Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Кохання - це коли не запитують, куди діваються гроші.

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Кулінарія з родзинкою


 Відомо що сухофрукти є незамінними в кулінарії, а лікарі довели що вони корисніші для організму за свіжі фрукти. Невідоме про відомі ласощі...



Груша та яблуко – вони містять незамінний бор, він виводить із організму шлаки та токсини, нормалізує роботу кишківника. Використовують сушені яблука та груші для приготування узвару, можна також додавати за смаком до вівсяної чи рисової каші.

Родзинки – часті гості будь-якого столу. Вони як і яблука містять багато бору, крім того родзинки багаті на калій, магній та марганець. Вживання родзинок попереджає остеопороз, та хвороби щитоподібної залози. Їх часто додають у десерти, використовують для приготування м‘ясних страв та каш.

Фініки – містять залізо, мідь, калій та фосфор, а також майже весь спектр вітамінів. Араби вважають ці плоди найкращими ліками від застуди та головного болю. Вони корисні для профілактики захворювань зору, при фізичних навантаженнях та виснаженні організму. Підвищують працездатність, посилюють увагу. У китайській кухні їх найчастіше використовують в гарячих м‘ясних стравах, у нас же фініки використовують для приготування десертів та як інгредієнт солодких каш. Але зловживати фініками не варто, особливо людям з надмірною вагою, так як вони дуже калорійні.

Курага – в великих кількостях містить залізо, калій, фосфор та вітамін В5. Вживання кураги рекомендовано людям які хочуть скинути вагу, та для тих що мають проблеми з серцево-судинною сисемою. Найчастіше курагу використовують для приготування тушкованого м‘яса (яловичина, свинина, птиця) та у десертах.

Папая – природний афродизіак – підвищує сексуальну активність, зміцнює імунітет. Найчастіше використовують у десертах та солодких кашах.

Чорнослив – містить майже всі вітаміни групи В. Зміцнює імунітет та нервову систему. Використовують для приготування м‘ясних страв та десертів.

Інжир – лікує бронхіт, стимулює травлення, попереджає розвиток злоякісних пухлин. Дуже популярний в кулінарії. Використовується для приготування десертів, салатів, різних страв з рису а також для приготування м‘ясних страв.

PS.: Не варто плутати сухофрукти та цукати. Асортимент цукатів в наш час дуже великий, але технологія приготування дещо інша ніж у сухофруктів. Саме тому цукати майже не мають корисних речовин, зате містять, у великій кількості, цукор. В кулінарії їх найкраще використовувати для оздоблення десертів або як окремі ласощі. Сюди ж варто віднести консервовані фрукти. Їх поживна цінність не така велика, як у сухофруктів, але вони дуже смачні. Їх використовують для приготування солодких салатів, десертів та як оздоблення коктелей.

buket.ck.ua

Дата публікації: 18.02.2008
Прочитано: 3306 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Моя дружина захоплюється домашньою консервацією.
- Маринує грибочки?
- Ні-і-і. Сушить мізки

Реклама
Опитування
Якому весільному салону Ви віддасте перевагу?

Ассоль
"L`Amour"
Марьяж
Ксенія
Валерія
Наталі
Леррос
Мрія
Мадемуазель
Подіум
Міледі
салони м. Києва



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 769
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 59 | користувачів сьогодні: 159 | переглянуто сторінок сьогодні: 11234 | всього сторінок переглянуто: 76421114




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.024 сек. і 19 запитів до бази даних за 0.020 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.