Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

- Дозвольте мені сьогодні піти з роботи раніше, Семене Семеновичу. Дружина хоче піти зі мною за покупками.
- У жодному разі - ні! Сидіть і працюйте!
- Дуже дякую, Семене Семеновичу!

Google рекомендує
Салати

Фруктові салати




Приготуйте своїм рідним смачні і корисні салати.




Асорті "Літо"

 Склад: На 6 персон. 1 качан китайського салату, 2 середніх морквини, корінь селери, 2 яблука, 10 волоських горіхів, 2 ст. ложки меду, 70 г ананасового соку, сік 1 лимона, сіль і перець за смаком, свіжа зелень: петрушка, кріп за смаком.

Приготування: Візьміть качан китайського салату, ретельно переберіть листи, промийте під струменем проточної води, дайте стекти і розкладіть їх на кухонному рушнику, щоб вони обсохнули, потім наріжте і покладіть в глибоку салатницю. Гострим ножем очистіть моркву і корінь селери, потім наріжте їх тонкою соломкою. Яблука, краще зелених сортів, розріжте на чотири частини, видаліть серцевину з насіннями. Потім наріжте маленькими часточками. На листи китайського салату викладіть моркву, селеру, яблука і добре усе перемішайте. Мед, ананасовий і лимонний соки перемішайте в міксері на мінімальній швидкості чи збийте вінчиком до утворення однорідної маси. Готовим заправленням залийте салат і прикрасьте здрібненими волоськими горіхами чи свіжою зеленню: петрушкою і кропом - кому що подобається.

Бодочоньський салат

Склад: 2 китиці білого винограду, 2 китиці червоного винограду, 100 мл сухого червоного вина, 1 ст. ложка цукрової пудри, 2 ст. ложки подрібнених ядер волоських горіхів

Приготування: Виноградинки зірвати з китиць, помити і покласти в глибокий посуд. Горіхи змішати з цукровою пудрою. Висипати цю суміш у вино, почекати, поки цукор розчиниться, залити ягоди винограду. Накрити кришкою і витримати в холодильнику протягом 3-х годин. Подають до смаженої птиці.

Фруктові фантазії

 Склад: 3 яблука, 1 груша, 1 апельсин, 1 мандарин, знежирений майонез чи натуральний йогурт за смаком, половинка лимона, 1 чайн. ложка цукрової пудри.

Приготування: Вимиті фрукти - яблука, груші, апельсини, мандарини - очистіть від шкірки, наріжте часточками (видаливши зерна і серцевину) і складіть в салатницю. Перед подачею на стіл фрукти посипайте цукровою пудрою і, злегка посоливши, змішайте з майонезом і лимонним соком. Посипайте цедрою апельсина, нарізаною дуже тонкою соломкою. Прикрасьте салат фруктами, а також вареним чорносливом, виноградом і ягодами. У залежності від сезону фрукти можна підібрати різні (персики, абрикоси, айву, а також ягоди - чорницю, полуницю й ін.), але обов'язково в поєднанні з яблуками. Подавайте салат до холодного смаженого чи вареного м'яса, телятини, баранини, або птиці, дичині, а також як самостійне блюдо.

Салат "Порт-Саїд"

Склад: 40 г селери, 40 г бананів, 40 г яблук, 20 г салату, 40 г майонезу, 20 г свіжих помідорів

Приготування: Обчищений і нарізаний соломкою корінь селери, нарізані шматочками банани, яблука і салат перемішують, заправляють майонезом, додають дрібно нарізані свіжі помідори. Подають страву в шкірці банана, прикрасивши листям салату.

Полуничний салат

 Склад: 500 г полуниць, 1 склянка апельсинового соку, мускатний горіх, подрібнений мигдаль, м'ята

Приготування: Полуниці нарізують, заливають апельсиновим соком. Ставлять на 2 год. у холодильник. Подаючи на стіл, посипають мускатним горіхом і подрібненим мигдалем, прикрашають м'ятою.



Салат апельсиновий

Склад: 3 апельсини, 2 червоних цибулини, 6 ст. ложок маслини без кісточок, сік з 1/2 лимона, чорний мелений перець, сіль, олія

Приготування: Апельсини нарізати часточками, цибулю нарізати кільцями. У салатницю викласти: 1й і 4й шари - апельсини, 2й і 5й шари - цибуля, 3й і 6й шари - маслини. Трохи посолити, поперчити, залити лимонним соком і олією.

Яблучний салат

 Склад: 4-5 великих яблук, бажано зелених, типу семеренко, 2-3 ст. ложки очищених і здрібнених волоських горіхів, 1-2 склянки натурального знежиреного йогурту, свіжа зелень за смаком.

Приготування: Візьміть кілька великих яблук, ретельно промийте їх, розділіть на половинки, видаліть серцевину, акуратно очистіть від шкірки і натріть на великій тертці, бажано пластмасової. Візьміть очищені ядра волоських горіхів, подрібніть їх ножем чи у ступці. Викладіть натерті яблука в неглибоку салатницю і зверху рясно посипайте здрібненими волоськими горіхами. Перед подачею на стіл візьміть дві склянки знежиреного натурального йогурту, добре збийте їх вінчиком чи міксером. Залийте йогуртом яблука і горіхи, прикрасьте салат свіжою зеленню, наприклад, листиками м'яти. Особливо добре подавати такий салат з відвареною рибою.

Салат арабський

Склад: 180 г апельсинів, 40 г цибулі ріпчастої, 40 г маслин, 15 г олії, перець мелений чорний, сіль

Приготування: Апельсини обчищають і нарізують тонкими пластинками, додають нарізану тонкими півкільцями цибулю і маслини без кісточок. Заправляють сіллю, перцем й олією.

Рисовий салат із фруктами

 Склад: 100 г рису, 250 г води, 25 г вершкового масла, 2 апельсини, шматочки ананаса, 1 зелене яблуко (очищене), 75 г здрібнених волоських горіхів, 2 столові ложки рослинної олії, сіль. Соус: 2 чайні ложки маку, 1 зубчик часнику, 2 столові ложки цукрової пудри, 2 столові ложки оцту, 1 чайна ложка гірчиці, 75 г рослинної олії, сіль.

Приготування: Зварити рис із сіллю і вершковим маслом. Додати очищені від шкірки і плівок апельсини, порізані яблука, шматочки ананаса, посипати здрібненими горіхами і полити соусом, акуратно перемішати. Подавати на листах зеленого салату. Соус: змішати цукрову пудру, оцет, гірчицю, здрібнений часник, сіль. Потроху, постійно помішуючи, улити рослинну олію. Додати мак.

Салат з абрикосів

Склад: 500 г абрикосів, 3 ст. ложки цукрової пудри, сік з 1 лимона, 1 чарка десертного виноградного вина

Приготування: Нарізані кусочками, промиті абрикоси без кісточок змішують з цукровою пудрою, лимонним соком і вином.

Салат з груш, слив і дині

Склад: 2 груші, 6-7 слив, 1 невелика диня, 1 склянка вершків або сметани, 3 ст. ложки цукру

Приготування: Груші, сливу і диню миють, обчищають, нарізують невеликими шматочками, посипають цукром, викладають у скляну вазу, заливають сметаною або вершками.

Салат з ананаса

 Склад: На 6 персон: 1 банку компоту з ананасів (250-300 г) чи 1 свіжий ананас, 100 г твердого сиру, 2 часточки часнику, 50 г майонезу.

Приготування: Якщо ви берете консервований ананас, обов'язково злийте сироп, відкиньте шматочки ананаса на друшляк, дайте їм стекти, а потім поріжте невеликими кубиками. Свіжий ананас ретельно очистіть від шкірки і також наріжте. Любий сир, краще твердих сортів, потріть на дрібній тертці, додайте до нього кілька часточок дрібно нашаткованого часнику і перемішайте зі шматочками ананаса. Перед подачею на стіл заправте майонезом. При бажанні можете прикрасити блюдо різною свіжою зеленню: листками салату, м'ятою.

Салат з персиків і груш

Склад: 500 г персиків, 1/2 склянки цукрової пудри, сік з 1 лимона

Приготування: Персики та груші промивають, видаляють у персиків кісточки, а у груш серцевину, нарізують кубиками, змішують з цукровою пудрою й лимонним соком

Салат з яблук

Склад: 500 г яблук, 1/2 склянки цукрової пудри, 10 волоських горіхів, 1/4 склянки вишневого соку, ванілін

Приготування: Яблука промивають, розрізують, видаляють серцевину, натирають на тертці або нарізують маленькими кусочками, змішують з дрібно посіченими горіхами, цукровою пудрою, ваніліном і поливають вишневим соком.

Салат з вишні і полуниці

 Склад: 500 г полуниці, 500 г вишні, 2 лимони, 1 столова ложка вершкового масла, 2 повні чайні ложки цукрового піску, 1 столова ложка винного оцту, білий йогурт чи сметана.

Приготування: Переберіть, вимийте і розріжте навпіл полуницю, вийміть кісточки з вишні. Натріть на тертці лимон так, щоб у вас вийшла повна чайна ложка цедри лимона. Змішайте фрукти з тертою шкіркою і соком лимона. Тонко наріжте другий лимон. Нагрійте масло у великій сковороді і покладіть туди ягоди, цукор і шматочки лимона. Улийте оцет і потримайте на слабкому вогні одну хвилину. Додайте цукор за смаком і подавайте на стіл разом з сметаною чи білим йогуртом без фруктових добавок.

Салат фруктово-ягідний

Склад: 200 г винограду, 100 г слив, 100 г яблук, 100 г груш, 1 лимон, 4 ст. ложки цукрової пудри, 1/2 склянки вина, 2-3 ст. ложки ядер горіхів

Приготування: З промитих яблук і груш видаляють серцевину, а з слив - кісточки, нарізують їх невеликими кубиками, змішують з виноградом, цукровою пудрою, лимонним соком, вином і дрібно посіченими волоськими горіхами.

Фруктовий салат

Склад: 5 кисло-солодких яблук, 3 великих апельсини, 5 невеликих мандаринів, 100 г чорносливу, 50 г ізюму, 100 г волоських горіхів.

Приготування: Візьміть кілька великих кисло-солодких яблук типу антонівки чи симиренки помийте їх і очистіть від шкірки видаліть насіння. Апельсини і мандарини також помийте й очистіть від шкірки. Усе підготовлені фрукти наріжте акуратними невеликими часточками. Чорнослив і ізюм на кілька годин замочіть в кип'яченій воді потім з чорносливу видаліть кісточки і поріжте. Додайте сухофрукти до яблук, апельсинам і мандаринам. Ретельно усе перемішайте. Викладіть в салатницю, а перед подачею на стіл посипте все цукровою пудрою і прикрасьте волоськими горіхами. Можна змішати натуральний йогурт із лимонним соком і цедрою лимона. Приготовленим соусом залийте фруктовий салат.

Салат з гарбуза з яблуками

 Склад: 500 г гарбуза, 3 яблука, 1 лимон або апельсин для соку, 3 ст. ложки меду, 1/2 склянки потовчених ядер волоських горіхів

Приготування: Сирий гарбуз нарізають соломкою і змішують з так само нарізаними яблуками. Заправляють салат медом і лимонним або апельсиновим соком. Перед подаванням посипають потовченими горіхами.


http://www.ukrop.com

Дата публікації: 07.03.2007
Прочитано: 15983 раз



Додатково на дану тему
 Салати овочеві Салати овочеві
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

"Щось тут не так.." - задумливо вимовив Колобок, поволі пережовуючи залишки лисиці.

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до вінчання?

На мою думку вінчання має бути обов'язковим
Перед вінчанням потрібно деякий час прожити разом
Мені подобається обряд, але вінчатись не хочу
Мені не подобається обряд вінчання
Мені байдуже



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 1881
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 216 | користувачів сьогодні: 795 | переглянуто сторінок сьогодні: 12107 | всього сторінок переглянуто: 110927059




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт https://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.032 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.017 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.