Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Говорять, що брюнетки набагато темпераментніші від блондинок...
- Нісенітниця! Моя дружина була й блондинкою, й брюнеткою. І що ти думаєш? Ніякої різниці я не помітив!

Google рекомендує
Десерти

Желе


 Порадуйте своїх близьких смачним желе.



Вершківка

Склад: 4 склянки вершків, 25 г желатину, 1 чарка портвейну, 0,5 г ваніліну, 1,5 склянки цукру

Приготування: Желатин розмочують у холодній воді, а потім розчиняють у 3 ст. ложках теплої води, додають портвейн, цукор, ванілін або потовчену ваніль, доводять до кипіння, проціджують і охолоджують. Охолоджені вершки збивають у піну й поступово вливають у підготовлений сироп, який починає густіти, добре вимішують, викладають у форму й ставлять у холодне місце

Драглі з простокваші

Склад: 4 1/2 склянки простокваші, 3/4 склянки цукру, 1 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1 1/2 ст. ложки желатину

Приготування: Простоквашу замішують з цукром і меленою корицею. Желатин замочують у холодній воді (3/4 склянки) близько 30 хв, відкидають на сито, розчиняють у холодній воді (3/4 склянки) і після того, як він охолоне до 35 градусів, вливають простоквашу, перемішують, розливають у формочки і дають захолонути.

Желе з вина

Склад: Желатин чистый 2-3 чайные ложки, вино(красный кисляк в самый раз)500 мл., корица, гвоздика по вкусу, сахар не менее 3 ст. ложек

Приготування: Желатин ставим набухать в вино (около стакана). По набухании вливаем в предварительно СЛЕГКА НАГРЕТОЕ ВИНО и мешаем настолько быстро, чтобы продукт(не дай бог!) не закипел, но желатин успел раствориться. Снимаем с огня, добавляем спайс и для любителей немного апельсинового сока. Разливаем в сосуды и даём застыть.

Желе з вишень

Склад: 100 г вишень, 70 г цукру, 15 г желатину, 0,5 г лимонної кислоти, 0,5 л води

Приготування: Підготовлені вишні розминають і віджимають сік. Вичавки кладуть у посудину, засипають цукром, а згодом заливають гарячою водою і доводять до кипіння. Утворений сироп-відвар проціджують, вливають у нього замочений желатин і, безперервно перемішуючи, знову нагрівають до кипіння. Потім додають вишневий сік, лимонну кислоту, проціджують крізь густу тканину, і охолоджують, після чого розливають у формочки.

Желе з ожини

Склад: 500 г ожини, 120 г цукру, 1/2 лимона, 30 г желатину, 3 білки, вода

Приготування: Ожину вимити і зварити з цукром і маленьким кусочком лимонної скоринки у невеликій кількості води. Приготувати фруктовий мус, додати лимонний сік і таку кількість води, аби загальна кількість рідини становила 0,6 л. Желе поставити на холод. Коли почне застигати, додати збиті білки.

Желе із чорної смородини з портвейном

Склад: 350 г цукру, 700 г чорної смородини, 300 мл малинового портвейну, 25 г желатину, 150 мл вершків

Приготування: У сотейник кладуть смородину і цукор, ставлять на слабкий вогонь, аби смородина пустила сік. Смородину протирають крізь сито. До смородинового пюре додають портвейн і трохи води, аби об'єм суміші дорівнював приблизно 1,65 л. Наливають у кружку 9 ч. ложок води і замочують желатин. Через 5 хв. розпускають його на вогні, не доводячи до кипіння. Додають желатин у смородинову суміш і ретельно перемішують. Змочують водою 6 формочок для желе об'ємом приблизно 300 мл. 6 ч. ложок суміші залишають для прикрашання страви, решту розливають у формочки. Залишають у холодильнику на 6 год. для застигання. Коли желе застигне, на кілька секунд занурюють формочки у гарячу воду, потім викладають желе на тарілки. Розтоплюють желе, залишене для прикрашання, охолоджують. Наливають у тарілки вершки. Чайною ложкою розкладають маленькі порції желе навколо основної порції.

Желе молочне

Склад: 375 г молока, 125 г води, 10 г гіркого мигдалю, 70 г цукру, 15 г желатину

Приготування: Підготовлений мигдаль подрібнюють і розтирають у ступці, поступово додаючи гарячу воду. Утворене мигдальне молоко з'єднують з кип'яченим молоком, желатином, цукром і, безперервно помішуючи, нагрівають до кипіння, після чого проціджують і охолоджують. Потім розливають у формочки для застигання.

Желе «Пташине молоко»

Склад: На 6 персон: 40 г желатину, 150 г води, 10 сирих яєць, 1 склянка цукрового піску, 300 г вершкового масла, 1 склянка молока, 1 ст. ложка борошна, 50 г тертого шоколаду.

Приготування: Желатин розведіть холодною водою і дайте йому розбухнути приблизно протягом 30 хвилин. Жовтки яєць відокремте від білків і розітріть з цукровим піском. Улийте молоко, додайте борошно і на водяній лазні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Готову масу остудіть до кімнатної температури, додайте вершкове масло. Збийте все добре міксером чи спеціальним вінчиком. Желатин злегка підігрійте. Тепер збийте 10 білків у круту піну. В збиті білки швидко улийте желатин. Змішайте жовтковий крем зі збитими білками. Можете розлити желе по красивих вазочках чи келихах із широким горлечком, а можете залишити в тому посуді, де ви його готували, а потім розділити на невеликі порції. Поставте желе на декілька годин у холодильник - до повного замерзання. Перед подачею на стіл желе бажано прикрасити. Візьміть невелику плитку шоколаду, натріть на великій тертці і зверху посипайте желе стружкою, що вийшла. Можете використовувати ягоди й інші фрукти.

Молочні драглі

Склад: 2 склянки молока, 6 ст. ложок цукру, 1/2 склянки білого вина, 25 г желатину

Приготування: Попередньо замочений у воді желатин віджимають, розчиняють у підігрітому білому вині й вливають тонким струменем в охолоджене пряжене молоко, безперервно помішуючи. Після цього масу виливають у форму і охолоджують. Драглі подають на стіл з фруктовим сиропом.

Різнобарвний торт

Склад: 4 упаковки желе різного кольору: зеленого, червоного, жовтого і жовтогарячого, 1 баночка густих вершків (без цукру), 6 персиків (можна консервованих), гроно винограду, фрукти для прикраси.

Приготування: Кожне желе розчиніть в половині зазначеної на упаковці кількості води. Поставте в холодильник, щоб желе злегка застигло. Вершки збийте міксером у глибокій посуді і розділіть на 4 частини. Кожну частину змішайте з 1/2 желе, яке застигає. Велику форму для торта обполощіть холодною водою. Вливайте в неї по черзі різнобарвні вершки і в міру загуснення заливайте відповідним желе. Остудіть і прикрасьте фруктами.

Яблука в желе

Склад: На 6 персон. 3-4 яблука, 100 г чорносливу, 0,3 склянки очищених волоських горіхів, 3-4 сливи, 0,5 склянки малинового соку, 0,5 склянки води, 20 г желатину, цукровий пісок за смаком.

Приготування:
Чорнослив ретельно промийте, замочіть приблизно на добу, щоб він став м'яким, потім розріжте навпіл і акуратно видаліть кісточки. Яблука гострим ножем очистіть від шкірочки, виріжте серцевину, наріжте невеликими тонкими часточками й обваріть, опускаючи в злегка підсолоджений окріп. Дайте воді стекти, остудіть і викладіть в неглибокі керамічні креманки. Желатин замочіть в холодній воді приблизно на двадцять хвилин, потім поставте на невеликий вогонь, варіть помішуючи, але не доведіть до кипіння. Потім улийте туди малиновий сік. Отриманим желе залийте яблука і зверху викладіть очищені волоські горіхи і половинки чорносливу. Поставте усе на якийсь час у холодильник. Коли желе застигне, на кілька секунд опустіть креманки в гарячу воду, потім переверніть їх на велике блюдо чи десертні тарілки. Подавайте на стіл як десерт, прикрасивши листиками свіжої зелені, наприклад, м'яти. Також ви можете прикрасити желе натертим на великій тертці вершковим чи молочним шоколадом.

http://buket.ck.ua

Дата публікації: 27.03.2007
Прочитано: 7409 раз



Додатково на дану тему
Готуємо пудингГотуємо пудинг
Готуємо морозивоГотуємо морозиво
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Приберіть, будь ласка, ваш палець із моєї котлети,-- звертається відвідувач кафе до офіціанта.-- Це ж так гидко!
-- Я дуже вибачаюся,-- відповідає офіціант.-- Але якщо я її не притримуватиму, вона знову впаде на підлогу. А мені б цього не хотілося

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до організації свят "під ключ"?

Позитивно, маю бажання скористатися цією послугою
Ще не визначився, але скоріш позитивно
Звик(-ла) все робити сам(-а), так надійніше
Негативно, такі фірми приречені на провал



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 319
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 65 | користувачів сьогодні: 934 | переглянуто сторінок сьогодні: 8107 | всього сторінок переглянуто: 106692424




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.035 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.031 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.