Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Вовочка прийшов додому зі школи
- Тебе сьогодні викликали? - запитав батько
- Викликали, - відповідає Вовочка.
- Ну і як?
- Завтра тебе викличуть.

Google рекомендує
Кулінарія

Солодке життя. Топ-10


 Найбільші ласощі, що потрапили до Книги рекордів Гіннеса



1. Найдовший у світі шашлик

Жителі села Богубент (Кабрадино-Балкарії), вирішили потрапити до Книги рекордів Гіннеса, приготувавши 2 вересня 2002 року шашлик. На підготовчі роботи до заходу пішло майже дві доби, оскільки все - від шампурів до оброблення баранячих туш - робилося руками. Довжина чудо-шашлика становила 106 метрів. На нього пішло більше 100 кілограмів добірного м'яса. Засмажився шашлик усього за 30 хвилин.

2. Найбільший бургер

Спекли його, звичайно ж, американці. Це відбулося 5 вересня 1999 року в містечку Сако, на півдні Америки. Спочатку місцеві кулінари дві години смажили на спеціальній сковорідці гігантську котлету. Потім ще дві години споруджували сам бургер, що вийшов на славу – 7,32 метра в діаметрі й вагою 2 740 кілограмів. Після фіксації рекорду, кулінарний шедевр віддали на поживу. Ним наситилися 3 500 ненажер.

3. Найбільша піца

6 червня 1998 року майстри канадської компанії «Оріджинал Брук» вирішили показати, в кого найкрутіша піца. Вони приготували піцу, нарізали її на 200 шматків по 15 кілограмів кожний. Канадську випічку покуштувало 6 000 чоловік.

4. Найбільший молочний коктейль

Це молочне чудо змішали 1 серпня 2000 року в Нью-Йорку фахівці з компанії «Комфорт дінерс Пар-малат» разом з Американською асоціацією виробників молочних продуктів. Коктейлю (22 712 літра) вистачило на виготовлення 50 000 звичних порцій.

5. Найбільший корабель із шоколаду

У Барселоні в лютому 1991 року кондитерських справ майстер з кулінарної школи «Греміпро-вінсель» спорудив із шоколаду копію іспанської каравели середини XVI століття. Висота шоколадного судна склала 8,5 метра, довжина - 12 метрів і ширина - 2,5 метра. Вага - 4 тонни! Кондитери відтворили навіть оснащення каравели.

6. Найбільше s'more

S'more - традиційне американське частування, що зазвичай готується з батончиків «Херші», крекерів «Грэхем» і зефіру. Отож, найбільше s'more приготували 19 липня 1999 року в США. Щоб виготовити велетня, знадобилося 20 годин кропіткої праці майже 20 чоловік, 128 кілограмів крекерів, 170 кілограмів шоколадних батончиків й 59 кілограмів зефіру.

7. Найбільший бісквіт

Спекли його 2 квітня 1996 року новозеландські кондитери з компанії «Кукі Тайм». Найбільший у світі шоколадний бісквіт вийшов у діаметрі 24,9 метра, а довжина його неідеального кола склала 78,2 метра.

8. Найбільший автомобіль з тістечок

Любителі перегонів Formula-1 з італійського міста Орентано відзначилися виготовленням п’ятиметровой їстівної моделі швидкісного автомобіля Ferrari. Для боліда треба було - 50 кондитерів, 40 тис. заварних тістечок, близько 100 кілограмів пастили й стільки ж шоколаду. Вражаюче була виліплена кабіна пілота із приладовою дошкою й системою керування. На все про все пішло - 15 годин.

9. Найбільший полуничний торт

Кондитери містечка Роверсхаген довели, що в Німеччині вміють виготовляти не лише пиво й сосиски. До 80-річчя місцевої полуничної плантації спекли найбільший у світі полуничний торт: діаметр 10,8 метра, площа поверхні 90 кв. метрів.

10. Найдовший у світі пиріг

Вісім першокласних кондитерів три тижні виготовляли 144 метровий пиріг. Довжина була обрана не випадково: автор ідеї й рецепту Люк Декьюпер, заступник головного шеф-кухаря московського готелю «Редісон-Славянска», важить 144 кілограми. На таке чудо знадобилося: 21 846 яєць, 1 074 кілограми цукру, 900 грамів солі й 720 кілограмів вишневого джему.

Ірина Палевська


www.lady-m.com.ua

Дата публікації: 29.01.2008
Прочитано: 5162 раз



Додатково на дану тему
Смачні ідеї або меню на заручиниСмачні ідеї або меню на заручини
Сезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свогоСезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свого
До бабусі по наукуДо бабусі по науку
Сюрпризи Тірольської кухніСюрпризи Тірольської кухні
Солодощі до новорічного столуСолодощі до новорічного столу
Нові ідеї для веселого нічного застілляНові ідеї для веселого нічного застілля
Кулінарні фестивалі планетиКулінарні фестивалі планети
Смачно у великий пістСмачно у великий піст
Святковий стіл в стилі ретроСвятковий стіл в стилі ретро
Як знімають рекламу їжіЯк знімають рекламу їжі
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Хлопчик уважно дивиться, як напувають водою корову, потім говорить осуджуючи:
- Ось так молоко водою розбавляють...

Реклама
Опитування
Ви купували колись щось в інтернет-магазині?

так, і ще буду купувати
так, але мабуть більше не купуватиму
ні, але хотілось би спробувати
ні, і не хочу
а що таке інтернет-магазин?



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 354
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 79 | користувачів сьогодні: 739 | переглянуто сторінок сьогодні: 4148 | всього сторінок переглянуто: 106734542




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.035 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.031 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.