Чорний кардамон іноді використовується в приправі ждя каррі «гарам масале» (garam masala). На Близькому Сході і в Туреччині зелений порошок кардамону використовується для приготування солодощів і традиційної кави. У Північній Європі кардамон використовується в деяких сортах хліба.
Окрім застосування в кулінарії в Індії та Пакистані його використовують для лікування хвороб, включаючи захворювання зубів і ясен, хвороб горла, закупорки і туберкульозу легенів, запалення повік і розладу травлення. Більш того, повідомляється, що його також використовують як протиотруту під час укусів скорпіонів і змій.
Кардамон найкраще зберігається в стручку; як тільки насіння вичищене або розмолоте, воно швидко втрачає свій аромат. Проте високоякісний мелений кардамон - більш доступний і дешевий, цілком прийнятний замінник. Кардамон - одна з найдорожчих розсипних пряностей.
Для рецептів, у яких потрібні цілі стручки кардамону, загальноприйнятий еквівалент - 10 стручків відповідають 1 чайній ложці меленого кардамону.
http://www.epochtimes.com.ua/