Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Українські генетики схрестили свиню зі змією. Тепер ці свині кілька разів на рік скидають шкіру разом зі салом. Після цього українські генетики збираються схрестити свиню з ящіркою, щоб можна було ногу на холодець відрізати, а нова щоб виростала.

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Кардамон - райські зерна


 Кардамон, який іноді називають "райським зерном", є загальною назвою для декількох рослин сімейства Імбирних і їх запашного насіння. Ця пікантна, ароматична пряність родом з Індії вперше були використана в приготуванні їжі близько 8 століття.



Кардамон - звичайний компонент в індійській кухні, цукерках, чаї і масала чаї (чай з додаванням кардамону, кориці, імбиру, зірчастого анісу, зерен перцю і гвоздики).

Чорний кардамон іноді використовується в приправі ждя каррі «гарам масале» (garam masala). На Близькому Сході і в Туреччині зелений порошок кардамону використовується для приготування солодощів і традиційної кави. У Північній Європі кардамон використовується в деяких сортах хліба.

Окрім застосування в кулінарії в Індії та Пакистані його використовують для лікування хвороб, включаючи захворювання зубів і ясен, хвороб горла, закупорки і туберкульозу легенів, запалення повік і розладу травлення. Більш того, повідомляється, що його також використовують як протиотруту під час укусів скорпіонів і змій.

Кардамон найкраще зберігається в стручку; як тільки насіння вичищене або розмолоте, воно швидко втрачає свій аромат. Проте високоякісний мелений кардамон - більш доступний і дешевий, цілком прийнятний замінник. Кардамон - одна з найдорожчих розсипних пряностей.

Для рецептів, у яких потрібні цілі стручки кардамону, загальноприйнятий еквівалент - 10 стручків відповідають 1 чайній ложці меленого кардамону.

http://www.epochtimes.com.ua/

Дата публікації: 08.10.2007
Прочитано: 3347 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Дружина питає у свого чоловіка: "Як ти думаєш, дорогий, можливо, нам зрадити один одному, щоб хоч якось пожвавити наше нудне і прісне сімейне життя?"
- Марно, я вже пробував...

Реклама
Опитування
Чи вмієте ви розповідати анекдоти?

Вмію
Не вмію
Люблю тільки слухати
Я їх не запам'ятовую
Не люблю анекдоти



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 278
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 90 | користувачів сьогодні: 1884 | переглянуто сторінок сьогодні: 8965 | всього сторінок переглянуто: 106419116




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.040 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.035 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.