Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Зручність - це коли є телефон.
Достаток - коли два.
Розкіш - коли три.

Google рекомендує
Народні та державні свята

Тісто для паски треба виплекати


 На великодньому столі обов’язково має бути освячена у церкві паска.



Я завжди сама печу паску, це для мене ритуал, який приносить задоволення й наповнює душу святом. Адже якою б смачною не була куплена в магазині паска, домашня завжди смачніша, бо просякнута вашою любов’ю, зберігає тепло рук і душі.

Паска за цим рецептом виходить на славу: і ароматна, і смачна.

1 літр кип’яченого молока, 100 г дріжджів, 10 яєць (5 цілих і 5 жовтків), 1 склянка сметани, 1 склянка розтопленого вершкового масла, 3 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 склянка олії, 1 ч. ложка солі, 1-2 ст. ложки спирту, терта лимонна цедра, родзинки, приблизно 2 кг борошна.

У 1,5 склянки теплого молока розчинити дріжджі, додати ложку цукру і трохи борошна, розмішати, щоб не було грудок (як на оладки), накрити й поставити опару в тепле місце. Коли обсяг опари збільшиться вдвічі, додати жовтки, розтерті з цукром і ванільним цукром, сіль, масло, сметану, збиті на піну білки й досипати решту борошна. Вимішувати близько години. Тісто має бути не дуже густим, але добре вимішаним, і відставати від рук та посуду.

Тісто накрити й поставити в тепле місце. Коли воно збільшиться вдвічі, додати родзинки, цедру, спирт і насамкінець поступово вмісити олію.

Приготовлені форми заповнити тістом менш ніж наполовину, поставити в тепле місце, накрити рушником. Коли тісто підніметься до країв, змастити верх збитим яйцем і поставити в розігріту, але не дуже гарячу духовку (максимум 170-1800С) на 50-60 хвилин.

Щоб паска вдалася:

у кухні, де замішуєте тісто, температура має бути +25-300С;

всі продукти мають бути дуже свіжими, якісними, кімнатної температури;

борошно має бути сухим, пересіяним і прогрітим;

тісто для паски не любить протягів і гуркоту;

тривалість випікання паски залежить від її величини. Якщо паска зверху дуже підрум‘янюється, її можна прикрити вологим папером;

перші 30 хвилин випікання духовку відчиняти не можна;

якщо використовуватимете сухі дріжджі, то на кожні 500 г борошна треба брати 15 г сухих дріжджів і додавати молока стільки, скільки зазначено для густих дріжджів;

дно форми для паски можна вистелити промащеним пергаментом, але краще – фольгою, яку потім легко зняти, до того ж вона не утворює складок при вистелянні. Її теж треба змастити жиром і посипати білими панірувальними сухарями.
http://www.wz.lviv.ua

Дата публікації: 06.04.2007
Прочитано: 6377 раз



Додатково на дану тему
Святе Богоявлення (свято Водохреща)Святе Богоявлення (свято Водохреща)
23 лютого. Поради жінкам23 лютого. Поради жінкам
Игры и приколы на 23 февраляИгры и приколы на 23 февраля
Поздравления с 23 февраляПоздравления с 23 февраля
Міжнародний день рідної мови. Історія виникнення. Поздоровлення.Міжнародний день рідної мови. Історія виникнення. Поздоровлення.
Сценарии к 23 февраля.Сценарии к 23 февраля.
SPA: оригинальный подарок для мужщиныSPA: оригинальный подарок для мужщины
Вірші для мами та бабусіВірші для мами та бабусі
Міжнародний жіночий деньМіжнародний жіночий день
Шукаєте подарунок для коханої?Шукаєте подарунок для коханої?
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Яка у хворого температура?
- Нормальна, кімнатна...

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до організації свят "під ключ"?

Позитивно, маю бажання скористатися цією послугою
Ще не визначився, але скоріш позитивно
Звик(-ла) все робити сам(-а), так надійніше
Негативно, такі фірми приречені на провал



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 319
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 0 | користувачів сьогодні: 918 | переглянуто сторінок сьогодні: 11614 | всього сторінок переглянуто: 113519339




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.043 сек. і 17 запитів до бази даних за 0.022 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.