Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Батьки Вовочки лягли спати, а Вовочка підслуховує біля дверей.
- Дорогий, я б хотіла дівчинку, - говорить мама.
- Гаразд, буде тобі дівчинка.
Вовочка вриваючись в кімнату:
- А мені - шаблю, будьонівку, снікерс і велосипед.

Google рекомендує
Наші поради

Як відрізнити справжній квас


 Квас – напій по-своєму унікальний. Він не лише втамовує спрагу, тонізує та освіжає, а має ще й корисні властивості. Але не рекомендується запивати квасом щось солодке, бо дріжджі, що є в ньому, можуть почати бродити.



Традиційно квасом називають напій, який отримали в результаті бродіння. Однак існують і інші, спрощені, варіанти квасу – це напої, які отримали, змішуючи різні інгрідієнти без бродіння. Деякі виробники чинять ще простіше. Готують напій на основі композиції харчових добавок і просто його газують. Але тоді такі напої не слід було би називати «квас», як напій бродіння.

Із чого варять квас? З квасного сусла, основною сировиною для отримання якого є житній солод. Частину солоду заміняють житнім, ячмінним або кукурудзяним борошном. Коротко кажучи, технологія отримання концентрату – це отримання сусла, уварювання та термічна обробка. Живий квас – нестійкий продукт, протриматись без обробки він може не довше двох діб. Річ у тім, що і спиртове і молочно-кисле бродіння продовжується, від чого в квасі зростає вміст спирту та молочної кислоти, і квас від цього стає кислим. Для бочкового квасу це не має такого принципового значення, тому що в спекотні дні його розкуповують буквально за півдня. А ось для квасу в пляшках можливість тривалого зберігання – одна з першочергових задач, тому його пастеризують.

Щоб розібратися з тим, що продається у вітчизняних крамничках під назвою «квас», науково-випробувальний Центр незалежних споживацьких експертиз «Тест», відібрав напої десяти марок. Принциповим моментом стала перевірка напоїв на відповідність поняттю «квас» як такому.

Маркування – головна підказка споживачам. Якщо уважно прочитати все, що написано на етикетці, неважко самому розібратися, квас перед вами, чи ні. У першу чергу йдеться про повну назва напою, яка, на жаль, зазвичай наноситься дрібними літерами, до того ж не на лицьовій стороні, а в найнезручнішому місці.

Якщо квас отримали шляхом бродіння, то він називається «напій бродіння». Саме такі напої і можна вважати справжнім квасом. Якщо ж смакові переваги напою – справа «рук» харчовик добавок, то це буде «напій на ароматизаторах».

Друга, не менш важлива підказка – склад. До складу справжнього квасу мають входити дріжджі або дріжджі разом з з молочнокислими бактеріями. Без них справжній квас отримати неможливо!

Отже, серед 10 об’єктів перевірки «Тесту» – «Древлянський», «Ярило», «Львівський», «АВІС», «Біола», «Данило», «Монастирський», «Остреч», «Пан Іван», «Росинка» – безсумнівними лідерами за всіма категоріями, включаючи й лабораторні дослідження, стали перші три.

Особливу увагу слід звернути покупцям на напій «Пан Іван», який позіціонує себе як низькокалорійний. Оскільки напій приготовано на замінниках цукру, зокрема, на аспартамі, то його категорично не можна вживати людям, хворим на фенілкетонурію. А через додавання підсолоджувача «ацесульфам К» «Пан Іван» протипоказаний дітям до 7 років. На етикетці цього квасу є написи, але їх слід було б робити більшими літерами й на видному місці.

До речі, не всі харчові барвники, які додаються в продукти, є безпечними. Шість барвників можуть викликати гіперактивність у дітей, заявили нещодавно британські вчені.

Гіперактивною вважається поведінка, коли в дітей спостергається надмірна рухливість, легка збуджуваність, неуважність. Вчені стверждують, що негативний вплив на розвиток дітей від цих добавок такий самий, як і вплив на інтелект дитини від підвищеного рівню свинцю. З’ясувавши це, вчені терміново звернулися до Британської організації харчових стандартів з вимогою заборонити використання цих харчових барвників в продуктах та напоях.

Перелік речовин, безпечність яких підставлена під сумнів, такий:

Е102 - тартразин

E104 - жовтий хініліновий

E122 - азорубін (кармуазин)

E110 - жовтий «захід сонця»

E124 - Понсо 4Р

E129 - червоний чарівний АС

Усі ці барвники мають дозвіл на використання в Україні. Але якщо ви цінуєте здоров’я власних дітей та й своє теж, по можливості, не купуйте продукти, на етикетці яких ви знайдете ці страшні літери.

http://www.4post.com.ua

Дата публікації: 07.06.2008
Прочитано: 4265 раз



Додатково на дану тему
Про що потрібно знати, купуючи квартиру в кредитПро що потрібно знати, купуючи квартиру в кредит
Як дарувати квіти і доглядати за букетомЯк дарувати квіти і доглядати за букетом
Яку акустику вибратиЯку акустику вибрати
Як вибрати DVD-програвач?Як вибрати DVD-програвач?
Догляд за джинсамиДогляд за джинсами
Правильний догляд за взуттямПравильний догляд за взуттям
Як вибрати грамотний бізнес-подарунок?Як вибрати грамотний бізнес-подарунок?
Як захистити себе від грози?!Як захистити себе від грози?!
Батьківські турботи до 1 вересняБатьківські турботи до 1 вересня
Пізнавайте природуПізнавайте природу
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Помирає людина. Потрапляє в рай. Її зустрічає апостол Петро. Людина:
— Пробачте, що вас турбую, але у мене до вас є одне запитання.
Апостол:
— Слухаю вас.
— Скажіть, у чому був сенс мого життя?
— Вам дійсно треба це знати?
— Звичайно.
— Пам'ятаєте, ви у 1983 році їздили у відрядження до Красно-дара?
— Е... Ну...
— І ви ще познайомилися в купе з попутниками.
— Мабуть...
— І ви пішли разом у вагон-ресторан.
— Так.
— І за сусіднім столиком сиділа жінка.
— Можливо.
— І вона попросила вас передати їй сіль.
— Е-е-е... Може бути...
— І ви передали їй сіль.
— Так.
— От.

Реклама
Опитування
Що ви читаєте?

книги
журнали, газети
все підряд
інформацію в інтернеті
професійну (навчальну) літературу
не вистачає часу на читання
не люблю читати (не читаю)
читаю все, що цікаво
я дивлюсь телевізор (граю на компі)
читаю форуми
читаю по очам :)
інше



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 234
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 87 | користувачів сьогодні: 437 | переглянуто сторінок сьогодні: 2432 | всього сторінок переглянуто: 106865727




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.035 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.031 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.