Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Вовочка запитує батька-метеоролога:
- Тато, а твої прогнози завжди збуваються?
- Завжди. Тільки дати не завжди збігаються.

Google рекомендує
Різдво та Новий рік

Новий рік: мистецтво їжі в гостях


 Не за горами вже новорічні свята. Мабуть, тільки в дитинстві Новий Рік – безтурботна казка, що пахне хвоєю й мандаринами. Для дорослих переддень свята – пора багатьох турбот і клопотів. Напевно, кожен із нас хоча б один раз вибереться з дому і піде до кого-небудь у гості. І, звичайно, у гостях на нього буде чекати накритий стіл, заставлений усілякими ласощами, які мало кому вдається спробувати в «буденному» житті. Хочеться з’їсти все – але водночас не хочеться мучитися через наслідки переїдання.



Як зустріти Новий Рік так, щоб не провести в результаті неабияку частину нервових клітин і здоров’я? Із чого складається традиційна зустріч Нового Року? Правильно, ялинка, подарунки й стіл. І якщо про те, що про подарунки краще турбуватися заздалегідь, а коли ви купили нову штучну ялинку, її варто провітрити протягом деякого часу, знають практично всі, то новорічне застілля щороку викликає наплив пацієнтів у різні медичні установи.

Чи можна розв’язати це протиріччя? Звичайно, можна! От кілька нескладних порад, які допоможуть вам.

Легкі страви опівночі

Щільна й пізня новорічна вечеря – досить тяжке випробування для організму в цілому й для системи травлення особливо, адже ніч – час, коли активність травлення (і виділення ферментів) мінімальна. Розумніше за все було б повечеряти трохи раніше, десь о 8-9 годині, а до святкового столу до традиційного шампанського подати легкі закуски. Якщо без пишного застілля життя не миле – можливо, перенести його на перше січня? Але свята неминуче спричиняють якщо не переїдання, то деяку зміну раціону. Для того, щоб допомогти своєму шлунково-кишковому тракту впоратися з навантаженням, прийміть перед тим, як сідати за стіл, одну-дві таблетки ферментативних препаратів типу «Мезим-Форте», «Фестал», «Пан цитрат» і.т. ін. (якщо, звичайно, вони не протипоказані вам з певної причини). Німецькі дієтологи рекомендують перед подібними банкетами злегка перекусити або випити склянку води, надягти на себе трохи тіснуватий у поясі одяг. Під час свята не засиджуйтеся за столом: рухайтеся, танцюйте – розважайтеся, одним словом. Це допоможе зберегти фігуру в цілості.

Копчене – у другу чергу

Намагайтеся їсти в основному те, що швидко переварюється. У першу чергу, це салати й страви, приготовлені з урахуванням сумісності харчових продуктів, а також варена або подрібнена їжа. Утримайтеся від страв, які переварюються занадто довго – смаженого м’яса, солінь, маринадів, копчень. Не починайте їжу з жирних страв – жири знижують секрецію шлункового соку й уповільнюють травлення. Це допоможе вашому організму максимально швидко засвоїти все вжите й позбавити вас відчуття млявості після їжі.

Овочі перед екзотикою

Спробуйте все-таки не захоплюватися екзотичною їжею – зосередьтеся на тому, до чого звик ваш організм. Повірте – навіть салат «Олів’є», приготовлений до свята турботливою господаркою, принесе вам не менше задоволення, ніж страва з екзотичних фруктів або морепродуктів, і при цьому «сподобається» вашому організму значно більше, ніж будь-яка екзотика. Якщо ви все ж хочете спробувати щось незвичайне, зробіть це після того, як з’їсте небагато овочевого салату. Сирі овочі допоможуть вашому шлунку переварити незвичну їжу, а рослинна клітковина, що міститься в них, «зв’яже» більшу частину речовин, які можуть спричинити розлад травлення. Ну й, звичайно ж, куштувати незнайомі блюда потрібно дуже обережно – навіть якщо щось здалося вам надзвичайно смачним, краще обмежитися «дегустаційною» порцією.

Тільки дегустація

Не варто намагатися куштувати все підряд – краще вибрати кілька страв і обмежитися ними. Невелика розмаїтість їжі, що потрапляє до шлунку, гарантує швидке переварювання й відсутність будь-яких неприємних наслідків. Крім того, чим менше ви їсте, тим менше ризик випадкового вживання в їжу несумісних продуктів. Якщо ж ви все-таки вирішили спробувати все, що стоїть перед вами, то намагайтеся їсти потроху, чергуючи дегустації з салатами із сирих овочів.

Не все одразу

Не налягайте на їжу протягом перших 20-30 хвилин, проведених за столом, навіть якщо до цього ви не їли цілий день. Справа в тому, що перші відчуття від поглинання їжі з’являються далеко не відразу, і якщо ви накинетеся на їжу, то можете «мимохідь» з’їсти занадто багато. Краще покладете собі на тарілку небагато салату й приділіть перші півгодини в гостях розмовам – і тільки потім приступайте до їжі. І, звичайно ж, намагайтеся зважувати свої можливості, щоб оцінити й закуски, і гарячі страви, і десерт.

Чарочка вина

Намагайтеся їсти не занадто швидко. Не соромтеся розмовляти за столом, виходити з-за нього – це допоможе вашому організму швидше переварити їжу. Якщо ви все-таки «перегнули» і з’їли занадто багато, випийте чарку несолодкого вина – воно на 10-15 хвилин підсилить роботу шлунка й допоможе йому звільнитися від надлишків їжі.

Щоб не захмеліти

Інша проблема – більш серйозна. Новий Рік у компанії – ситуація, коли не випити навряд чи вийде, і в той же час хочеться залишитися у формі. Загалом технологія «розумного пиття» відома, мабуть, усім, Наведемо лише деякі рецепти народної медицини з цього приводу. Наприклад, якщо змішати рівні частини шишок хмелю й м’яти, заварити ложку суміші склянкою окропу й витримати настій у теплому місці протягом години, то вийде ефективний засіб проти сп’яніння. Його потрібно випити за годину до початку застілля й буде все ОК. Ще говорять, що добре нейтралізує алкоголь чай із м’ятою або лимоном.

Якщо вже перебрали

До речі, якщо хтось у компанії, де ви відзначаєте свято, пристойно перебрав, то допомогти йому (або їй) знов-таки можна за допомогою м’яти. Для цього в склянку з холодною водою потрібно додати 20 крапель настойки м’яти й дати його випити захмелілому – сп’яніння швидко пройде. Ще більш простий засіб протверезіння: швидко й сильно розтерти вуха сп’янілому – це швидко приводить до тями. Розчин п’яти крапель нашатирного спирту в склянці холодної води теж досить ефективний, якщо дати його випити тому, хто «зійшов з дистанції». Допомагаючи іншому, не забувайте й про себе. Про профілактику гидкого післязастільного стану, іменованого в народі «похміллям» потрібно подбати ще під час цього самого застілля. По-перше, добре закусуйте. Це сповільнить усмоктування алкоголю зі шлунка. По-друге, не змішуйте різні алкогольні напої й особливо утримайтеся від червоного вина.

Тримайтеся дози

Дотримуйтеся золотого правила – пити не більш так званої «однієї дози» алкоголю на годину. «Одна доза» – це 180 мл вина (1 склянка), або 360 мл пива (1 банка), або 30 мл міцного напою (1 чарка). Якщо спирт надходить в організм швидше, ферментативна система просто не справляється з його розщепленням. Результат – ранкова мука через отруєння продуктами неповного розщеплення сумнозвісного етанолу.

Без похмілля

Однією з причин похмільного синдрому вважають зневоднювання організму. Тому ви добре пом’якшите свою завтрашню долю, якщо будете на кожну склянку алкоголю випивати по одній склянці води. Якщо ж поспавши, ви все-таки не відчуваєте радості від першого дня року, що наступив, через головний біль, то випийте натщесерце склянку квасу, капустяного розсолу або теплого молока, нарешті. Обов’язково полегшає, і майбутній рік здасться не настільки жахливим.

http://gukr.com

Дата публікації: 12.12.2007
Прочитано: 3006 раз



Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Дошка оголошень:
Ресторану потрібні кухарі із знанням хімії, офіціанти із знанням арифметики, прибиральниці із знанням фізкультури і вантажники із знанням російської мови.

Реклама
Опитування
Чи потрібні опитування на сайті?

Так, звичайно. Це корисно
Скоріше так. Але не варто зловживати
Скорше ні. Це - зайва втрата часу
Абсолютно не потрібні.
Набридло - на усіх порталах одне й те саме!
Мені взагалі однаково



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 887
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 74 | користувачів сьогодні: 269 | переглянуто сторінок сьогодні: 2274 | всього сторінок переглянуто: 111320801




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.034 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.017 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.