Пасхальне яйце Дата: 20.03.2008 Тема: Нові святкові цікавинки
Копію знаменитого пасхального яйця Фаберже - створила з шоколаду шеф-кухар Беате Уолльштейн.
Оригінал - один із 52-ох таких коштовних витворів ювелірного мистецтва - Петер Карл Фаберже свого часу прикрасив золотом, смарагдами, рубінами та діамантами. За словами Уолльштейн, найважче було відтворити розкішні деталі оригіналу. Беате Уолльштейн (шеф-кухар): “Найважче мені було відтворити всі найдрібніші візерунки. але я розпланувала кінцевий результат ще від початку - і до вчорашнього вечора я працювала без перерв. Я сама дуже вражена фантастичним результатом“. Уолльштейн готувала для таких знаменитостей, як Джордж Клуні, Том Круз і Мадонна; для створення копії яйця Фабеже їй знадобилося 70 год. і 30 кг шоколаду. Ціна витвору може сягнути й 5 000 фунтів стерлінгів. На огляд публіки копію пасхального яйця Фаберже виставлятимуть до кінця наступного тижня у фешенебельному лондонському готелі Grosvenor House.
http://www.24tv.com.ua
|