Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

У гардеробі театру:
— Чому ви вже йдете, вам що, не сподобалась вистава?
— Що ви, навпаки—дуже подобається.
— Може, цей склад акторів погано грає?
— Це мій улюблений склад.
— Чому ж ви йдете?
— Знаєте, дуже страшно сидіти самому у порожній темній залі.

Google рекомендує


Кулінарний довідничок

Ласуємо морозивом влітку


 Немає нічого кращого, ніж спекотного літнього дня втамувати спрагу, скуштувавши солодкої прохолоди у хрусткому вафельному стаканчику. Адже морозиво — один з найулюбленіших видів ласощів, до якого ми звикли з дитинства

Дата публікації: 16.06.2008
Прочитано: 5947 раз

Хлібні цікавинки


 Хліб на столі - це незмінний символ благополуччя. Хліб завжди був важливим атрибутом дому. У монастирях традиційно займалися випіканням хлібу. Численні паломники захоплювалися не тільки місцями, святими для кожної української людини, а й короваями запашного, смачного хліба. Один з найдивовижніших запахів на землі - це запах свіжоспеченого хліба.

Дата публікації: 04.05.2008
Прочитано: 4363 раз

Зелені вітаміни з нітратною душею


 Ура! Весна, що її так довго чекали, нарешті настала! І день подовшав, і сонечко пригріло – саме час тішитися життю! Та от у голові щось паморочиться, безсоння спокою не дає, усі нервують, а зовнішність – ліпше, якби дзеркал взагалі не було. Ваш порятунок не у лікарні й не в аптеці, а... попідтинню.

Дата публікації: 11.04.2008
Прочитано: 2294 раз

Кулінарія з родзинкою


 Відомо що сухофрукти є незамінними в кулінарії, а лікарі довели що вони корисніші для організму за свіжі фрукти. Невідоме про відомі ласощі...

Дата публікації: 18.02.2008
Прочитано: 2899 раз

Секрети гейші або Звабтеся сусі


 Завершіть асоціативний ряд: Франція – жаб’ячі лапки, Німеччина – пиво, Італія – піца, Америка – гамбургер, Швейцарія – сир, Японія – … суші. Чи сусі. Чи zushi. Щоденна їжа для японця і екзотика для європейця. Чи може вже не екзотика?

Дата публікації: 29.01.2008
Прочитано: 2840 раз

Шампанське відкривають без шуму та піни


 Те, що ми називаємо “шампанським”, - зовсім не шампанське, бо ексклюзивне право називати ігристе вино шампанським мають лише французи-винороби з провінції Шампань.

Дата публікації: 27.12.2007
Прочитано: 2484 раз

Як готують Миколайчики?


 Рецепт приготування

Дата публікації: 11.12.2007
Прочитано: 6016 раз

Бутерброди - швидка допомога на всі випадки свят


 Під час новорічних свят у господинь зазвичай багато турбот, і найголовніша - як накрити святковий стіл, щоб і очікуваним гостям сподобалося, і раптових візитерів достойно прийняти і смачно нагодувати. Основні страви, напевно, вже вами заплановані, але їх треба розбавити закусками та різноманітними канапе та бутербродиками, але не простими - з маслом і ковбасою, а святковими. Справжній святковий бутерброд повинен мати, по-перше, гарний вигляд і, по-друге, пікантний смак. Також оформляти його треба свіжими овочами та зеленю і соусами. За правилами бутерброди подають на стіл на закусочних тарілках або на блюдах з плоскими краями, покривши їх паперовими серветками або серветками з тканини.

Дата публікації: 11.12.2007
Прочитано: 9855 раз

Яка каша корисніша?


 Коли ми готуємо якусь кашу, то, мабуть, більше орієнтуємося на свої смаки, ніж на корисність певного продукту.

Дата публікації: 26.10.2007
Прочитано: 4689 раз

Таємниці звичного: Де течуть молочні річки?


 «А що це ми все без молока, та без молока? - питав кіт «Матроскін» в улюбленому мультфільмі і дітей і дорослих. - А давайте, корову заведемо, чи що ?». Насправді все набагато простіше, тепер, щоб додати молочка до чаю або кави, вже не потрібно турбуватися про придбання корови або шукати де течуть молочні річки - потрібно просто зайти в найближчий магазин і вибрати будь-який пакет молока на ваш смак.

Дата публікації: 22.10.2007
Прочитано: 2662 раз

Гарбузова рапсодія. Секрети помаранчевого настрою


 Після теплого розчуленого літа, яке потихеньку на крилах барвистих метеликів забирає з собою останні теплі дні, ми знову повертаємося у дощову і сповнену суму осінь, з терпким присмаком хризантем та шипшини. Проте, продовжити сонячний літній настрій можна, було б бажання. І за ним не потрібно стояти в довжелезній черзі чи випрошувати його у ворожки. Варто лише принести додому... гарбуз.

Дата публікації: 17.10.2007
Прочитано: 5884 раз

Історія шоколаду


 Історій і легенд, пов'язаних з появою шоколаду, безліч. Зараз вже ніхто не береться назвати точне місце і час його появи. Прийнято вважати, що першими доторкнулися до таємниці смаку шоколаду індіанці Майа, що мешкали на березі Мексиканської затоки, у яких був навіть особливий бог, що розпоряджався какао. Какао-боби вважалися в той час валютою, що росте на деревах. Зерна божественного плоду звалися "какаксолата"; їм приписувалися всілякі доброчинні, а часом і містичні властивості. Почасти це пояснюється тим, що давні мексиканці знайшли стимулюючі властивості шоколаду.

Дата публікації: 17.10.2007
Прочитано: 3704 раз

Кардамон - райські зерна


 Кардамон, який іноді називають "райським зерном", є загальною назвою для декількох рослин сімейства Імбирних і їх запашного насіння. Ця пікантна, ароматична пряність родом з Індії вперше були використана в приготуванні їжі близько 8 століття.

Дата публікації: 08.10.2007
Прочитано: 2183 раз

Генетично модіфіковані прордукти


 У щоденній метушні ми інколи забуваємо про істину: «Людина є тим, що вона їсть». У результаті вміст наших тарілок нерідко можна порівняти зі скринькою Пандори: хто знає, чим «напхані» рум’яні помідори, смачна картопелька і що, крім м’яса, ввійшло до складу тих-таки сосисок?.. Багато хто довірливо покладається на виробників і контролюючі державні структури — мовляв, їм зі службового обов’язку потрібно про це думати. Водночас на нас, споживачах, теж лежить відповідальність за наш вибір на ринку, за правильне зберігання і споживання харчових продуктів.

Дата публікації: 06.09.2007
Прочитано: 3048 раз

Тофу


 Скільки разів ви проходили повз невеликий брикетик ніжного кремового кольору, розкладеного на полицях супермаркетів, з короткою назвою "тофу"?

Дата публікації: 31.08.2007
Прочитано: 6162 раз

АРТиШОК, або що в імені його тобi


 Уже сама назва цього доволі ще екзотичного для нас овоча містить у собі щось вишукано-артистичне. Відразу уявляєш собі страву з артишоків, яку запивають легким білим вином. Каюсь, не стрималася колись від спокуси і вирішила спробувати піцу з артишоками. Мені принесли щось таке зелене на «підстилці» з тіста, схоже на розварену лободу. (Ця історія нагадала мені анекдот: «Ви любите собак?» — «Ні». — «Та ви їх просто не вмієте готувати!»). А «скринька просто відчинялась» — у нас важко знайти артишоки у свіжому вигляді, тому й використовують їх маринованими, від чого страва не завжди матиме привабливий вигляд і відповідний смак. Насправді ж цей овоч має дуже тонкий і ніжний смак з відтінком горіха, і чим «молодший» артишок, тим він ніжніший.

Дата публікації: 13.08.2007
Прочитано: 4774 раз

Кава - гаряча любов на все життя


 В літню спеку так приємно освіжитися чимось холодненьким, і на перший план виходять такі напоi як компот зі свіжих фруктів та ягід, лимонад, морс, мінеральна вода. Але справжній кавоман не відмовиться від улюбленого задоволення ні при якій погоді. Тому що кава - це не просто звичайний напій, це справжній ритуал, а запрошення попити кави може означати що завгодно - від приватноi розмови двох подруг, розминки перед шопінгом до романтичного вечора тет-а-тет.

Дата публікації: 13.08.2007
Прочитано: 3487 раз

Чорна королева лісу, цар-ягода чорниця


 Пам’ятаєте старі страшні казки, яким в дитинстві ми полюбляли лякати одне одного? "У чорному-чорному лісі, за чорними чорними пеньками, на болотах та у чагарниках росте чорна чорна ягода". Ім’я їй - чорниця. Ех, ну не вийшло у неї з ім’ям - за чорний колір її ягід та плями, які залишаються після неї на одязі ягоду так і нарекли - чорницею. Проте з давніх давен слов’яни вважають її однією з найцілющіших лісових лікарів.

Дата публікації: 10.08.2007
Прочитано: 4574 раз

Ода полуниці


 Немає нічого кращого та кориснішого, ніж насолоджуватися смаком та ароматом того чи іншого фрукту саме в його природній сезон. Ось чому ні з чим не порівняти п’янкий чарівний аромат та неповторний смак червневої полуниці.

Дата публікації: 08.08.2007
Прочитано: 5453 раз

Кориця та імбир: красиво та корисно


 Аюрведичні вчення стверджують, що спеції - панаяцея від багатьох хвороб, гарні афродізіаки та справжні косметологи. Деякі з них мають властивість розжижати кров, тим самим збуджуючи апетит, інші навпаки - діють на шлунок заспокійливо і вже дуже швидко у тебе з'являється відчуття насиченості.

Дата публікації: 08.08.2007
Прочитано: 9085 раз

Звідки з'явилася заварка в пакетику?


 Зараз існує величезна різноманітність одноразових паперових пакетиків - вони бувають пласкими й об'ємними, круглими і квадратними, з ниточками і без. Пакують в них все, що вимагає окропу - чай чорний, зелений, червоний; листочки, корінці, квіточки, травичку. Найбільш поширені складені удвічі прямокутні пакетики (таку форму їм надали в 1952 році фахівці компанії Lipton) - так кип'яток краще проникає до чайних листів.

Дата публікації: 27.07.2007
Прочитано: 2518 раз

В чому різниця між оливками і маслинами?


 Цінували плоди оливкового дерева - зелені оливки і чорні маслини - як відомо, ще з часів Старого завіту. (Не випадково, мабуть, стародавні саме оливкову гілку зробили символом перемоги!)

Дата публікації: 27.07.2007
Прочитано: 17926 раз

Чай, що пробуджує душу


 Простота й умиротворення: чайні традиції Сходу відкривають вікно у сиву давнину й у власний розум.

Дата публікації: 19.07.2007
Прочитано: 2465 раз

Ах, шоколад


 Сьогодні ніхто не може достеменно сказати, хто саме, де і коли вперше спробував шоколад. Відомо лише те, що зараз це чи не найулюбленіший продукт на планеті. Він приносить радість усім: дітям і дорослим, чоловікам і жінкам. Сировиною для виготовлення шоколаду є зерна дерева theobroma cacao, що у перекладі з грецької означає "їжа богів". Древні ацтеки шанували какао-дерево і навіть використовували його боби як гроші. Вони вважали це дерево джерелом сили та багатства і призначили свого бога Кветцалькоатля його охоронцем.

Дата публікації: 22.06.2007
Прочитано: 3567 раз

Рецепти з іменами


 Звичай давати стравам імена відомих сучасників та історичних постатей походить ще із стародавнього Єгипту. Першою такою стравою була перепілка у листках лотосу, що носила назву "Нефертіті". З часом ця традиція призабулася і лише у 16 столітті була відроджена у французькій кухні. Саме завдяки кулінарії імена видатних державних діячів, політиків, дипломатів, генералів, композиторів, поетів, акторів назавжди залишаться у пам'яті нащадків. У той час, як їхні діяння давно вже забуті. Хто ж саме ховається за назвами страв, які ми вживаємо майже щодня, спробую дослідити.

Дата публікації: 22.06.2007
Прочитано: 3434 раз

Коктейлі


 З давніх-давен люди прагнули створити нове із вже відомого та звичного. Змішували все, що потрапляло до рук, аби тільки уникнути буденності та одноманіття - мабуть, саме так виникли коктейлі. Дехто вважає, що початок коктейльним традиціям поклали древні римляни, які невідомо для чого розбавляли вино водою. Кожен народ творив свої коктейлі.

Дата публікації: 22.06.2007
Прочитано: 3247 раз

Як їсти японськими і китайськими паличками


 В даний час паличками для їжі користується біля третини населення земної кулі: жителі Китаю, Японії, Південно-східної Азії і Корейського півострова, де традиційно основною їжею є клейкий рис. Але оскільки китайська і японська кухня стає досить популярною у наш час і серед жителів Америки і Європи, я думаю, навики користування паличками не перешкодять нікому.

Дата публікації: 15.06.2007
Прочитано: 6240 раз

Як вибрати соковижималку?


 Якщо ви не хочете ставити своє здоров’я в залежність від рівня совісті виробників пакетованих соків, можна придбати соковижималку, котра допоможе і отримати склянку свіжого соку до сніданку, і приготувати домашні консервовані соки.

Дата публікації: 30.05.2007
Прочитано: 6159 раз

Кухонний помічник


 Вважається, що приготування їжі — це творчий і навіть дещо мистецький процес. Проте господині добре знають, що радість від кухонної творчості часто затьмарюється багатогодинними нарізаннями, замішуваннями, збиваннями та іншими видами виснажливої й рутинної роботи. Зберегти сили й значно пришвидшити процес куховарства може агрегат, що поєднує в собі можливості кількох підсобних працівників — кухонний комбайн.

Дата публікації: 29.05.2007
Прочитано: 5279 раз

Як вибрати сковороду


 В даний час в магазинах і супермаркетах з'явилося дуже багато різноманітного посуду. Одних сковорідок можна знайти декілька десятків найменувань. Як зорієнтуватися у всьому цьому різноманітті? Як вибрати таку сковороду, яка служитиме декілька років, і в якій нічого не пригоратиме?

Дата публікації: 29.05.2007
Прочитано: 4522 раз
Всього 39 на 2 сторінках по 30 на кожній сторінці
[ 1 | 2 ] [>>]
[ Назад | Початок | Наверх ]
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Дружина питає чоловіка що прийшов напідпитку
- Ну і що ти весь час це пиво п'єш?
- Тому що рідке. Було б тверде - гриз би!

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до організації свят "під ключ"?

Позитивно, маю бажання скористатися цією послугою
Ще не визначився, але скоріш позитивно
Звик(-ла) все робити сам(-а), так надійніше
Негативно, такі фірми приречені на провал



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 316
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 91 | користувачів сьогодні: 569 | переглянуто сторінок сьогодні: 18514 | всього сторінок переглянуто: 59324750





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.014 сек. і 8 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.