Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Мама запитує сина:
— Що ти будеш робити, поки я ходитиму по магазинах?
— Буду гратися з нянею чи залізничною дорогою, —відповідає син. — Залежить від того, що вибере собі тато.

Google рекомендує
Різдво та Новий рік

Поради вчених до новорічного столу


 Якщо ваші келихи для шампанського останні 12 місяців не виймалися із шафи, то вам варто як слід протерти їх рушником, перш ніж у цю неділю наливати туди ігристий напій



Справа тут не в тому, що на них могли розташувати колонію бактерії, а в тому, що це допоможе збільшити кількість бульбашок. В останніх депешах із фронту наукового дослідження шампанського учені пишуть про виявлення такого факту, що целюлозні волокна, які відділяються від рушника, яким протирають келихи, виступають як центри формування бульбашок.

У результаті протерті рушником келихи дають змогу насолодитися напоєм, який пузириться особливо бурхливо, кажуть учені із Франції - звідки ж ще.

Коли мова заходить про хімію харчів і напоїв, з'ясовується, що те, що потрапляє нам у стравохід, усе ще здатне розкривати нові таємниці, оспорюючи популярні переконання, на зразок твердження про те, що сира морква корисніша за варену.

Коли справа стосується шампанського, то можна максимізувати утворення бульбашок, якщо залишити келихи неприкритими, щоб у них накопичилися волокна тканини від одягу ваших гостей (якщо ця ідея не викликає у вас огиди).

Якщо ви вимиєте келихи і висушите їх вверх дном, то невелика кількість волокон призведе до того, що бульбашок навіть у найдорожчому шампанському буде небагато, якщо тільки виробник келихів не зробив келихи зі спеціальними мікротріщинами, як деякі майстри робили впродовж багатьох років. Такі подряпини теж виступають як центри утворення бульбашок.

Якщо бесіда за столом почне ущухати, завжди можна зайнятися вивченням рухів бульбашок. Ці сфери з вуглекислого газу демонструють "кумедну й непередбачувану поведінку", каже Жерар Ліжер-Белер з Університету Реймса і його колеги в журналі, присвяченому проблемам харчування.

Ланцюжки бульбашок, які виходять з однієї точки, можуть бути на однаковій відстані одна від одної, а потім раптом почати дробитися на дві, три, чотири, навіть на 12 бульбашок за один раз.

Після чималої кількості Moët і Pommery, наданих як матеріали для експерименту, дослідники встановили, що схема утворення бульбашок залежить від того, скільки повітряних кишень певного розміру є в кожному порожньому целюлозному волокні. Коли з'являються дві повітряні кишені, режим утворення бульбашок змінюється і замість пар, наприклад, починають утворюватися трійки.

Чим більше у волокні повітряних кишень, тим різноманітніші ланцюжки бульбашок. Якраз перед тим, як волокно перестає генерувати бульбашки, стовп бульбашок шикується в просту форму - рівномірно віддалені одна від одної одиночні бульбашки. Це вам сигнал, що шоу скоро закінчиться. Пора допивати.

Якщо у вас на святкову вечерю готується гусак, не варто морочитися з іншими стравами, які можуть відвернути увагу від основної події. Чим більше в м'язах птаха гемоглобіну, тим вона смачніша, каже Гарольд Макджі, автор книги "Про їжу і кулінарію - наука й життя на кухні" і автор блога на curiouscook.com. У грудинці індички й курки всього 10% червоних волокон гемоглобіну, качки - 80%, а гусака - цілих 85%. Гусак здатен затьмарити будь-які інші страви.

Ви подаєте моркву? Поїдання її у сирому вигляді може сповнити вас гордістю за те, що ви такі добродійні, але до чого все це аскетичне жування? Але оскільки кристали бета-каротину в жирах розчиняються краще, ніж у воді, у прожованій моркві вони розчиняються тільки частково, і таким чином в організм вам потрапляє тільки частина корисного бета-каротину. Завдяки обсмажуванню моркви кристали бета-каротину змішуються з жирами. Таким чином вони краще поглинаються.

Якщо ви плануєте завершити обід домашніми еклерами з масляним кремом, збийте масло як слід. Таким чином воно вбирає багато повітря. При випіканні поверхня тістечка відразу набухає, залишаючи всередині повітряний простір. Тепло дозволяє бульбашкам розширюватися швидше і всередині утворюється достатньо місця, щоб наповнити тістечко кремом. Тістечка відмінно підходять до шампанського з бульбашками будь-якої форми.

За матеріалами:
NEWSRU.com


Дата публікації: 27.12.2007
Прочитано: 3477 раз



Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Колобок, Колобок, я тебе зараз з'їм!
- Господи, як же ви мене задолбали! По-перше, я вагітна. А по-друге, я не Колобок! Я - Дюймовочка!!!

Реклама
Опитування
Ви любите фотографуватись?

люблю
фото без мене - то не фото! :)
я люблю фотографувати
фотографія - це моя робота
ні
я собі на фото не подобаюсь
я люблю і фоткатись, і фоткати! :)



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 366
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 84 | користувачів сьогодні: 806 | переглянуто сторінок сьогодні: 1976 | всього сторінок переглянуто: 106754848




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.038 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.033 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.