Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Сидять два кума. Випивають.
Один кум піднімає чарку й каже:
-Ну що куме Вам побажати? Щоб Ви були багаті чи здорові?
-Краще, щоб я був багатий. А то бачте, ось кабанчик на столі лежить. А такий був здоровий...

Google рекомендує
Соуси

Фондю - романтичний подарунок швейцарських Альп


 Якщо дійсно можна знайти страву, яка зближує, - то це Фондю!

Дивовижна історія стародавньої швейцарської страви бере початок з Альпійських гір. Але головна перевага - це «процес її вживання».





Як не дивно, страва з'явилася від браку продуктів. Ще в XIV столітті його відкрили швейцарські пастухи. Йдучи з дому на довгий час в далекі альпійські пасовища, вони брали з собою хліб, сир і вино. Коли продукти закінчувалися, залишки сиру розтоплювали над багаттям в казані з вином і в гарячу масу мокали залишки зачерствілого хліба. Виходило смачно і ситно.

З часом рецепт страви пастухів перейняли слуги з панських будинків, а через деякий час страва потрапила на столи швейцарської знаті, яка сприйняла її як забаву та гру.
По-справжньому оцінили страву лише французи, які й дали їй ім'я - «Фондю» (fonde), що в перекладі з французької - «танути або плавитися». Вважається, що популярною страву зробив найвідоміший французький гурме Жан Ансельм Брійя-Саварен.


Спробувавши Фондю, Ви зможете стати ще ближчим Вашим коханим, оскільки Фондю - це «страва спілкування». Вона не відволікає на процес споживання, не примушує думати «ніж туди чи сюди, лікті так чи не так», натомість: пікантний і незвичайний смак, як фон для задушевної бесіди, де спільна і єдина страва на столі як символ якоїсь майже спорідненої близькості. Вона демократична, на неї не розповсюджується застільний етикет, що забороняє вмочати шматочки хліба в залишки соусу. Весь сенс Фондю якраз в умочуванні і насолоді смаком. Страва з розплавленим сиром подається в одному екземплярі, що й додає пікантність процесу їжі.


Види фондю: класичне сирне (з використанням сирів грюйер, гауда, ементаль), м'ясне, рибне, а також десертне (з використанням шоколаду, кремової солодкої маси і додаванням шампанського). До нього подають фрукти і бісквіт. Готується Фондю легко і швидко.

Таїнство вживання їжі, безумовно, зближує. А Фондю додасть Вашим стосункам додаткову пікантність і теплоту.

Фондю сирне класичне



сир ементаль - 60 г
сир гауда - 60 г
сир гарганзола - 30 г
вино біле сухе - 15 г
вершки - 60 мл (36%)
сіль/перець - 1/0,1
вершкове масло - 10 г

Приготування сирної маси

Сир розтоплюємо у вині доти, поки він не стане м'яким.



Потім додаємо вершки і добре вимішуємо масу (важливо, щоб маса не кипіла).



Масу затягуємо крохмалем, розведеним із водою. Якщо маса виходить дуже густою, її можна трохи розвести молоком або вершками.



Залити масу у Фондюшницю, заздалегідь змастивши її вершковим маслом.



Рекомендований гарнір до Фондю:

Цвітна капуста - 20 г
Капуста брокколі - 20 г
Шампіньйони - 30 г
Шинка - 20 г
Картопляні крокети - 7 шт. (смажаться у фритюрі)
Сухарі - 100 г (злегка підсушити в духовці)

http://www.epochtimes.com.ua

Дата публікації: 19.07.2007
Прочитано: 6557 раз



Додатково на дану тему
СоусиСоуси
Фруктово-ягідні соусиФруктово-ягідні соуси
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Де ти був?
- Із собакою гуляв.
- У нас же немає собаки.
- А ми з нею на вулиці познайомились.

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2437
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 224 | користувачів сьогодні: 811 | переглянуто сторінок сьогодні: 12220 | всього сторінок переглянуто: 110927172




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.038 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.020 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.