Тілець - "не відкладайте до вечері те, що можна з'їсти за обідом". А саме: ріпа, сало, картопля, гарбуз, боби тушковані, пироги, млинці. А також - "ліниві" вареники. Мучне (а ще солодке) не залишить Тільця байдужим і голодним... Його принцип – що більше страв на столі, то краще. Тому Тельцю треба дотримуватися міри у їжі, пам’ятати, що смачне - не завжди корисне.
Близнюки - непосидючий характер обожнює продукти швидкого харчування: біг-мак, хот-дог тощо. Але для слов’янського серця миліше не фаст-фуд, а продукти ланів! Наприклад, кукурудза (цариця ланів). Часто подобається насіння (можна "лузати" під час розмови), яблука, абрикоси. Гурманам і естетам рекомендується їсти оливи, фрикаделі, навіть зелений горошок. Можна споживати все, але дрібними порціями. При цьому, неодноразово. Близнюки всеїдні та вимогливі.
Рак - "якщо хочеш бути здоровий - їж один і в темряві". Бажано кисломолочні продукти (сметана, кефір тощо). Це покращує травлення. Нехай покладе у споживчий кошик білокачанну капусту, сири - можна плавлений, але обов'язково з дірками. На ніч, як це не жорстоко звучить, треба наїдатися одним персиком. Так до ранку можна й протягнути (сподіваймося, не ноги). Проте, для обачності, необхідно порадитись зі своїм лікарем (чи адвокатом).
Лев – треба налягати на цитрусові, чавити сік з лимону, апельсину, їсти журавлину, не минати помідори, поглинати кавуни. Кажуть, смачно і корисно, а головне - тонус піднімає. А який же Лев без тонусу? Втім, не варто заполоняти лев’ячий раціон лише вегетаріанськими продуктами. Леву необхідно давати м'ясо, і побільше. Іноді балувати курятиною. Для смаку і настрою додавати хліба і видовищ, а страви приправляти вишуканим соусом. Ситий лев - добрий лев.
Діва - їжа має бути знезаражена, в акуратній упаковці, з гігієнічними сертифікатами і тривалими термінами зберігання. Щоб без ящуру і сальмонели! Про бактерії і палички взагалі не може бути й мови. Для підтримки фізичних сил вибір часто падає на дієтичне яйце, гречку і навіть овес. Для прийому їжі вдало підходить сочевиця, крес-салат, багато продуктів натурального господарства. Головне, щоб без хімії! Раціональне харчування деяким Дівам заміняє сенс життя...
Терези – за вуха не відтягнеш від мармеладу, бізе, легких суфле, бісквітного печива, торта тощо. У певному сенсі схоже на Тельця, але більш естетично, вишукано-делікатно (не для набивання шлунку). Особлива увага у сервіруванні столу - виделка ліворуч, ніж праворуч. Необхідно старанно пережовувати їжу, смакуючи її відтінки. Треба берегти фігуру. Поки вона є, вибирати що їсти. Трюфельно-вафельне у вихідні, устриці у свято; мед, кава, малина - за настроєм, але, як завжди, в міру.
Скорпіон – полюбляє вживати пекучі спеції (перець, аджика), часник, хрін (як без нього?), редьку і редиску, селеру. Може сподобатися бринза, відбивна із будь-кого, ожина, чорнослив, чорниця, аґрус. На аперитив - коктейль "Кривава Мері". На закуску - яблука квашені. В глибині душі Скорпіон – пустотлива дитина, тому основна страва нехай буде для нього завжди несподіванкою, справжньою пригодою. Це зробить його енергетично насиченим і готовим до будь-яких випробувань.
Стрілець - неодмінно треба їсти заморські фрукти і овочі (наприклад, капусту кольрабі), східні солодощі (хоча б курагу). Рекомендуються - інжир, банани, ананас, ківі. У крайньому випадку, плоди папаї. Коли набридне - мазати на хліб варення з фейхоа або гуаяби. Стрільці схильні страждати від переїдання (тобто обжерливості). Так, гарно жити не заборониш, а бенкети і фуршети саме для цього і вигадані.
Козеріг - лихі язики кажуть: "його шлунок цвяхи перетравить". Хоча частка правди в цьому є. Недаремно гірський козел харчується підніжним кормом. А який корм у горах? Голі скелі. Тому аскетичність набору продуктів - нормальне явище. Кулінарні вишукані страви в умовах суворої природи ні до чого. Із асортименту, що залишається, популярні волоські горіхи (останні зуби ламати), арахіс, спаржа, сир, квасоля, суниця. Ну, а про користь червоного вина цілі поеми складають. Хоча, бульйони іноді набагато корисніші.
Водолій – відомо, що "щі та каша - їжа наша". З решти: салат "Олів’є", народні гуляння під млинці (на Масляну), з городу - бузина і артишоки, з магазину - шоколад і щось міцніше. Коли все це скінчиться, час кашу з сокири варити.
Риби - полюбляють соління (патисони, кабачки та інше), гриби, звичайно ж рибу, а також компоти, виноград. Не проти поласувати цибулею, щоб аж сльози з очей! Оточуючі починають жаліти і голосити: "Горе ти наше цибульне". Втім, про смаки не сперечаються. З астрологом можна, а от із зірками... Вони не жартують.