Морозиво
Морозиво ніколи не знімають живцем, під софітами воно вмить тане - це завжди пластикова, силіконова або гелева маса. Їй додають потрібний колір, фактуру, роблять кульку пористою і шорсткою. Бездоганних вафельних ріжків теж не знайти - скрізь або шматочок відірваний, або колір нерівний, так що доводиться їх теж ліпити.
А щоб з морозива не стікало варення або мед, прокладається тонкий шар поліетилену.
Супи
Для реклами супів в пакетиках варять справжній суп. Але якщо просто налити його в тарілку і сфотографувати, не буде нічого видно, всі інгредієнти потонуть. Тому на дно кладеться шар прозорого желатину, зверху наливають бульйон або звичайну воду, а потім вже акуратно викладають капусту, злегка обсмажену шинку, маслини, петрушку і овочі. Головне - створити враження багатого набору вітамінів. Курка
Курячі ніжки на фото повинні бути не вареними і не смаженими. Сирими їм виглядати теж не можна - покупець повинен відразу зрозуміти, що їх готувати не потрібно, тільки розігріти. Це дуже складне завдання.
Якщо ніжки посмажити, вони зсохнуться, потемніють, а збоку будуть плескатими. Тому курячі ніжки сушать будівельним феном: він підсмажує, але не деформує м'ясо. Курка виходить золотистою, як треба.
Котлети
Котлети поливають лаком для волосся. Це потрібно для блиску, якого інакше добитися не можна. Якщо їх посмажити, олія вбереться вже через 5 хвилин.
Локшина
Щоб продукт мав свіжий вигляд, його потрібно якомога менше піддавати термообробці. Локшину, варять 2-3 хвилини, інакше вона розмокає і розвалюється.
Особливо швидко втрачає форму вітчизняна локшина, тому навіть для реклами вітчизняних макаронів фотографують імпортні.
Пельмені
У рекламі пельмені складаються з тіста і солі. Тому такий рівний колір. Їх ще можна підрум'янити і зволожити, щоб апетитніше було.
Замість сметани фотографують клей ПВА: він ллється густо, поволі і важко - ідеально для реклами. Його ж можна використовувати для зйомки молока.
Соуси
Каша
Желатин взагалі універсальне і дуже корисна річ - желатин часто додають в пюре і кашу, щоб вони загусли, і можна було робити красиві завитки. Також як загусники можна використовувати муку і крохмаль.
Пиво
Пиво частіше знімають в рекламних роликах, чим фотографують. Але в обох випадках пивна піна робиться з прального порошку або господарських засобів, які збиваються віночком. Замість самого пива наливається чай або сік..
Коли потрібно фотографувати м'ясо, його зовсім трохи обсмажують, тільки для кольору.
Баранину часто грає яловичина - зовні вони майже не помітні. А ось свинина повинна бути світліша і розовіша, це завжди підкреслюють, щоб можна було впізнати її здалеку.
Підфарбовувати м'ясо можна соєвим соусом, деякі фуд-стилісти віддають перевагу йоду, мазуту або солідолу.
А ось овочі і фрукти в рекламі заморожених сумішей завжди найсвіжіші!
Найголовніший жах - це зйомка лазаньї. Доводиться шар за шаром накладати один на одного інгредієнти, збоку засовувати їх у форму, потім розрізати і фотографувати зріз, поки все не обвиснуло. Це дуже довго, складно і зовсім не схоже на вміст коробки.
http://ostriv.in.ua
М'ясо
Коли потрібно фотографувати м'ясо, його зовсім трохи обсмажують, тільки для кольору.
Баранину часто грає яловичина - зовні вони майже не помітні. А ось свинина повинна бути світліша і розовіша, це завжди підкреслюють, щоб можна було впізнати її здалеку.
Підфарбовувати м'ясо можна соєвим соусом, деякі фуд-стилісти віддають перевагу йоду, мазуту або солідолу.
Сосиски
Сосиски і сардельки знімаються сирими або злегка підсушеними будівельним феном.А ось овочі і фрукти в рекламі заморожених сумішей завжди найсвіжіші!
Лазанья
Найголовніший жах - це зйомка лазаньї. Доводиться шар за шаром накладати один на одного інгредієнти, збоку засовувати їх у форму, потім розрізати і фотографувати зріз, поки все не обвиснуло. Це дуже довго, складно і зовсім не схоже на вміст коробки.
http://ostriv.in.ua