Інгредієнти:
В одній порції бл. 130 ккал (546 кДж)
1 ч. ложка з верхом цукру,
2 ст. ложки гарячої води,
2 маленькі чарки шотландського віскі,
1 скибочка лимона.
Спосіб приготування:
В бокал для грогу покласти 1 ч. ложку з верхом цукру, налити 2 ст. ложки гарячої води і бовтати, поки цукор не розчиниться. Додати 2 маленькі чарки шотландського віскі та 1 скибочку лимона. В бокал покласти срібну ложку (щоб не луснуло скло) і по вінця наповнити окропом.
"Ямайка - бой" (Jamaica Boy)
Інгредієнти:
В одній порції 170 ккал (714 кДж)
сік з 1/2 лимона,
2 маленькі чарки рому,
1 ч. ложку з верхом цукру,
2 гвоздики,
1 маленька паличка кориці.
Спосіб приготування:
В бокал для грогу налити сік з 1/2 лимона, 2 маленькі чарки рому, додати 1 ч. ложку з верхом цукру і мішати, поки цукор не розчиниться. Потім додати 2 гвоздики та 1 маленьку паличку кориці. Покласти в склянку срібну ложку, щоб не луснуло скло, і в бокал по вінця налити окропу.
"Гарячий поцілунок" (Hot Kiss)
Інгредієнти:
В одній порції бл. 300 ккал (1260 кДж)
1/8 л червоного вина,
2 маленькі чарки рому,
3 грудочки цукру,
1 непочищений шматочок яблука,
3 гвоздики.
Спосіб приготування:
Для кожної порції розігріти в каструлі 1/8 л червоного вина, 2 маленькі чарки рому, 3 грудочки цукру (можна глазурованого) та 1 непочищений шматочок яблука із вколотими в нього трьома гвоздиками. До кипіння не доводити! Гарячий напій перелити в бокали із срібною ложкою (щоб не луснуло скло).
"Китайське місто" (Chinatown)
Інгредієнти:
В одній порції бл. 160 ккал (672 кДж)
1/8 л свіжовижатого апельсинового соку,
1 невеликий шматочок палички кориці,
2-3 маленькі чарки китайського мартіні,
апельсинова цедра.
Спосіб приготування:
Для кожної порції розігріти в каструлі 1/8 л свіжовижатого апельсинового соку, 1 невеликий шматочок палички кориці та 2-3 маленькі чарки китайського мартіні. До кипіння не доводити! Напій гарячим перелити в бокали із срібною ложкою (щоб не луснуло скло). Прикрасити довгою спіраллю апельсинової цедри.
Крюшон "Камінні щипці"
Інгредієнти:
В одній порції бл. 146 ккал (бл. 610 кДж)
2 пляшки червоного вина,
2 апельсини, 6 гвоздик,
1 паличка кориці,
1 головка цукру,
1/2 пляшки 54-градусного рому.
Спосіб приготування:
В мідну каструлю налити червоне вино, додати кружальця апельсинів із вколотими в них гвоздиками, паличку кориці та розігріти, не доводячи до кипіння. Потім поставити на газову горілку. Камінними щипцями затиснути головку цукру і, тримаючи її над каструлею, полити 1/3 рому. Металевий ківшик наполовину заповнити ромом, підігріти на газу, підпалити і полити палаючим ромом цукор. Так само підпалювати решту рому і поливати цукор.
Пунш "Дюбонне"
Інгредієнти:
В одній порції бл. 100 ккал (бл. 420 кДж)
1 пляшка білого вина,
1 пляшка червоного вина,
2 лимони, 150 г цукру-піску,
1/2 пляшки вина "Дюбонне", або "Бірр".
Спосіб приготування:
Вино з цукром та нарізаними кружальцями лимонів довести до кипіння, але не кип'ятити. Додати "Дюбонне", або "Бірр" та перелити в заздалегідь нагріті бокали з товстого скла. До цього пуншу можна подати будь-яке солодке печиво.
"Дюбонне" та "Бірр" - французькі аперетивні вина, що мають специфічний смак.
Яблучний пунш
Інгредієнти:
В одній порції 305 ккал (1281 кДж)
1/8 л розведеного водою яблучного соку,
1 шматочок палички кориці,
1 кружальце лимона,
3 маленькі чарки рому,
1 яблучна скибочка.
Спосіб приготування:
Для кожної порції розігріти 1/8 л розведеного водою яблучного соку з доданням 1 шматочка палички кориці та 1 кружальця лимона. Додати 3 маленькі чарки рому, скибочку яблука і перелити напій у нагрітий бокал. Бокал прикрасити спіраллю із яблучної шкірки.
Ананасовий пунш
Інгредієнти:
В одній порції 325 ккал (1365 кДж)
1/8 л білого вина,
трішки ананасового соку,
або 1 скибочка ананаса,
сік 1/4 лимона,
1 зірочка анісу (бадьян),
2-3 маленькі чарочки рому.
Спосіб приготування:
Для кожної порції збити в міксері 1/8 л білого вина з ананасовим соком або 1 скибочкою ананаса, потім розігріти із соком 1/4 лимона та 1 зірочкою анісу, під кінець влити 2-3 маленькі чарочки рому. Пунш подати гарячим в заздалегідь нагрітих бокалах.
Гарячий оранжад
Інгредієнти:
В одній порції бл. 295 ккал (1239 кДж)
1/4 л апельсинового соку,
сік з 1 лимона,
1 ст. ложка меду,
2-3 маленькі чарки горілки.
Спосіб приготування:
Для кожної порції розігріти 1/4 л апельсинового соку, змішаного з соком 1 лимона та 1 ст. ложкою меду. Додати 2-3 маленькі чарки горілки та перелити напій у заздалегідь нагріті бокали.
Вишневий пунш
Інгредієнти:
В одній порції бл. 265 ккал (1113 кДж)
1/8 л вишневого соку,
1/8 л червоного або білого вина,
кружальце лимона,
5 гвоздик,
невеличка паличка кориці,
сік з 1 лимона,
2-3 маленькі чарки горілки.
Спосіб приготування:
Для кожної порції розігріти 1/8 л вишневого соку та 1/8 л червоного або білого вина. Додати кружальце лимона з п'ятьма ввіткнутими гвоздиками, невеличку паличку кориці, сік із 1 лимона та 2-3 маленькі чарки горілки. Вишневий пунш із кружальцем лимона та корицею перелити в заздалегідь нагріті бокали.
Кава по-ірландськи
Інгредієнти:
4 порції, кожна по 230 ккал (960 кДж)
3/8 л міцної гарячої кави,
1 чашка збитих вершків,
10 лікерних чарок ірландського віскі,
4 ч. ложки з верхом цукру-піску.
Спосіб приготування:
Охолоджені вершки легенько збити віничком. Бокали для ірландської кави сполоснути гарячою водою і в кожний налити по 2,5 лікерні чарки віскі. В бокали додати по 1 ч. ложці цукру, розмішати, потім на 3/4 заповнити їх гарячою кавою. Додати збиті вершки, наливаючи їх струмочком по ручці чайної ложки.
Грог із ромом
Інгредієнти:
4 порції, кожна по 125 ккал (525 кДж)
3 лимони, 8 гвоздик,
8 ч. ложок цукрової пудри,
8 лікерних чарок рому,
трішки лимонної цедри,
вода.
Спосіб приготування:
Віджати сік із 2 лимонів, 1 лимон нарізати кружальцями, а в них вколоти гвоздику. Лимонний сік розігріти з цукром, ромом, корицею та 3/4 л сирої води. Не доводячи до кипіння, зняти з вогню, розлити напій по бокалах і прикрасити кружальцями лимона. Перед переливанням грогу не забудьте покласти в бокали срібну ложку або виделку, щоб не луснуло скло.
http://cookingzone.net