Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

— Ти що це всю ніч робила на сіннику з Васьком? — грізно запитує мати у доньки.
— Мамо, я не знаю, як це називається, але відтепер це буде моїм хобі.

Google рекомендує


Кулінарний довідничок

Рецепти з іменами


 Звичай давати стравам імена відомих сучасників та історичних постатей походить ще із стародавнього Єгипту. Першою такою стравою була перепілка у листках лотосу, що носила назву "Нефертіті". З часом ця традиція призабулася і лише у 16 столітті була відроджена у французькій кухні. Саме завдяки кулінарії імена видатних державних діячів, політиків, дипломатів, генералів, композиторів, поетів, акторів назавжди залишаться у пам'яті нащадків. У той час, як їхні діяння давно вже забуті. Хто ж саме ховається за назвами страв, які ми вживаємо майже щодня, спробую дослідити.



Сендвіч

Своєю популярністю сендвіч завдячує Джону Монтер'ю, четвертому графу Сендвічу (1718-1792). Він був завзятим гравцем у карти і міг провести за гральним столом 24 години. А їсти щось треба! От граф і харчувався "сендвічами". Це дозволяло йому не відволікатись від гри.

Сендвічі з огірками

Огірок очистити від шкірки, нарізати тоненькими шматочками, посолити. Масло збити, додати кропу та перцю. Приготованою масою змастити квадратні скибочки житнього та пшеничного хліба, викласти огірки та накрити шматочками хліба, що залишились. Перед подачею на стіл розріжте сендвічі навпіл, щоб вийшли трикутнички.

Піца Маргарита

Легенда розповідає, що у 1889 році Маргарита Савійська (1851-1926), дружина італійського короля Умберто I, відпочиваючи у своїй літній резиденції коло Неаполя, виявила бажання скуштувати неаполітанської піци. Придворний кухар, на жаль, не був знайомий із секретом приготування цієї страви, адже тоді піца була популярною серед бідняків. На допомогу викликали власника найкращої неаполітанської піцерії Рафаело Еспозіто. На традиційне тісто він поклав червоні помідори, зелений базилік та білий сир "Моцарелла". Саме ці кольори відповідають національному італійському прапору. Королева залишилась задоволеною, і з того часу кмітливий Еспозіто дав своїй "патріотично" оформленій піці ім'я "Маргарита"Піцца Маргарита

 Для тіста:

сухі дріжді - 7г, цукор - 1ст.л.
гаряча вода - 250мл, мука - 350г,
сіль - 1 ст.л., оливкова олія - 1л.

Начинка:

консерв. пом.-400г,
часник - 2 зубчики,
сухий базилік - 2 ст.л.,
оливкова олія - 1 ст.л.,
томатна паста - 2 ст.л.,
сир "Моцарелла" - 2 ст.л,
сир "Пармезан"- 2 ст.л. (тертий)


Дріжджі і цукор змішати з 4 ст. ложками води. Залишити у теплому місці на 15 хвилин, доки суміш не запіниться. Змішати борошно з сіллю, додати масло, суміш з дріжджами і воду. Дерев'яною ложкою замісити тісто. Вимішати його на столі 4-5 хвилин. Покласти тісто в миску, накрити рушником і залишити на 30 хвилин, щоб воно піднялось у 2 рази. Тісто розкачати товщиною не більше 6 мм, тому що при випіканні воно ще підніметься.

Для начинки слід покласти помідори, товчений часник, базилік, оливкову олію, сіль та перець у велику сковорідку. Тушкувати 20 хвилин, доки соус не почне густіти. Додати томатну пасту і злегка остудити. Намастити основу начинкою, посипати сиром і запікати у розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Подавати гарячою.

Бефстроганов

Назва популярного в Росії блюда бефстроганов походить від двох слів: французького "беф" - "яловичина" та прізвища російського дипломата Григорія Олександровича Строганова (1770-1857). Він був великим гурманом і любив смачно поїсти. У нього завжди служили найкращі кухарі. Один із них і придумав страву з рубленого м'яса, яка дуже сподобалося графу і з того часу почала носити його ім'я. Правда, є й інша версія. Страва не була якоюсь особливою. Просто престарілий Строганов втратив зуби, от і не міг пережовувати смаженого м'яса. Та, на жаль, ім'я істинного винахідника бефстроганов залишається невідомим.Яловичина по-строгановськи (Бефстроганов)

 яловичина - 600г
масло вершкове - 50г
борошно пшенична - 25г
сметана - 100г
томатна паста - 20г
цибуля ріпчаста - 90г


Із яловичої вирізки нарізати шматочки до 2 см та відбити їх до товщини 5-10мм. Підготовані шматки нарізати брусочками довжиною 3-4 см та вагою 5-7 г, посипати сіллю, перцем, обсмажити з цибулею на добре розігрітій сковорідка протягом 3-5 хвилин. Залити сметанним соусом, додати томатну пасту та довести до кипіння. Гарнір краще подавати окремо.

http://buket.ck.ua

Дата публікації: 22.06.2007
Прочитано: 3424 раз





Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

- Наступний! Хворий! Hу як ви зайшли? Ви хворий, чи думаєте, що ми тут жарти жартуємо? Вийдіть і зайдіть, як годиться - ноги зігнуті, рука на животі, з рота енергійний стогін!

Реклама
Опитування
Скільки часу необхідно для підготовки до весілля?

мінімум шість місяців
три місяці вистачить
один місяць
неділя. До чого тут готуватись
а що потрібно готуватись? Одяглися і пішли



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 178
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 24 | користувачів сьогодні: 528 | переглянуто сторінок сьогодні: 6466 | всього сторінок переглянуто: 58894710





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.