Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Продавщиця в магазині отримала велику купюру від покупця:
– Шановний, у Вас інших грошей не буде?!
– Не каркай!!!

Google рекомендує
Кулінарний довідничок

Кава - гаряча любов на все життя


 В літню спеку так приємно освіжитися чимось холодненьким, і на перший план виходять такі напоi як компот зі свіжих фруктів та ягід, лимонад, морс, мінеральна вода. Але справжній кавоман не відмовиться від улюбленого задоволення ні при якій погоді. Тому що кава - це не просто звичайний напій, це справжній ритуал, а запрошення попити кави може означати що завгодно - від приватноi розмови двох подруг, розминки перед шопінгом до романтичного вечора тет-а-тет.



Натуральна чи розчинна?

Сьогодні існує багато сортів кави. Деякі спеціалісти вважають, що iх близько ста, інші впевнені, що більше. Але, яку б саме каву ви не придбали, все залежить від ii правильного приготування.

 Швидше за все готується розчинна кава - залити ii кип'ятком займає декілька секунд, що дуже вигідно вранці, коли на збори мало часу. Проте цінителі цього дивовижного напою не дуже поважають розчинний варіант і стверджують, що справжня кава готується тільки в джезві і п'ється не на бігу, а смакується в затишній обстановці. Тож варто витратити більше сил і насолодитися смаком і ароматом напою з молотих зерен. Сирі та не обсмажені зерна незапашні і мають смак так собі. Тому, для отримання найкращого напою, зерна треба обов'язково обсмажити на невеликому вогні, постійно перемішуючи, доки вони не стануть темно-коричневими.

Кава - це дуже тендітна та капризна "дама". Вона не любить чужих ароматів та неприємного сусідства. Отже, зберігати ii треба в скляному або жестяному посуді під міцно закритою кришкою і бажано готувати свіжий порошок для напою саме перед вживанням.

І задоволення, і здоров'я

Чому ми так любимо саме каву? По-перше, за неповторний пікантний смак. А, по-друге, в ній міститься кофеiн - речовина, що тонізує організм та збуджує нервову систему, і тому навіть маленька чашечка запашноi кави збадьорює нас і надає сил.

 Але, незважаючи на задоволення від улюбленого напою, треба бути обережними. Адже лікарі каву... звинувачують. У чому саме? В багатьох "злочинах" перед здоров'ям. Найцікавіше те, що, через деякий час після вердикту, його ж і спростовують. А ми спробуємо поворожити на каві і дізнатися, що саме є правдою.

Твердження 1 - кофеiн є тільки в каві , тому достатньо виключити ii зі свого раціону, і його ви не отримуватиме. Це не так. Кофеiн також містить і чорний чай - від 28 до 42 мг. на порцію, і кола - від 40 до 60 мг. на порцію, а також шоколад і навіть деякі ліки від грипу та алергіi.

Твердження 2 - кава вимиває кальцій з організму , тим самим збільшуючи ламкість кісток. Це дійсно так, але щоб такого не відбувалося, зовсім не обов'язково відмовлятися від улюбленого напою - достатньо долити в чашку молоко чи вершки, які компенсують недостачу цього елементу. А краще слідкуйте за своiм харчуванням, щоб організм отримував достатньо кальцію.

Твердження 3 - кава негативно впливає на роботу серця. Прискорити серцебиття може що завгодно - сильні хвилювання, стрес, навіть зміна погоди. Чутливість до кофеiну в кожного з нас індивідуальна, і, якщо ви відчуваєте, що серце реагує не так, як завжди, ви стали роздратовані або з'явилося безсоння, спробуйте зменшить кількість чашок кави в день. Отже, головне - вживати цей особливий напій в розумних дозах, і все буде гаразд.

Твердження 4 - окрім "оживляючого" ефекту, кава активізує центри пам'яті і уваги. Да ви і самі, напевно, помічали такий ефект. Наукові дослідження довели, що кава не тільки робить це, а й такі якості надає на довгий період - ii вживання може попередити втрату пам'яті в старості та зменшує вірогідність хвороби Паркінсона. Це відбувається тому, що кофеiн блокує дію речовини, яка відповідає за втрату пам'яті - аденозина.

 Твердження 5 - натуральна кава допомагає жінкам, тому що кофеiн дійсно зменшую біль. Але тільки у прекрасноi статі! Саме тому турецькі жінки, для яких кава - національний напій, рідше страждають через періодичний біль, а також лікуються від головного болю та болю в м'язах, ставлячи на вогонь джезву.

Твердження 6 - кава допомагає схуднути. І так, і не так. Справа в тому, що кофеiн лише прискорюю обмін речовин, завдяки чому організм починає спалювати більше калорій, але не знижує вагу сам по собі.

Кавові рецепти зі всього світу:

Ірландська кава: в готовий напій доливається віскі та збиті вершки за смаком.

Кава по-віденськи: після приготування напою в чашку слід додати вершки, збиті з цукровою пудрою та ваніллю і тертий шоколад.

Мавританська кава: крім звичних інгредієнтів, таких як кава та цукор, сюди входять чорний перець і кориця.

Кава по-варшавськи: в міцну чорну каву треба влити гаряче молоко і додати цукор за смаком. Потім все це скип'ятити і трохи збити, щоб з'явилася пінка. Тепер каву можна подавати.

Мексиканська кава: на 2 порціi візьміть 1 стакан міцноi кави, стакан цукру, трохи молотоi кориці та тертого мускатного горіху, 1 столову ложку шоколадного сиропу і пів стакана збитих вершків. Сироп, корицю, цукор та мускатний горіх змішайте та вилийте в готову каву, а потім, розливши ii по чашках, прикрасьте вершками та корицею.

Ямайська кава: 1 апельсин і пів лимона треба нарізати тонкими кружечками, покласти в джезву, залити кавою і поставити на вогонь. Коли суміш почне закипати, додайте в неi ром (2 столові ложки), всипте цукрову пудру і перемішайте. Таку каву краще пити зі скляних чашок, щоб бачити всі інгредієнти.

 Льодова південна кава: для приготування двох порцій достатньо взяти 1 столовоi ложки кориці, 2 ложки цукру, 2 ложки кофейного лікеру та кубиків льоду. Приготуйте каву і вилийте ii в закритий посуд. Додайте корицю, цукор, перемішайте і залиште, щоб кава добре настоялася. Потім процідіть ii, додайте лікер і кубики льоду.

Кава по-турецьки: зваріть каву з чорним перцем (перцю візьміть на кінчику ножа), і тоді, коли напій буде майже кипіти, додайте в джезву вершкового масла на кінчику чайноi ложки і сіль.

Кава по-італійськи: такий солодкий напій готується з додаванням молока та кориці. Підігрійте молоко та добре його збийте. Половину збитого до піни молока вилийте у чашку, потім акуратно, по ложці додайте туди ж вже готову каву, а іншу половину викладіть зверху і досипте корицею.

http://www.greenmama.ua


Дата публікації: 13.08.2007
Прочитано: 4914 раз



Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду
[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Мам, а мам я братика хочу...
- Ну не знаю ... сам спробуй поговори з ним.

Реклама
Опитування
Чи говорите ви українською? Якщо так, то де її вживаєте?

В усіх сферах свого життя
Лише з родиною
Лише на роботі (в учбовому закладі)
Тільки в україномовному середовищі
Знаю мову і хотів би говорити нею, але соромлюся
Я її не знаю, але хотів би вивчити
Не говорю, не знаю і знати не хочу



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2861
Коментарів: 2
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 89 | користувачів сьогодні: 1625 | переглянуто сторінок сьогодні: 17506 | всього сторінок переглянуто: 106747900




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.049 сек. і 20 запитів до бази даних за 0.043 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.