Гумор |
---|
- Вчора стрибав з парашутом.
- І що?
- Що, що ... Взнав з якого місця виділяється адреналін.
|
Новини |
---|
до 02.11.2009, до 26.12.2008, до 29.11.2008, до 17.08.2008, до 24.06.2008, до 02.06.2008, до 12.05.2008, до 25.04.2008, до 04.04.2008, до 22.03.2008, до 08.03.2008, до 19.02.2008, до 10.02.2008, до 31.01.2008, до 25.01.2008, до 21.01.2008, до 04.01.2008, до 25.12.2007, до 14.12.2007, до 07.11.2007, до 20.09.2007, до 20.08.2007, до 02.07.2007, до 01.06.2007, до 16.04.2007, до 07.04.2007, до 22.03.2007, до 09.03.2007, до 25.02.2007, до 15.02.2007, до 12.11.2006 |
|
У Києво-Печерській лаврі розпочалися приготування до Великодня |
---|
 Там уже випікають паски і фарбують крашанки. Великодні страви з Лаври користуються шаленим попитом серед паломників. Торік тисячі пасок не вистачило всім охочим. Тож тепер у монастирі обіцяють спекти втричі більше.
До великоднього тіста в Києво-Печерській лаврі беруться з Божого благословіння. З молитвою під електровимішувач монастирські кухарі кладуть продукти. Борошно, яйця, цукор і масло. Щоб тісто не було важким, жир додають двічі. Попри Піст, кУхарю дозволено куштувати напівфабрикат.
Михайло Галка, кухар-кондитер Києво-Печерської лаври: "Так как Пост, но повар должен попробовать то, что он изготовил. Может, там много сахара, может, там мало. Может, ваниль не слышится. Или много масла сливочного - тогда не поднимется, как нужно".
У монастирських пекарнях відчувається дія не лише фізичних законів, а й духовних. Великодні страви тут готують з чистими і світлими думками. Тому вони завжди виходять вдалими. Перші партії пасок Києво-Печерська лавра традиційно віддає на благодійність.
Галина Філіпова, керівник братської трапезної: "Багато ми даєм на детские дома, на больниці, на "Охмадет" і паломникам - людям, которіе приходят к нам на молебен, гости - мі накріваем стол в трапезной, кладем крашенки, режим паски и угощаем людей".
Усього в Лаврі обіцяють спекти три тисячі пасок. Для цього знадобиться п'ятсот кілограмів борошна й півтори тисячі яєць. Великодньому хлібу, спеченому в монастирі, приписують цілющі властивості. До того ж, він зберігається впродовж двох місяців і не черствіє.
Інна Христич, Кирил Шапарь, 5 канал
| Розмістив: Афродита | Дата: 04.04.2007 |
|
Рейтинг статті
Середня оцінка: | 0.00/0 | Всього голосів: | 0 |
|
|
Дивіться також зв'язані теми
|
|
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар? |
|
|
Новини партнерів |
---|
Завантаження ...
|
Посміхніться |
---|
Лікар говорить пацієнту:
- Ви вчасно мене прийшли.
- Що таке, лікарю? У мене щось дуже серйозне?
- Ще один день - і ви б видужали самі. |
|