Післясвяткова дієта має бути максимально збалансованою. За день ви повинні спожити невелику кількість продуктів, але різних груп. У раціоні необхідні фрукти і ягоди, знежирений домашній сир, твердий сир, горіхи, нежирна риба, відварене м’ясо, картопля, злакові пластівці і каші на воді. Відмовитися треба від усього жирного, кондитерських виробів, алкоголю, чаю, кави, солі та цукру. Меню ви можете формувати на власний розсуд, а ми пропонуємо приклад триденної розвантажувальної дієти.
День перший
- Сніданок. Знежирений сир з ягодами або фруктами. Дві ложки вівсяних пластівців, розпарених у воді.
- Обід. Злакові пластівці (бажано пшеничні) з бананом і знежиреним молоком.
- Вечеря. Макаронні вироби з твердих сортів пшениці з томатним соусом, зеленню, оливковою олією.
День другий
- Сніданок. Питний йогурт і жменя розпарених пластівців.
- Обід. Фруктовий салат з лимонним соком і три ложки домашнього сиру.
- Вечеря. Бутерброд з чорного хліба з курятиною або індичатиною і твердим сиром. Два мандарини.
День третій
- Сніданок. Фруктовий салат з йогуртом.
- Обід. Салат з риби (можна консервованої), помідорів, зелені та чорних оливок. Шматочок підсушеного хліба.
- Вечеря. Відварна риба або м’ясо. Апельсин.
Упродовж дня ви можете дозволити собі один перекус: яблуко, жменька горіхів, сухарик, склянка натурального соку.
http://buket.ck.ua