Ідеальний спосіб
Користуйтеся можливістю купити сезонні продукти за невисокою ціною і покладіть їх в морозильну камеру для подальшого використання. Для заморожування ягід, грибів, риби, овочів дуже зручно використовувати спеціальні місткості. Ідеально підходять для цього, наприклад, лотки для заморожування компанії “ Tupperware ”. Матеріал, з якого вони виготовлені, витримує температуру до - 25 град. С. Кришка так щільно прилягає до підстави, що волога не проникає всередину. Як наслідок - не утворюється інею.
Деякі нюанси, які обов'язково потрібно враховувати:
• Перед заморожуванням обов'язково розділіть продукти на порції, які вам зручно буде використовувати окремо
• Заморожуйте продукти відразу, в день покупки, а ось розморожуйте поступово, переклавши заздалегідь в холодильник
• Ніколи не заморожуйте другий раз те, що вже було розморожене
• Прикріплюйте до кожного пакетика або упаковки етикетку з назвою і
датою заморожування. Намагайтеся по можливості використовувати продукти
два - три місяці.
Фрукти
* Для заморожування вибирайте самі кращі, стиглі фрукти, мийте
їх тільки у разі потреби і перед заморожуванням ретельно
просушіть. У жодному випадку не заморожуйте фрукти в металевому
посуді - може відбутися реакція соку з металом, унаслідок чого
смакові якості значно погіршаться.
* Ніжні фрукти і ягоди - смородина, агрус і ін. добре піддаються заморожуванню, але стають м'якими при розморожуванні тому їх краще використовувати для готування. Призначені до заморожування фрукти викладаються на поверхні покритого папером лотка і ставлять в морозилку. Вже після заморожування фрукти
перекладаються в окремі пакети або контейнери.
* Садові фрукти з кісточкою після розморожування темніють, тому
їх заморожуйте в підкисленому сиропі ( 1л вод, 1 кг цукрового
піску і сок 1 лимона ). Сироп йде з розрахунку 300 мл. на кожні 0,5кг
фруктів. Плоди також вимагають попередньої обробки - очищення
від шкірки, вилучення кісточки і нарізування на невеликі шматки.
Овочі
Овочі перед заморожуванням вам доведеться бланширувати.
Розрахунок простий - 3 л. кип'ятку і 2 ч.л. соли на 0,5 кг овочів.
Послідовність така:
* помити і почистити, нарізувати невеликими шматочками, помістити
на друшляк.
* помістити друшляк в каструлю з киплячою підсоленою водою.
довести до кипіння і варити 1 - 2 хвилини.
* злити кип'яток і залити відварені овочі крижаною водою, для
збереження пружності. Далі воду злити, упакувати овочі в
пакети або контейнери і помістити в морозильну камеру.
http://wwwomen.com.ua