Вихід: 10 порцій.
Час приготування: 50 хв.
Відрізані пальці:
- 100 г цукрової пудри,
- 100 г вершкового масла,
- 1 яєчний жовток,
- 200 г борошна,
- 1/2 ст. л. ванільного екстракту,
- 20 мигдальних горіхів без шкірки,
- червоний харчовий барвник (необов’язково).
Маленькі мізки:
- 85 г поп-корну,
- 25 г вершкового масла,
- 85 г маршмелоу.
Напій з крові:
- 1 л лимонаду.
- 1 л журавлиного соку,
- 3-4 лайми, віджати сік.
Для відрізаних пальців: Перших п’ять інгредієнтів і
щіпку солі покласти у кухонний комбайн і зробити тісто. Відірвати від
тіста кульку розміром з м’ячик для пінг-понгу і зробити з нього печиво у
формі пальця, має вийти приблизно 20 штук. Розкласти на деко,
попередньо застеливши його пергаментом, залишити між печивом місце,
оскільки під час випікання воно розшириться. За допомогою ножа зробити
декілька надрізів на місці суглобів. На кожному печиві на кінці покласти
мигдальний горішок на місці нігтя і вдавити його. Покласти у
холодильник на 30 хв. Розігріти духовку до 180°С і випікати 10-12 хв. до
готовності. Витягнути з духовки і залишити охолоджуватись, через деякий
час, за бажанням, помалювати мигдальні горіхи харчовим барвником.
Для маленьких мізків: Покласти поп-корн у посуд, в окремій каструлі розтопити вершкове масло і
маршмелоу на малому вогні, помішуючи зробити однорідну масу і полити
нею поп-корн. Змастити руки олією та сформувати маленькі кульки схожі на
мізки. Розкласти їх на тарілку застелену пергаментом для випічки. Має
вийти приблизно 10 штук.
Напій з крові: Резинову
рукавицю (без тальку всередині!) залити водою і її кінець міцно
стягнути резинкою, покласти у морозилку. Перед подачею на стіл розмішати
1 л лимонаду з журавлиним соком і свіжовіджатим лаймовим соком. Напій
залити у посуд для пуншу, витягнути рукавицю з морозилки, акуратно зняти
її з льоду і покласти заморожену руку в напій.