• Весільний торт повинен бути смачним і красивим.
• Бажано, щоб торт був легкий, без жирного крему, щоб після весільного гуляння «вистачило місця» і на солодке.
• Не бажано використовувати бізе або вафлі в якості прикраси або основи торту, оскільки при розрізанні бізе і вафлі будуть ламатися і непривабливо кришитися.
• Бажано, не використовувати барвники, щоб наречена, свідок або свекруха не почали покриватися червоними плямами прямо за столом через алергію, що раптово почалася (такі випадки бували). Щоправда при цьому торт трохи програє за виглядом.
Яку кількість торту потрібно замовляти на весілля?
Це залежить від:
• Кількості гостей
• Типу торту: легкий (фруктовий) або жирний
• Кількості іншої їжі
• Наявність розважальної програми.
Для звичайного весілля, з кількістю гостей від 20 чоловік, запланованою програмою і нормальним меню рекомендуємо замовляти торт з розрахунку:
• Легкого (фруктового) торта:
1 кг на 10 чоловік або 100г на чоловіка, 150г на жінку
• При невеликій кількості гостей і відсутності весільного столу кількість торту рекомендується збільшити в два-три рази. Тобто на 15 чоловік - 3-5 кг.
• Торт з жирним кремом більш ситний, його можна замовляти менше.
Як розрізати торт
Нарешті торт готовий, і при поводженні з ним не завадить додержуватись деяких правил.
Іноді весільний торт ставлять в центр столу, але, достатньо великий і високий, торт як правило загороджує молодят від гостей, так що частіше його поміщають на невеликий столик, встановлений збоку від нареченого і нареченої.
Коли під час весільного прийому для гостей організований обід, торт розрізають перед тим, як подадуть десерт, і шматки передають гостям разом з морозивом. Якщо ж все влаштовано а-ля фуршет, торт розрізається пізніше, як правило незадовго перед тим, як молодята покидають гостей. Спеціальним срібним ножем наречена за допомогою нареченого відрізає перший шматок від нижнього коржа. Іноді вона відрізає два шматки - один для нареченого, інший для себе, і кожний з них дає іншому відкусити від свого шматка.
Після цього з нижнього коржа знімають верхні шари, ріжуть їх на шматки і передають гостям. Першими торт отримують наречений з нареченою і учасники весільної церемонії. Самий маленький верхній ярус з прикрасами відкладають убік, щоб зберегти його для нареченого і нареченої, коли на другий день вони знов повернуться до гостей!
http://buket.ck.ua