Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Сьогодні суп із черепахи їв.
— Ну і як? — Ну, не знаю... Із тарілки зручніше.

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Таємниці звичного: Де течуть молочні річки?


 «А що це ми все без молока, та без молока? - питав кіт «Матроскін» в улюбленому мультфільмі і дітей і дорослих. - А давайте, корову заведемо, чи що ?». Насправді все набагато простіше, тепер, щоб додати молочка до чаю або кави, вже не потрібно турбуватися про придбання корови або шукати де течуть молочні річки - потрібно просто зайти в найближчий магазин і вибрати будь-який пакет молока на ваш смак.



З чим у нас асоціюється молоко? Для багатьох людей перші спогади про молоко - каламутна біла рідина з ненависною пінкою і нудний голос бабусі, мами або виховательки, що твердить про необхідність пити молоко щоденно.

Згадуються уперті сльози, що застилають очі і що примушують кухоль розпливатися, і власні гарячі клятви (зрозуміло, не вголос), що, коли я буду дорослою, ніколи в житті не питиму цю гидоту!

А що Ви знаєте про молоко?

Молоко - один із найдавніших харчових продуктів. Ще Авіценна стверджував, що молоко - це краща їжа для людей. Академік Павлов називав молоко їжею, приготованою самою природою, а прекрасна жінка Єгипту - цариця Клеопатра щодня приймала молочні ванни. Молочно-медова маска для шкіри обличчя відома і в наш час як «секрет оксамитової шкіри». До речі, робиться вона дуже просто: потрібно розмішати чайну ложку меду, чайну ложку вівсяних пластівців і дві чайні ложки сирого молока. Через 5 хвилин нанести на шкіру обличчя на 10 хвилин, після чого змити теплою водою. Підходить ця маска для сухої і нормальної шкіри.
Проте зовсім недавно ярі супротивники цього напою почали вигадувати всілякі міфи про його шкідливість. Звичайно, у будь-якого продукту можна знайти негативні сторони. Я не змогла пригадати продукт, який був би стовідсотково корисний. Виявляється, навіть вода може бути шкідливою. Якщо вона безкоштовна з-під крана, а не бутильована з магазину.

Лікар-гастроентеролог Єва Леонідівна Кінякіна в рубриці «Жіноче здоров'я» на запитання про те, чи шкідливо пити молоко дорослим? - відповідає: - Дійсно, така думка існує. Висловлюють її, перш за все, зарубіжні фахівці. «Супротивники» незбираного молока стверджують, що у всіх ссавців молоко п'ють лише дитинчата. Тільки людина, дорослішаючи, продовжує вживати його.

Встановлено, що багато дорослих жителів Азії, Африки, Південної Європи і Латинської Америки зазнають труднощів з перетравленням цього напою. У них погано засвоюється лактоза - молочний цукор. І ті речовини, які повністю не перетравилися, стають причиною шлунково-кишкових розладів, здуття живота і діареї. Причому здатність до засвоєння молока втрачається поступово, у міру дорослішання людини. Проте у більшості жителів Північної Європи і Росії таких проблем не виникає. У них молочний цукор повністю перетравлюється як у молодому, так і в похилому віці. Ця особливість обумовлена генетично. Саме тому молоко таке популярне в цих регіонах.

Друга причина, через яку молоко потрапило в немилість, - це досить великий вміст холестерину. Але повніють люди не від молока, а від жира, що міститься в ньому. Всього налічується 11 ступенів жирності молока від 0,3 до 6%. Тому думка, що літнім або повним людям молоко протипоказане, теж невірна. Людині, схильній до повноти, краще вибирати молоко з невеликим відсотком жирності - 1-1,5%, а не 5-6%. Тоді воно принесе тільки користь. Для того, щоб знизити і без того невисоку калорійність (100 грамів молока близько 60 кілокалорій), існує знежирене молоко, але в ньому відсутні жиророзчинні вітаміни, наприклад, вітаміни А і D, які необхідні для ідеальної шкіри і здорових кісток. Тому тим, хто сперечається з приводу шкоди або користі молока, можна сміливо заявляти: «Хочеш мати довгі стрункі ніжки - пий незбиране молоко!».

Медики стверджують, що незбиране молоко може викликати алергічні реакції. Прояви харчової алергії на молочні білки можуть бути різними - від кропив'янки до нудоти, печії і блювоти. Через небезпеку розвитку алергії у малюків лікарі останнім часом не рекомендують пити багато незбираного молока вагітним жінкам. Проте ці твердження справедливі тільки для людей схильних до алергії.

Щодо кисломолочних продуктів таких обмежень немає.

Наприклад: один з дієвих способів лікування простуди - тепле молоко з маслом і медом. А застарілий кашель виліковує гаряче молоко, кип'ячене з плодами фенхелю. Його потрібно пити перед сном великими ковтками.

Для вегетаріанців молочні продукти - єдине джерело тваринного білка. Півлітри молока задовольняють добову потребу в білкові на 20%. Воно містить вітаміни В1, В6, В12, З, D, кальцій, фосфор і кобальт. Молоко і молочні продукти зараз є одними з найбільш багатофункціональних харчових продуктів. Своєю різноманітністю вони задовольняють багато смаків, підходять для всіх вікових груп і їх можна споживати в будь-яких кількостях і в будь-яких випадках. Але якщо у вас все ж таки є сумнів, як з'ясувалося, з тими компонентами молока, які організм не в змозі перетравити, можуть сперечатися кисломолочні продукти, наприклад, закваска. А йогурт є джерелом кальцію і вітамінів групи Ст.

Природним антибіотиком, який допомагає в профілактиці і лікуванні туберкульозу легенів, деяких захворювань шлунково-кишкового тракту і виснаження називають кумис, дієтичний кисломолочний напій з молока кобил.

Прекрасними тонізуючими нервову і серцево-судинну системи властивостями володіє кефір. А кисле молоко, сметана, і сир допомагають в лікуванні хвороб серця, нирок і нервової системи.

І, нарешті, кисломолочний білок, який міститься у всіх кисломолочних продуктах, сприяє стимуляції діяльності печінки, підвищенню опірності організму до інфекції, а також містить всі необхідні організму людини амінокислоти.
Для приготування молочних супів і киселів використовують прісне молоко, яке у великому асортименті є у продажу.

Молоко стерилізоване - це продукт тривалого зберігання, який пройшов короткочасну високотемпературну обробку. Продукт, призначений для безпосереднього споживання. Він виготовлений з нормалізованого коров'ячого молока, яке пройшло гомогенізацію і одноразову стерилізацію в потоці, з подальшим охолоджуванням і упаковкою в асептичних умовах.

Пастеризованим називають молоко, яке зазнало теплової обробки за певних температурних режимів і потім охолоджене.

Сухі молочні продукти - це спеціально оброблене молоко, здатне тривалий час зберігатися без псування, зручне для розфасовки, упаковки, дальніх перевезень. Сушка молока проводиться гарячим повітрям на розпилювальних сушарках. За засвоюваністю сухі молочні продукти у відновленому вигляді практично не поступаються натуральному молоку.

Молоко сухе незбиране використовується для відновлення і приготування різних видів молочних продуктів на молочних заводах, в кондитерському і хлібопекарському виробництві, використовується в домашніх умовах. Сухе знежирене молоко застосовують для виготовлення кисломолочних продуктів з підвищеним вмістом молочного залишку, для випічки хлібобулочних виробів, для виробництва морозива, як корм для сільськогосподарських тварин.

У домашніх умовах для приготування їжі з використанням молока, існують безліч рецептів.

Можна додати в молоко ложечку варення або порізати банан і сказати, що з цього дня ми більше не питимемо корисне молоко - тільки смачний і красивий коктейль.

Можна приготувати молочну кашу: рисову, гречану або макарони. У наший сім'ї дуже люблять молочний суп «з крокодилами». Готую я його так:

Просіваю склянку муки. Додаю дрібку солі, 1-2 ст. ложки цукру (залежить від смаку), ваніль, 1 яйце і пачку вершкового масла. Доливаю тепле молоко і замішую тісто, як на оладки. Ложкою змоченою в киплячому, на повільному вогні молоці, набираю тісто (приблизно 3 частина ємкості ложки) і опускаю в каструлю з молоком. Тісто відстає від ложки у вигляді галушок неправильної форми, які ми, жартома називаємо «крокодилами». Молоко можна злегка підсолодити. Суп виходить легкий і ароматний.

А на десерт ми дуже любимо шоколадно-молочний пудинг:

Желатин заливаю теплим молоком, перемішую і залишаю на 30 хвилин. Потім ставлю на вогонь і нагріваю, помішуючи до повного розчинення желатину, не доводячи рідину до кипіння. Додаю цукор і ванілін. Половина приготованого молока з желатином відливаю в інший посуд і додаю в нього какао порошок. Коли обидві рідини остигнуть, розливаю в розеточки або креманки, можна просто в стакани. Спочатку, помалу заливаю молоко і ставлю в холодильник. Коли остигне, заливаю шар какао і знову ставлю в холодильник. Шарів, за бажанням, можна зробити скільки завгодно. Подавати на стіл можна в стакані або опустити стакан ненадовго в гарячу воду і викласти на тарілку.

Смачного!

www.epochtimes.com.ua

Дата публікації: 22.10.2007
Прочитано: 3081 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Для того, щоб я став мультимільярдером, мені не вистачає всього одного мультимільярда.

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до організації свят "під ключ"?

Позитивно, маю бажання скористатися цією послугою
Ще не визначився, але скоріш позитивно
Звик(-ла) все робити сам(-а), так надійніше
Негативно, такі фірми приречені на провал



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 317
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 97 | користувачів сьогодні: 818 | переглянуто сторінок сьогодні: 16593 | всього сторінок переглянуто: 73474569




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.023 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.017 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.