11 місце: У холодильниках одного бару у Велінгтоні (Нова Зеландія) скупчилася величезна кількість морожених курей. Власник бару запропонував прихільникам спорту використовувати їх замість куль для збиття кеглів. На жаль! Пізніше, через протести "зелених" "курячі кеглі" заборонили.
10 місце: Розповідають, що в одному будапештському ресторані для відвідувачів є подвійне меню: одне подають пані, інше - їх кавалерам. У меню для кавалерів вказані блюда та їх ціни. У меню для пані напроти кожного блюда вказана його калорійність.
9 місце: У Москві є грузинський ресторан "Генацвале". У меню поряд із звичайною ціною на кожне блюдо проставлена ще одна, спеціальна ціна. Це ціна за посуд, який традиційно б'ють під час свят.
8 місце: У Ванкувері (Канада) при готелі "Ле Сюттон" функціонує спеціальне відділення, в якому є і ресторан, і спальні апартаменти для домашніх тварин, супроводжуючих своїх господарів. Меню включає біфштекс, філе з тунця з чорною ікрою, дичину, мінеральну воду. Пропонуються різні види послуг, в числі яких масаж і читання розповідей на ніч.
7 місце: Років 30 тому в багатьох будапештських ресторанах і навіть кафе позначали в меню дві ціни. Наприклад, сосиски - 6 форинтів, з музикою - 8. Зазвичай, увечері, годин після шести, всі вимушені були харчуватися за дорогим тарифом.
6 місце: У одному з ресторанів Майамі група з трьох чоловік отримувала право на безкоштовний обід при дотриманні всього двох умов: одна людина повинна була бути старше 80 років, а двоє інших повинні були бути її батьками.
5 місце: Доходи одного каліфорнійського ресторану збільшилися майже удвічі після того, як в меню був доданий щоденно новий кросворд.
4 місце: У одне із завдань командира пасажирського дирижабля "Гинденбург" входило дотримання строгої горизонтальності польоту і недопущення нахилу більше 2-5 градусів. Кілька разів на день ці вимоги ще посилювалися, під час сніданку, обіду і вечері - через те, що в дирижаблі був ресторан для багатих пасажирів.
3 місце: У маленьких ресторанчиках в Греції звичайного меню не буває, а відвідувачів-туристів впускають прямо на кухню. Річ у тому, що в більшості випадків туристи не розмовляють грецькою, а господар також не володіє іноземними мовами. Відвідувач, підходячи прямо до плит, вибирає собі обід залежно від того, що він бачить навколо.
2 місце: У одному ресторані Калькутти (Індія) існує оригінальне правило. Столик можуть зайняти лише відвідувачі, які одягнені в купальні костюми і прийняли заздалегідь вельми екзотичний душ. З хобота слона.
1 місце: До чого це красиво! У кувейтських ресторанах до цих пір не подають нерозкриті устриці. Покупку такої їжі кувейтська влада визнала різновидом азартної гри, тому що а раптом в якій-небудь з раковин опиниться перлина?
Взагалі, багато дивностей на світі. Один голландський ресторан ввів правило, згідно якому клієнт, пообідавши, платить не по рахунку, а стільки, скільки визнає потрібним. Уявіть собі, ресторан процвітає, а його власник зізнався, що в середньому отримує з клієнта на півтора долари більше, ніж якби пред'явив йому рахунок.
http://ostriv.in.ua