Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

- Алло, це база?
- Ні, ви не туди потрапили. Це ракетна база.
- Це ви не туди потрапили! Хто мені заплатить за мій сарай?!

Google рекомендує
Різдво та Новий рік

На перше-друге накривай і наливай!


 Який він – найвишуканіший новорічний стіл?



За фільмом «Іронія долі, або З легкою парою!»

…Так, як це там в ролях було? Напружуємо пам’ять і пригадуємо:
Л у к а ш и н. Але ми ж домовилися. Підводити негарно. Ти вже зробила салат із крабів? До речі, де ти їх дістала?
Г а л я. Давали в нашому буфеті.
Л у к а ш и н. Я так люблю краби!
Г а л я. Тоді з’їмо їх самі.

Крабовий салат

Норма продуктів на 4–5 порцій: краби консервовані – 1 банка, консервований зелений горошок – 1 банка (0,5 л), майонез – 1 банка (200 г).

Візьміть краби, відділіть хрящові пластинки від м’якоті та подрібніть її. Консервований зелений горошок (без рідини) з’єднайте з крабами. Посоліть, заправте майонезом, змішайте та поставте у холодне місце на 30–40 хвилин.


А РОСТБІФ можна спробувати.

Так, зазираємо до холодильник. Чи є в нас яловичина? Коли так, то беремося до роботи.

Потрібно: яловича вирізка – 400 г, борошно пшеничне – 40 г, жир – 80 г, сіль, перець – до смаку.

Для маринаду:
1–2 цибулини середнього розміру, 2–3 морквини, корінь селери і петрушки – по 80 г, олії теж 80 г, 2 ст. ложки цукру й один лавровий листок.

Спершу приготуйте маринад: овочі дрібно наріжте, додайте цукор, олію, перець й усе ретельно перемішуйте доти, доки не почне виділятися сік. У готовий маринад викладіть шматочки м’яса й поставте на добу в прохолодне місце. Відтак м’ясо відділіть від овочів, обкачайте в борошні, обсмажте зі всіх боків на дуже розігрітому смальці й у сковорідці поставте в духовку на 15–20 хвилин (пильнуйте за тим, щоб м’ясо всередині було рожевим).

Готовий ростбіф поріжте на тонкі шматочки вздовж волокон, викладіть на підігріту тацю й полийте соком, що утворився під час смаження.

ЯКА ГИДОТА ЦЯ ВАША ЗАЛИВНА РИБА!

Заливна риба

Судак чи тріска – 1 шт. (вага 2 кг), 2 ріпчасті цибулини, 1–2 морквини, корінь петрушки, зелень, лавровий листок, желатин (40 г на літр бульйону).

З риби відділіть кістки. Поріжте філе на шматки, викладіть у каструлю шкіркою вниз, зверху – голову риби, хвіст, почищені цибулини, корінь петрушки, прянощі й усе залийте водою. Варіть, знімаючи піну і не допускаючи сильного кипіння. Із бульйону вийміть шматки риби й викладіть у форму для заливного. До теплого бульйону додайте розмочений желатин, помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Рибу змочіть бульйоном, прикрасьте тонко нарізаними шматочками лимона, зеленню, кружальцями вареної моркви. Поставте в холодильник, щоб прикраси приклеїлися, потім залийте бульйоном-желе, що залишився, й знову поставте у холодильник.

Новорічний стіл «ЛІСОВИЙ» (ДЛЯ ДІТЕЙ)

Ялинкові шишки

УВАГА! ПОПЕРЕДЖЕННЯ! Без справжніх ялинкових шишок вам навряд чи вдасться ця страва! Готові до такого випробування? Тоді вперед!

Маргарин добре розітріть з цукром, введіть жовтки, дріжджі, розчинені в молоці, просіяне борошно, усе перемішайте до утворення однорідної маси. Тісто поставте в тепле місце на 10–15 хвилин. Потому викладіть на притрушений борошном стіл, скачайте в джґутики, розріжте на частинки, сформуйте кульки, за допомогою ножиць надайте їм форму шишок, викладіть на деко, випікайте в духовці чи у формочках з насіченими ялинковими шишками. Під час випікання печиво просочиться ялинковим запахом!

Осяйне печиво

Для глазурі:
150 г цукрової пудри, 15–30 мл (1–2 ст. ложки лимонного соку), харчові барвники, маленькі ручки для письма кремом, їстівні срібні кульки, кольоровий цукор.

У мисці змішайте цукрову пудру та 15 мл лимонного соку (1 ст. ложка), добре розмішайте великою ложкою до пастоподібного стану (якщо глазур дуже густа, використайте трішки більше лимонного соку). Додайте харчовий фарбник бажаного кольору. Викладіть глазур у торбинку для заморожування, закрутіть верх торбинки і зріжте кінчик, щоб видавлювати глазур і прикрашати печиво.
Готове печиво, перш ніж скласти його в коробку чи торбину, неодмінно підсушіть. Воно дуже сподобається навіть дідусеві з бабусею!!!!

Новорічний стіл «НА ШАРУ»

Його особливість у тому, що страви треба готувати швидесенько, та й бажано розділити їх між усіма учасниками «шари» – тобто компанії, яка прагне відірватися від землі під крилом, чи то пак хвостиком Щурика!

Чим порятуватися? Правильно, закусками. Отже:

Маленькі канапе

Можуть бути з чорного чи білого хліба. Основу наріжте ножем чи формочками для печива – квадратами, кружальцями чи трикутниками. Таці з канапе (у них увіткніть маленьку виделочку чи зубочистку) можна гарно прикрасити овочами. З безлічі начинок пропонуємо такі бутербродні масла:

Шинкове бутербродное масло. 200 г шинки пропустіть через м’ясорубку, додайте дрібно нарізану й обсмажену цибулину, змішайте зі 150 г збитого вершкового масла. На намащений цим маслом хліб покладіть шматочок помідора, на нього – кількя цибулі-порею чи ріпчастої цибулі, обкачені в паприці.

Оселедцеве масло. 200 г оселедця почистіть від кісток та подрібніть чи пропустіть через м’ясорубку. Одну цибулину дрібно наріжте й припустіть у вершковому маслі. До 200 г збитого вершкового масла додайте оселедець, цибулю, усе добре вимішайте. Намастіть шматочки білого хліба й прикрасьте огірком та яйцем.

Зелене бутербродне масло. 2–3 ст. ложки кропу та петрушки вимийте, відкиньте на решето, щоб стекла вода, і посічіть. До збитого масла додайте зелень, лимонну кислоту, сіль до смаку. Намастіть на хліб і покладіть тонкий шматочок копченої ковбаси, а зверху – білок вареного яйця.

Новорічний стіл «ДЕПУТАТСЬКИЙ»

Ікра «Коаліційна». Чорну та червону ікру ретельно перемішайте у великій кришталевій посудині. Ікру кабачкову викладіть у ту саму посудину, тільки збоку.
Ковбаса «Московська». Допустима лише на столі певної фракції, що симпатизує змісту цієї назви.

Десерт із помаранчів. У радість дітям та жінкам народних слуг, які й не здогадуються, що фрукти «наколоті» дурман-зіллям.

Напій. Окрім дорогих вишуканих вин, коньяків, віскі, мартіні, бренді тощо, неодмінно має бути пляшечка смердючого та противного самогону, що символізуватиме тісний зв'язок з електоратом, етносом, народом, справжніми господарями своїх слуг.

Новорічний стіл «ХОЛОСТЯЦЬКИЙ»

Якщо так трапилося, що ви один-однісінький і навіть нема кого змусити обібрати кілька картоплин, – не печальтеся: новорічне щастя не у картоплі й навіть не в шампанському, свято – у пузатенькій спітнілій сулії, що в холодильнику, та консервованій закусці. І головне – ніхто не смикатиме вашу руку з чаркою, ніхто не вириватиме телепульт, щоб перемкнути програму на інший канал, ніхто не змушуватиме мити посуд та прибирати зі столу. Навіть роздягатися не потрібно: де застане сон, там і відпочивай! А ще можна жбурнути петарду під ноги перехожій закоханій парі, щоб не ходили попід вікнами й не заважали людям відпочивати!

simya.com.ua

Дата публікації: 28.12.2007
Прочитано: 2558 раз



Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Маленька Марічка Вовочці хвалиться:
-А я вже знаю, від чого бувають діти!
Той, гордо:
-Ну і що? А ось я зате вже знаю, від чого їх не буває!!!

Реклама
Опитування
Чи говорите ви українською? Якщо так, то де її вживаєте?

В усіх сферах свого життя
Лише з родиною
Лише на роботі (в учбовому закладі)
Тільки в україномовному середовищі
Знаю мову і хотів би говорити нею, але соромлюся
Я її не знаю, але хотів би вивчити
Не говорю, не знаю і знати не хочу



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2861
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 81 | користувачів сьогодні: 148 | переглянуто сторінок сьогодні: 2233 | всього сторінок переглянуто: 109081581




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.044 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.023 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.