Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

До психіатра приходить клієнт, лягає на кушетку і... мовчить. Психоаналітик терпляче чекає, але нічого не відбувається - клієнт мовчить. У повній тиші проходить година. Клієнт мовчки встає, кладе на стіл 50 баксів і йде собі. Наступного дня картина повторюється. І наступного теж... Так декілька разів... Через неділю таких ось сеансів лікар не витримує:
- Може ви хочете мене про щось спитати?
Клієнт радісно:
- А я можу?
- Ну звичайно!
- Лікарю, а вам компаньон не потрібен?

Google рекомендує
Кулінарія

Нові ідеї для веселого нічного застілля


 У одних господинь є давно сформоване, традиційне новорічне меню. Інші надають перевагу експериментам. Але і ті, й інші розуміють, що стіл до цього свята має бути одночасно і багатим (щоб не було нудно), і досить легким (адже їсти доведеться вночі). Пропонуємо кілька рецептів не дуже калорійних і нескладних у приготуванні страв.



Салат із налисників

0,5 кг відвареної яловичини, 2 цибулини, 5-6 готових налисників, сіль, перець, майонез.

Спекти тонкі несолодкі налисники за власним рецептом, нарізати їх соломкою. Яловичину також нарізати соломкою. Цибулю – напівкільцями. Нарізану цибулю залити окропом і залишити на 10-15 хвилин, відцідити. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити майонезом.

Східний салат із капусти

Півкачана капусти, чверть склянки олії, чверть склянки оцту, 1 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. цукру, 50 г волоських горіхів, 50 г кунжуту.

Капусту тоненько нашаткувати і залити маринадом із олії, оцту, соєвого соусу та цукру. Добре перемішати і відкласти на годину-дві. На сухій сковорідці підсмажити горіхи та кунжут. З’єднати з капустою і одразу подавати.

Салат із горбушею

1 баночка косервованої горбуші, 1 червоне яблуко, 1 стебло або корінь селери, 50 г родзинок, 3-4 ст. л. майонезу, 100 г волоських горіхів.

Злити сік із консерви. Яблуко натерти на крупній терці, горіхи підсмажити на сухій сковорідці. Рибу трохи подрібнити виделкою. Селеру порізати (стебло) чи натерти, як яблуко (корінь). Все з’єднати і заправити майонезом.

Паштет із курячої печінки

Склянка холодного курячого бульйону, 450 г курячої печінки, 3 ст. л. дрібно нарізаної цибулі, 2 ст. л. желатину, 6 ст. л. масла, чверть склянки мадери, півсклянки вершків, 1 ст. л. гірчиці, 0,5 ч. л. сухого часнику, 0,5 ч. л. духмяного перцю, сіль, чорний перець.

Желатин розчинити у бульйоні, довести до кипіння і зняти з вогню. Половину рідини вилити у форму для паштету і поставити для застигання у холодильник. Печінку покласти на годину-дві у мадеру, відцідити. У сковорідці розтопити масло, покласти печінку та цибулю і смажити під покришкою 7 хвилин. Обсмажену печінку з цибулею разом із рештою бульйону та вершками подрібнити за допомогою блендера чи кухонного комбайна. Суміш має стати однорідною. Додати до неї спеції. Перемішати. Перелити суміш у форму – на застиглий бульйон. Поставити в холодильник на 6-8 годин. Перед подачею занурити ненадовго форму в гарячу воду і перевернути на пласку тарілку.

Рулети з телятини

500 г телятини, 60 г сала, 130 г копченої грудинки, 1 солоний огірок, 1 яйце, 1 ст. л. масла, борошно, сіль.

М’ясо нарізати товстими пластинами. Трохи відбити і посолити. Яйце збити і ледь-ледь підсмажити на маслі. Грудинку трохи поварити. Покласти на пласти м’яса тонкі скибочки сала, грудинки, трохи яйця, зверху посипати дрібно нарізаним огірком. Згорнути пласти в рулети, перев’язати ниткою і обсмажити з двох боків на сковорідці. Потім перекласти в сотейник, додати трохи води і довести до готовності в духовці, поливаючи утвореним соком. Чайну ложку борошна змішати з маслом, підсмажити і розвести соком від смаження рулетів. Отриманим соусом полити готові рулети.

М’ясо по-мексиканськи

700 г баранячого філе (можна замінити яловичиною), 1 великий авокадо, 1 великий помідор, 1 пучок зеленого салату, 1 цибулина, 2 ст. л. олії, 2 зубчики часнику, 3 перчики чилі, 3 ст. л. меленого коріандру, 4 ст. л. лимонного соку, по половині склянки білого сухого вина та ананасового соку.

Нарізати м’ясо тонкими скибками впоперек волокон. Змішати у мисці по одній столовій ложці вина, ананасового і лимонного соків, трохи коріандру, 1 подрібнений чилі, 1 подрібнений зубчик часнику. Решту цих інгредієнтів змішати в окремому посуді, покласти туди м’ясо і залишити на годину. Почистити і нарізати авокадо та помідор, покласти в першу миску, перемішати. Нагріти сковорідку і влити олію. Дістати м’ясо з маринаду і промокнути рушником. Смажити на олії 2-3 хвилини, викласти в окремий посуд. Відтак підсмажити на цьому ж жирі дрібно нарізану цибулю до м’якості. Знову покласти на сковорідку м’ясо і готувати ще 2-3 хвилини. На великий таріль покласти по краях дрібно нарізаний салат, потім – суміш із авокадо та помідорів, у центрі – м’ясо.

Торт «Мокко» з горіхами

5 білків, 0,5 ч. л. лимонного соку, 1 пакетик ванільного цукру, 1 склянка цукру, 2 ст. л. какао.

Для горіхової начинки: 200 г мигдалю, 3 ст. л цукру.

Для начинки «мокко»: 2 ст. л. цукру, 2 ч. л. розчинної кави, 2 ст. л. гарячої води, 500 мл вершків.

Нагріти духовку до температури 110°. Вистелити деко фольгою і намітити на ньому овал довжиною 30 см і шириною 20 см. Збити білки з лимонним соком на міцну піну і поступово додати, продовжуючи збивати, цукор, ваніль і какао. Отриману масу викласти в кондитерський мішок і витиснути по контурах наміченого овалу у вигляді невеличких троянд. Це буде бортик майбутнього торта. Залишки розподілити по всій поверхні овалу, щоби отримати «дно». Випікати на найнижчій поличці духовки 2-2,5 години. Корж має стати зовсім сухим.

На сухій сковорідці трохи підсмажити горіхи, всипати цукор і мішати, доки він не розчиниться. Викласти на тарілку і продовжувати перемішувати, доки маса не вистигне.

Для начинки «мокко» змішати цукор і каву. Розчинити в гарячій воді. Додати вершки, збити на міцну піну і поставити на годину в холодильник. Відтак заповнити «кошичок» кремом, посипати горіхами і подавати.

Новорічне печиво

125 г цукрової пудри, 0,5 ч. л. ванільної есенції, 1 жовток, 250 г масла, 375 г борошна.

Змішати цукрову пудру, ваніль, жовток і порізане масло міксером або дерев’яною ложкою. Додати борошно і замісити тісто якомога швидше. Сформувати з тіста плаский млинець, загорнути у плівку і покласти на годину до холодильника. Нагріти духовку до 200°. Розкатати тісто товщиною 5 мм. Вирізати формочкою печиво і випікати 12-14 хвилин.

За цим же рецептом можна спекти також шоколадне або імбирне печиво. Для шоколадного треба замінити ванільну есенцію на 50 г какао-порошку. Для імбирного, знову ж таки, замість ванільної есенції додати дрібно нарізаний імбир.

Декор Їстівні прикраси

На Новий рік можна ще й прикрашати їжею дім. Чому б не відновити забуту традицію оздоблення ялинки печивом, цукерками? А пряничний будиночок зі свічкою всередині – чудова ексклюзивна композиція на підвіконня.

Печиво, призначене для розвішування на ялинці, має бути особливим. По-перше, у верхній частині краще заздалегідь зробити отвір, крізь який потім протягнете нитку чи кольорову стрічку. Дуже бажаними будуть кольорова глазур, барвисті чи блискучі цукрові кульки. Можете спекти печиво у вигляді засніжених хатинок. Для цього виріжте хатинку з тіста, прорізавши отвори-вікна, в які насипте подрібненої карамелі. Вона розплавиться, потім застигне, і утворяться кольорові шибки. Потім покрийте дах будиночка білою глазур’ю чи просто щедро посипте цукровою пудрою. Однак, якщо у вашій родині є надто завзяті ласуни, такі ялинкові прикраси можуть не дочекатися завершення свят.

www.molbuk.cv.ua



Дата публікації: 27.12.2007
Прочитано: 5480 раз



Додатково на дану тему
Смачні ідеї або меню на заручиниСмачні ідеї або меню на заручини
Сезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свогоСезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свого
До бабусі по наукуДо бабусі по науку
Сюрпризи Тірольської кухніСюрпризи Тірольської кухні
Солодощі до новорічного столуСолодощі до новорічного столу
Солодке життя. Топ-10Солодке життя. Топ-10
Кулінарні фестивалі планетиКулінарні фестивалі планети
Смачно у великий пістСмачно у великий піст
Святковий стіл в стилі ретроСвятковий стіл в стилі ретро
Як знімають рекламу їжіЯк знімають рекламу їжі
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Лист улюбленій дівчині:
"Люба, щоб бути з тобою, я готовий піти на край світу, звернути гори, перепливти океан!
P.S. Буду у четвер, якщо не піде дощ."

Реклама
Опитування
Звідки Ви до нас завітали?

Черкаси та область
Київ та область
Львівська область
Закарпатська область
Донецька область
Сумська область
Харківська область
Інші міста України
США
Канада
Росія



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2934
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 218 | користувачів сьогодні: 778 | переглянуто сторінок сьогодні: 11912 | всього сторінок переглянуто: 110926863




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.052 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.029 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.