружальця й обсмажити в олії, додати квасолю й трохи відвару. Усе потушкувати під кришкою. Заправити лимонним соком і перцем. Посипати подрібненою зеленню. До цієї страви добре подати товчений із сіллю й олією часник.

ПИРІЖКИ З КАРТОПЛЕЮ
Приготувати пісне дріжджове тісто. Для начинки зварити картоплю, пом’яти. Додати подрібнену обсмажену цибулю. Охолодити. З тіста розкачати млинці, на них викласти начинку, защипати краї й обсмажити в олії. Але олія на сковорідці має бути сильно розігріта, інакше пиріжки вберуть її понад міру і втратять смак.

САЛАТ З ГРИБІВ ТА ПОМІДОРІВ
Відварити 300 г свіжих грибів, порізати їх соломкою. 200 г вареної в лушпинні картоплі обібрати й порізати на кубики, 300 г помідорів – на четвертинки, 1 цибулину – на кільця. Усе вимішати й заправити олією. Можна прикрасити оливками.

Хай вам смакує!

Оксана ГОЛОВІЙ
http://www.simya.com.ua

Дата публікації: 20.03.2008
Прочитано: 6723 раз





Додатково на дану тему
Смачні ідеї або меню на заручиниСмачні ідеї або меню на заручини
Сезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свогоСезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свого
До бабусі по наукуДо бабусі по науку
Сюрпризи Тірольської кухніСюрпризи Тірольської кухні
Солодощі до новорічного столуСолодощі до новорічного столу
Нові ідеї для веселого нічного застілляНові ідеї для веселого нічного застілля
Солодке життя. Топ-10Солодке життя. Топ-10
Кулінарні фестивалі планетиКулінарні фестивалі планети
Святковий стіл в стилі ретроСвятковий стіл в стилі ретро
Як знімають рекламу їжіЯк знімають рекламу їжі


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

— Ти що, одружився?
— Ні, а маю такий вигляд тому, що в мене тільки що украли
машину.

Реклама
Опитування
Ви любите співати під караоке?

дуже люблю! це так весело!
друзі завжди мене просять заспівати
я співаю гарно, тільки мені ніхто не вірить
під караоке ні, от під горілочку - інша справа!
ні, бо я боюсь (соромлюсь)
я люблю слухати
не співаю взагалі



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 292
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 105 | користувачів сьогодні: 678 | переглянуто сторінок сьогодні: 9169 | всього сторінок переглянуто: 71538147




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.017 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.008 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.