Потрібно: по 0,5 ст.л. сушених квіток вересу, сушеного листя шипшини, 3 ст.л. сушеного листя суниці. Як приготувати: у фарфоровий чайник засипати суміш, залити стаканом кип'ятку. Настоювати 5-10 хвилин. Як застосовувати: по 2 ст.л. перед їжею.
Потрібно: сушеного листя брусниці - 3 ст.л., цукру - 2 ст.л. Як приготувати: обполоснути чайник гарячою водою, засипати листя, залити кип'ятком і зачекати 15-20 хвилин. Як застосовувати: по 1-2 ст.л. двічі в день.
Потрібно: сушеного листя суниці - 3 ст.л., листя звіробою продірявленого - 1 ст.л., листя пом'яті перцевою - 0,5 ст.л. Як приготувати: у термос засипати суміш, залити кип'ятком і зачекати 7-10 хвилин. Як застосовувати: по одному стакану 2-3 рази на день.
Потрібно: по 2 ст.л. сушених ягід горобини звичайної і малини, 0,5 ст.л. сушеного листя чорної смородини. Як приготувати: суміш заварити кип'ятком у фарфоровому чайнику, настояти 5-7 хвилин Як застосовувати: пити як чай, розбавляючи гарячою водою.
Потрібно: плодів шипшини червоного - 1 ст.л., меду - 2 ст.л., лимонного соку - 2 ст.л. Як приготувати: сушені плоди шипшини подрібнити, залити кип'ятком і варити 10 хвилин в емальованому посуді із закритою кришкою, настояти 10 хвилин.
Перед вживанням відвар процідити. Як застосовувати: по одному стакану 1-2 рази на день. Для поліпшення смаку можна додати мед або лимонний сік.
Потрібно: по 2 ст.л. сушеного листя суниці лісової, листя ожини, листя чорної смородини, 4 ст.л. звіробою продірявленого, 3 ст.л. листя чабрецю звичайного. Як приготувати: суміш залити кип'ятком у фарфоровому чайнику і зачекати 7-10 хвилин. Як застосовувати: як чай.
http://wwwomen.com.ua/