Другий спосіб — використання соковижималки (зелень заздалегідь подрібнюється у блендері).
Потрібно пам'ятати правила приготування і вживання соку.
Цілющу силу напій має всього 10-20 хвилин.
Соки п'ють повільно, маленькими ковтками або через соломинку.
Пийте не пізніше ніж за 30 хвилин до їди, не підсолюйте.
Сік із зелені і трав добре змішувати з іншими овочевими соками у співвідношенні 1:2.
Соки редиски, редьки, цибулі, часнику, хрону та інших гострих овочів використовуйте у малих кількостях — 1-2 ч. л. як добавку до інших соків.
Сік буряка у будь-якому складі не повинен перевищувати однієї третини напою.
МОРКВА зберігає у собі каротин (провітамін А), вітамін Е, нікотинову кислоту, магній і калій, мікроелементи. Виводить холестерин і шлаки, підвищує апетит, загоює рани, поліпшує травлення, зміцнює зуби і зір, поліпшує ріст волосся і стан шкіри.
Застосовується при атеросклерозі, інфаркті міокарда, захворюваннях щитовидної залози, дерматитах, екземі, онкологічних та сечокам'яній хворобах.
Доза: від 0,5 до 3 літрів на день.
СОКИ З ТРАВИ, ЗЕЛЕНІ І ГОСТРИХ ОВОЧІВ
СЕЛЕРА корисна при тромбофлебітах, захворюваннях крові, обміну речовин і ожирінні.
ПЕТРУШКА корисна при випаданні волосся, захворюваннях шкіри, зниженій потенції, сечокам'яній хворобі, захворюванні очей, хворобливій менструації, нефритах.
ЦИБУЛЯ — атеросклероз судин, імпотенція, глисти, гіпертонія.
ЧАСНИК — гіпертонія, атеросклероз, сечокам'яна хвороба, дисбактеріоз, стенокардія, глисти, водянка, онкологічні захворювання.
КУЛЬБАБА — бронхіальна астма, авітаміноз, захворювання нирок.
КРОПИВА — цукровий діабет, анемія, артроз, кровотечі, порушення менструацій, захворювання шлунково-кишкового тракту.
КАПУСТА — містить багато сірки, хлору і йоду, вітамін С. Сік має великі цілющі властивості. Пити його слід після очищення кишечнику і на голодний шлунок. Очищає слизову шлунка і кишечнику, загоює рани і виразки, вбиває шкідливі мікроорганізми.
Спостерігаються прекрасні результати при лікуванні гастритів із зниженою кислотністю, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, ентеритів, коліту, кардіосклерозу.
Доза: 1 склянка 3-4 рази на день за 40-50 хвилини до їди.
ТОМАТ — сік помідорів багатий на вітаміни С, Е, каротин, калій, магній, залізо і мікроелементи. Містить багато органічних кислот. При лікуванні томатним соком треба виключити з раціону цукор і крохмаль. Сік треба пити не пізніше ніж за 30 хвилини до їди.
Швидко відновлює сили після хвороби і стресу, стимулює роботу підшлункової залози, корисний вагітним і жінкам, які годують, посилює статеві функції.
Показаний при порушеннях обміну речовин, ожирінні, захворюваннях серцево-судинної системи, хронічної втоми, гіпертонії.
Доза: по 0,5 склянки тричі на день.
БУРЯК — сік містить вітаміни, амінокислоти, цукор і легкозасвоювані залізо, йод, марганець. Навіть у малих дозах сік виводить з організму токсини (тому перші 1 — 2 дні може спостерігатися нудота і навіть запаморочення).
Поліпшує склад крові, очищає печінку, нирки, судини і жовчний міхур, стимулює роботу лімфатичної системи, підвищує опірність вірусним інфекціям, відновлює сили.
Лікує захворювання печінки і жовчовивідних шляхів, анемію, ожиріння, атеросклероз, гіпертонію, онкологію, стрес, безсоння.
Доза: починати з 1 чайної ложки і поступово доводити до 1/3 склянки, 3 — 4 рази на день.
Потрібно пам'ятати: при хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчовивідних шляхів, а також у гострих стадіях захворювань розведіть гострі овочеві соки водою у співвідношенні 1:3.
Слід пам'ятати: при хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчовивідних шляхів, а також у гострих стадіях захворювань, розведіть гострі овочеві соки водою у співвідношенні 1:3.
http://www.vechirka.com.ua