Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

Задача, яку гарний програміст вирішить за пару хвилин, а гарний фізик збожеволіє:
Ася важить 4,2 метри. За скільки часу вона завантажиться, якщо ширина каналу - 5 кіло в секунду?

Google рекомендує


Секрети материнства

Цей жахливий дисбактеріоз...


 Після чергового огляду педіатром твоєї дитини ти почула діагноз - дисбактеріоз. Ти ще, напевно й не знаєш, як сприймати таке відкриття - як вирок чи просто як застереження. В одному ти впевнена точно - віднині у твоїй душі поселився неспокій за здоров‘я найдорогоціннішої з усіх, що маєш коштовностей - твоєї дитини.



Не впадай у відчай! Перш ніж сприймати такий діагноз як вирок, ретельно вивчи усю літературу з даного питання. Що ж поробиш, зазвичай, найкращі лікарі-педіатри це ті, у кого когорта своїх власних дітей. Приготуйся до того, що незабаром і ти приєднаєшся до групи "мам-лікарів" і вже дуже скоро зможеш самостійно ставити діагнози.

Отож, для початку розберемося - що воно за звір - отой дисбактеріоз, що його спричиняє і як бути від нього подалі.

Будь-який префікс "дис" означає розлад. Кишечник здорової людини налічує у собі мільйони мікроорганізмів, які усією своєю сукупністю й являють оту нормальну, здорову кишкову мікрофлору - класичне поєднання молочнокислих та біфідобактерій. Усі ці мікроорганізми приносять людині величезну користь - вони беруть участь в процесах травлення, "переробки відходів", синтезу деяких вітамінів (наприклад, вітамінів групи В).

Вченими давно доведено, що у новонародженої дитини кишкова мікрофлора складається в основному з біфідобактерій, тоді як у дорослих основними мешканцями є лактобактерії. Дехто з медиків стверджує, що саме в цьому і полягає основний секрет довгожителів - флора їх кишечнику як би "повертається в дитинство" і в ній оселяються переважно біфідобактерії.

Але буває так, що кількість потрібних мешканців у нашому кишечнику зменшується, а замість них флору починають заселяти шкідливі мікроорганізми - грибкові на зразок кандиди чи кокові мікроорганізми. І саме тоді кишечник починає бунтувати та обурюватися. Саме у цьому важливому відділку травлення починають відбуватися процеси гниття та бродіння, посилюється газоутворення та порушується перистальтика. Як результат - загальне ослаблення організму. Зниження імунітету, надчутливість до стресових ситуацій, загальна слабкість, депресія та головні болі - це лишень маленька вершина великого айсбергу проблем. До того ж, ви все частіше помічаєте "сюрпризи" - діареї змінюються запорами, газоутворення посилюється так, що про сирі фрукти й овочі можна лише мріяти, а поживні речовини, що потрапляють до вашого організму засвоюються все менше і менше.

Основними причинами дисбіозу лікарі називають лікування препаратами групи антибіотиків. Але як бути, якщо про лікування взагалі не йшлося. Як це не дивно, але саме у випадку з дисбактеріозом доводиться перебирати на себе роботу психолога та заглядати у дитинство. Все частіше лікарі сходяться на думці, що невизначена причина "дорослого" дисбактеріозу - неправильне введення прикормів у дитинстві. Яким би смішним не здавався цей факт, але "дисбактеріоз кишечнику, який виник на першому році життя, може призвести до формування у більш старшому віці таких захворювань як дискенизія жовчовивідних шляхів та кишечнику, хронічний гастродуоденіт, коліт, атопічний дерматит, нейродерміт, бронхіальна астма" - стверджують спеціалісти.

80% дитячого дисбактеріозу обумовлено саме порушеннями правил введення нової їжі у раціон малюків. Серед найнебезпечніших - введення у раціон коров‘ячого молока дітям до 1 року, введення досить жирної їжі або ж недотримання строків прикормів. Педіатри застерігають - кожна нова страва це певний стрес для немовляти, який організм має якимось чином подолати. Якщо через день чатувати дитину чимось новеньким, організм малюка буде перебувати у стані постійного стресу, в результаті чого дисбактеріоз не забариться.

Якщо ви помітили, що ваша дитина почала часто капризувати, погано спить та їсть, а також має певні проблеми з випорожненнями - хутчій до педіатра. Кваліфікований лікар обов‘язково направить вас на обстеження і вже через 10 днів (саме стільки часу "висівають" аналіз на дисбактеріоз) будете мати справжню картину.

Звичайно ж, лікар призначить вам курс лікування. Проте аби проблема не переросла у хронічну та не отримала рецидиву, зверніть увагу на йогурт - справжній, свіжий, той, який близько 100 років тому, поспостерігавши за системою харчування довгожителів, "прорекламував" Ілля Мечніков. Саме він прослідкував неабиякий зв‘язок між щоденним вживанням йогурту та довголіттям. Мечніков є автором теорії про те, що організм самоотруюється мікробними ядами. Людина влаштована так, що вміст прямої кишки може якимось чином потрапити в кровотік і таким чином отруїти увесь організм. Ось чому йогурт - чудова панацея проти забруднення не лише кишечнику, а й загалом усього організму. Сьогодні йогурт є одним з головних продуктів у раціоні народів Індії. Окрім того, довгожителі Кавказу та Балканського півострова також регулярно вживають цей напій.

Згідно з теорією, йогурт - це кисломолочний напій, який виготовляється з натурального молока шляхом його сквашування спеціальними культурами - болгарською паличкою та термофільним стрептококом. Саме йогурт, завдяки наявності в ньому двох останніх компонентів здатен витісняти у кишечнику бактерії гниття. Однак це не усі цілющі властивості продукту.

Йогурт здатен боротися зі старінням. Вся справа в молочній кислоті, яка виробляється йогуртом. Саме вона і знищує бактерії, що викликають гниття їжі в кишечнику і є причиною захворювань та передчасного старіння.

За годину людський організм засвоює молоко на 32%, а йогурт за той же час засвоюється на 91%. А все тому, що молочний білок йогурту частково переварений бактеріями Lactobacillus bulgaris, завдяки чому засвоюється він набагато швидше, ніж живий молочний білок.

Окрім того, йогурт збагачений рідкими групами вітамінів. Окрім мінеральних солей та ферментів, які містяться у ньому, він насичений ще й вітамінами D и B12.

Лікування антибіотиками нещадно розрушає мікрофлору кишечнику. Присутність в раціоні таких хворих йогурту дає кишковим бактеріям їх улюблену їжу - лактозу.

Однак окрім лікування наслідків антибіотиків, йогурт і сам має антибіотичні властивості. Цілющий продукт здатен знищувати деякі види амеб, а ще такі жахливі для людського організму стафілококи, стрептококи та палички тифу.

А зовсім нещодавно американські вчені віднайшли ще одну цілющу властивість йогурту. Згідно з результатами останніх досліджень, вживання йогурту допомагає організму боротися з грибковими інфекціями. Ацидофільна культура, що міститься в йогурті, сприяє підтриманню нормального бактеріального середовища на слизових оболонках. Деякі йогуртові наповнювачі ще додають йому цілющих властивостей. Доктор Марі-Кім Баннел, головний лікар бостонської клініки "Брайгам та Нетмен" стверджує, що якщо ви надаєте перевагу йогурт з журавлиним наповнювачем та низьким вмістом жиру, це вбереже вас та ваших дітей від інфекцій сечовивідного каналу.

Однак основною умовою корисності йогурту є те, що в готовому продукті ці культури мають бути живими, а їх кількість протягом усього строку споживання бути не менше 107 колоній на грам. Ось чому до вибору продукту слід віднестися з належною увагою. Одна справа, коли ви маєте на меті "розвантажити" організм після череди свят і шукаєте низькокалорійну заміну майонезам та соусам і зовсім інша, якщо вводите йогурт в якості прикорму малюку або відновлюєте життєві сили після важкої хвороби.

У першому випадку ви можете зупинитися на свіжому продукті зі строком споживання 2-3 місяці. Основна мета вашого пошуку - обрати йогурт з низьким вмістом жиру.

Якщо ж ви зібралися лікуватися, доведеться зробити не один "забіг" магазинами аби знайти саме те, що потрібно. Технологи нещадні - більшість йогуртів не доносять до споживача живу молочнокислу паличку. Наявність живої молочнокислої палички можна віднайти лишень у йогуртів з коротким строком зберігання - від 72-х годин до 30 діб. Саме в таких продуктах міститься мінімум консервантів. Однак слід відзначити, що при виробництві такий продукт нагрівають лише до 80 градусів, а це означає, що корисні мікроорганізми, ферменти та вітаміни лишаються "живими".

Йогурти зі строком зберігання близько 6 місяців нагрівають до 160 градусів. При такій температурі знищується усе - і корисне, і не корисне. Лишається лише смак. Отож такий йогурт автоматично переходить у категорію десертів.

Щодо наповнювачів, то тут теж варто подумати. Найчастіше, ви не знайдете натуральних продуктів у жодному з йогуртів. Звідси виникає питання - чи не краще купити простий йогурт, а наповнювач приготувати власноруч. Хочеться солодкого - до вашого смаку мед або у гіршому випадку джем. Фрукти - свіжі, якщо взимку захотілося полуниці -заморожені. Горіхи - будь-ласка, цілий рік у будь-якій кількості. Для тих, хто піклується про стрункий стан не забуваємо, що у горіхах багато корисних жирів (але їх справді багато), а тому їх калорійність сягає зірок.

Ну а якщо ви ще й до сьогодні не визначилися чи маєте деякі сумніви щодо якості магазинних напоїв, спробуйте приготувати йогурт вдома. Не лякайтеся, не такий страшний чорт...Перевірено на власному досвіді. Що потрібно? Молоко або вершки - жирність обирайте самі. Йогуртниця або термос та тепла ковдра аби обмотати нею термос. Закваски - їх сьогодні пропонує український виробник. Єдина незмінна умова - увесь посуд для приготування йогурту має бути стерильним. Отож, перед тим, як кип‘ятити молоко обдаємо кропом каструлю, в якій воно буде закипати та ложку, якою ви будете знімати плівку. Допоки кип‘ячене молоко холоне до температури 36-37 градусів, готуємо посуд для йогурту. Якщо маєте йогуртницю, значить обдаєте кожну ємкість кропом, якщо ні - проробляєте ту ж процедуру з термосом. І не забудьте про руки. Ні, не кропом, але мають бути якнайчистіші.

Щодо заквасок, то сьогодні їх пропонує державне підприємство бактеріальних заквасок технологічного інституту молока та м‘яса. І тут кожен може обрати те, що припаде йому до душі.

Наприклад, "Біфівіт" сприяє очищенню крові від токсичних та канцерогенних речовин, що знижує ризик багатьох небезпечних захворювань, в тому числі й онкологічних. Його антихолестериновий ефект має терапевтичну дію при серцево-судинних захворюваннях. Лікарі рекомендують щоденне вживання "Біфівіту" не лише при дисбактеріозі, але й при алергічних реакціях, стафілококових інфекціях та хворобах верхніх дихальних шляхів.

"Симбілакт" - продукт значно сильніший за усі інші, так як концентрація живих клітин у ньому набагато вища. Саме це дозволяє вживати "Симбілакт" без процедури сквашування молока. Бактерії перпарату мають високу антагоністичну активність по відношенню до широкого кола патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, пригнічують їх ріст у кишечнику та відновлюють власну нормальну мікрофлору та моторику кишечнику, нормалізують діяльність ШКТ.

Варіантів таких препаратів досить багато, варто лише зайти на сайт zakvaski.com.ua, ознайомитися з їх складом та замовити те, що найбільше підходить саме вам.

Молоко охололо до належної температури, повільно, добре розмішуючи, всипаємо закваску і розливаємо суміш у ємкості. Вмикаємо йогуртницю або закриваємо термос і обмотуємо його ковдрою. З цього часу нікому не дозволяємо сунути носа до місця, де "бродить" наша смакота. Зазвичай, для сквашування вистачає 5-8 годин, але найкраще робити це на ніч і тоді вранці уся сім‘я буде забезпечена цілющим продуктом. Аби зупинити ріст бактерій, обов‘язково ставимо йогурт до холодильника. Там він може зберігатися близько 4 днів, хоча навряд чи вам настільки його вистачить.

Можливо, домашній йогурт спершу і не припаде вам до душі. І вся справа в тому, що саме свіжий і натуральний він має цікаву властивість трохи "тягнутися" за ложкою. Однак ті, хто хоч раз бував в Нідерландах, стверджують, що справжній йогурт саме так і виглядає. А ще у голландському продукті обов‘язково "плавають" цілі фрукти. Отож додайте до нього жменьку свіжої чорниці чи 1-2 полуниці. Запевняю, такий йогурт ніколи не порівняєш з магазинним, адже у ньому точно відсутні знамениті "наповнювачі" - консерванти, фарбники, підсололжувачі та ароматизатори. Саме завдяки цьому такий йогурт найкорисніший.

Їжте на здоров‘я. І нехай не болять животики.

http://www.greenmama.ua

Дата публікації: 13.11.2007
Прочитано: 1759 раз





Додатково на дану тему
Цікаво про взуттяЦікаво про взуття
Одяг для вагітнихОдяг для вагітних
Як навчити дитину вирішувати задачіЯк навчити дитину вирішувати задачі
Маме на заметку. Пустышка: «за» и «против»Маме на заметку. Пустышка: «за» и «против»
Вагітність: стригтися чи ні?Вагітність: стригтися чи ні?
Готуємося до пологівГотуємося до пологів
У чому плюси і мінуси присутності тата при пологах?У чому плюси і мінуси присутності тата при пологах?
Календар вагітностіКалендар вагітності
Яким повинен бути для малюка перший день життя?Яким повинен бути для малюка перший день життя?
Якою повинна бути іграшкаЯкою повинна бути іграшка


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Дружина чоловіку:
- Ну як, зводив Вовочку до лікаря
- Зводив
- Він його послухав?
- Послухав
- Ну і що сказав?
- Сказав, що з його голосом тільки по електричках побиратись!

Реклама
Опитування
Як Ви відноситесь до вінчання?

На мою думку вінчання має бути обов'язковим
Перед вінчанням потрібно деякий час прожити разом
Мені подобається обряд, але вінчатись не хочу
Мені не подобається обряд вінчання
Мені байдуже



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 1877
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 63 | користувачів сьогодні: 419 | переглянуто сторінок сьогодні: 3883 | всього сторінок переглянуто: 59337241





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.