Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Зима, ліс, падає сніг. По лісі ходить нервовий ведмідь. То ялинку зламає, то дерево копне, то на вовка накричить... короче, весь в гніві. Ходить і бурмоче: "Блін, ну нашо я в вересні каву пив???"

Google рекомендує
Різдво та Новий рік

Рецепти різдвяної кухні


 У побутовому календарі зимові святки - найважливіша пора року. Різдву завжди передували ретельні приготування. Тож у цей день в усіх регіонах нашої батьківщини старанно готували різні святкові страви. І кожна область України може похвалитися своїми особливими рецептами різдвяної кухні. На Гуцульщині улюбленою стравою на свято був бануш - мамалига на солодкій сметані та шухи - салат із буряків та грибів; на Бойківщині - грибна мачанка. Та обов'язково завжди і скрізь по всій Україні варили кутю, підсолоджену медом. Пропонуємо скуштувати усі ці страви, адже ж і приготувати їх дуже просто.



КУТЯ

Гарну, добірну й чисту пшеницю висушити в теплій печі чи духовці. Коли пшениця просохне, скропити її водою, висипати у торбинку, зав'язати й бити її зверху макогоном, аж поки стане лущитися шкірочка. Можна варити пшеницю в природному стані, але вона буде довше варитися.Після лущення пшеницю треба помити, залити водою, залишити на ніч. Варити пшеницю на легкому вогні три години, час від часу помішуючи, щоб не пригоріла. Пшеницю, яка загусає, під час варіння можна доливати водою.

Мак ошпарте двічі-тричі водою, а тоді розітріть у макітрі до білого. Розігрійте мед або у невеликій кількості води закип'ятіть цукор чи розчиніть його в узварі. Зварену пшеницю заправте маком, медом або цукровим розчином, січеними горіхами або родзинками.

Склад: На 2 склянки пшениці - 8 склянок води, 1 склянку меду, жменю родзинок, 0,5 склянки подрібнених горіхів, 1 склянку маку.

ГУЦУЛЬСЬКИЙ БАНУШ

У киплячу підсолоджену сметану насипати просіяне кукурудзяне борошно. Розмішати й залишити кипіти на малому вогні 15 хвилин, не помішуючи. Бануш добре вимішувати дерев'яною кописткою до тих пір, поки не виділиться масло.

Склад: кукурудзяне борошно - 500 г, сметана - 700 г, цукор - 100 г.

ШУХИ

Буряки промити, відварити до готовності, обчистити, нарізати соломкою. Гриби відварити, замішати із нарізаними буряками, заправити товченим часником, олією та оцтом.

Склад: буряки - 500 г, сухі гриби 100 г, часник - 20 г, олія - 50 г, оцет - 20 г.

МАЧАНКА

Сухі гриби вимочити протягом 2 - 3 годин. Варити до повної готовності. До відварених грибів додати злегка підсмажене і розведене водою борошно і ще раз проварити. Заправити розтертим часником, меленим перцем, сіллю та дрібно покришеною підсмаженою цибулею. Подавати з чорним хлібом.

Склад: сухі гриби - 100 г, борошно - 60 г, часник - 10 г, перець, сіль - за смаком, цибуля - 100 г, олія - 40 г.

САЛАТ ІЗ БІЛОЇ КВАСОЛІ.

Відварити до м'якості в невеликій кількості води (до повного її випарювання) підготовлену й замочену на ніч квасолю. У ще теплу квасолю влити рослинну олію. Додати потовчений із сіллю часник, натерту на дрібній тертці цибулю, дрібно нарізаний перець, томат-пасту й оцет за смаком.

300 г білої квасолі, 3 столові ложки рослинної олії, 1 цибулина, 1 солодкий болгарський перець, 4 дольки часнику, сіль, томат-паста, оцет за смаком.

ГОРОХОВИЙ СУП.

Горох ретельно промити, залити трьома склянками води й залишити на ніч. Потім воду злити, промити горох і поставити варити, заливши окропом так, щоб він був ледь прикритий. Додати туди ж рослинну олію, лавровий лист і перець горошком.

Поки горох вариться, приготувати заправку. Нашаткувати морквину і цибулю й обсмажити їх на рослинній олії до появи приємного, ледь золотистого відтінку і покласти в суп. Якщо треба, додати трохи окропу, не забуваючи про те, що води як і раніше повинно бути небагато. Після цього варити суп 20-25 хвилин. Потім опустити в нього картоплю, нарізану кубиками, і долити окріп, щоб суп набув потрібної консистенції. А тепер акуратно всипати манку, ретельно розмішуючи, щоб не було грудочок. Коли картопля звариться, посолити і приправити суп, додати часник.

1 склянка сухого лущеного гороху, 2-3 морквини, 1 цибулина, 2-3 картоплини, 1 долька часнику, 1/4 склянки рослинної олії, 1 ч. л. манної крупи, 8 штук лаврового листа, перець горошком, сіль за смаком.

УЗВАР.

Помиті сухофрукти залити водою, додати цукор чи мед, всипати ізюм і варити під кришкою протягом години на середньому вогні. Настоювати 3-4 години й остудити.
По 100 г сушених яблук, груш, чорносливу, 1 склянка цукру, 50 г ізюму, 5 л води.

http://abetka.ukrlife.org

Дата публікації: 25.12.2007
Прочитано: 6299 раз



Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Що таке: зелене, лисе і скаче? - Солдат на дискотеці...

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2436
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 75 | користувачів сьогодні: 1033 | переглянуто сторінок сьогодні: 3765 | всього сторінок переглянуто: 106843588




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.036 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.032 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.