Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

- Мама, беріть "Фейрі".
- Ні! Я завжди користуюся вітчизняними миючими засобами!
- Мама, беріть "Фейрі".
- Ні-ні, що ти! Мій миючий засіб набагато кращий!
- Мама, беріть "Фейрі", поки продавець не дивиться!

Google рекомендує


Кулінарний довідничок

Коктейлі


 З давніх-давен люди прагнули створити нове із вже відомого та звичного. Змішували все, що потрапляло до рук, аби тільки уникнути буденності та одноманіття - мабуть, саме так виникли коктейлі. Дехто вважає, що початок коктейльним традиціям поклали древні римляни, які невідомо для чого розбавляли вино водою. Кожен народ творив свої коктейлі.



Цікаво, що найбільш знамениті суміші часто з`являлися цілком випадково. Так, мало хто знає, що небезвідомий джин-тонік народився на англійських кораблях, які несли вахту біля берегів віддалених тропічних колоній. Моряки постійно хворіли лихоманкою і тільки порошок із хни рятував від неї. Та навіть загартовані англійські мореплавці не могли спокійно вживати цю не вельми приємну суміш. Щоб хоч якось полегшити прийом ліків, командування роздавало їм ялівцеву горілку - джин, який, щоправда, смаком нагадував суміш шампуню зі спиртом. Отак і страждав би англійський флот, якби якось один моряк не вилив розчин хни у свій джин та не відкрив нового смаку. Ясна річ, після цього життя англійців стало значно веселішим.

Сьогодні маємо безліч рецептів коктейлів, від найпростіших до витончено-екзотичних. Дехто вживає коктейлі тільки із відповідною кількістю "градусів" всередині, хтось інший віддає перевагу безалкогольним напоям, та врешті-решт, і перші, і другі мають своє призначення.

Коблер.
Традиційний напій для спекотного літнього дня. Коблер - це мілко подрібнений лід, змішаний із фруктами та соком. Зазвичай використовуються консервовані чи свіжоморожені фрукти - вони краще, ніж інші, ароматизують напій. Подають цей коктейль у келихах чи високих склянках, із соломинкою та чайною ложечкою ("коблер" англійською - "довгий ковток").

Фіз.
Це ігристий, пінний напій, особливістю якого є наявність крем-соди чи газованої води, яку змішують із кислими фруктами та ягідними соками. Фізи, як і багато чого іншого, придумали англійці. Компоненти, що входять до напою, попередньо охолоджують та змішують у шейкері разом із льодом. Далі все це виливають в посудину для коктейлю і додають газовану воду. Джулепи. Освіжаючий, тонізуючий коктейль, який можна впізнати за обов`язковим компонентом, яким є свіжа м`ята. Для приготування джулепу кілька стебел м`яти розтирають з невеликою кількістю цукру, після чого видаляють саму рослину. Далі склянку із отриманою сумішшю наповнюють льодом та заливають улюбленим соком.

Любить наш брат також вживати кавові коктейлі, сподіваючись, певно, що замаскований таким чином кофеїн (а надто - у поєднанні з певною кількістю алкоголю) не буде шкодити організму. Так, у Греції фраппе, освіжаючого кавово-молочного коктейлю, влітку продається навіть більше, ніж газованих напоїв. Секрет його успіху - поєднання ароматної кави, ніжного молока та льоду, який дає прохолоду та тонізує. Холодні кавові напої зазвичай готуються в шейкері, лише морозиво та вершки додають безпосередньо у склянку. А от порція гарячої кави з алкоголем обов'язково зігріє та підбадьорить у холодний зимовий день. У таких коктейлях, зазвичай, використовується віскі, лікер, ром чи коньяк.

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то тут знадобиться вміння зі смаком змішувати алкогольні напої та фрукти з подальшим їх перетворенням в оригінальний крюшон. Ідеально підходить цей напій як для "шведського столу", так і для вечора в колі друзів. Подають його в спеціальній великій вазі разом із черпаком з нержавійки ("крюшон" французькою - "маленький збан"). Навряд чи ваші гості залишаться байдужими до подібної турботи про їх добрий настрій.

Отже, можна спробувати проекспериментувати із виготовленням незвичних та вишуканих напоїв і створити свято навіть в будень. Але якщо будете використовувати алкоголь, то пам'ятайте і про Міністерство охорони здоров'я, яке вже давно втомилося попереджувати нас.

http://buket.ck.ua

Дата публікації: 22.06.2007
Прочитано: 3209 раз





Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Зима, ліс, падає сніг. По лісі ходить нервовий ведмідь. То ялинку зламає, то дерево копне, то на вовка накричить... короче, весь в гніві. Ходить і бурмоче: "Блін, ну нашо я в вересні каву пив???"

Реклама
Опитування
Як Ви реагуєте на нахабність?

в душі злюсь, але поводжу себе стримано
зроблю зауваження
не звертаю уваги
нахабнію у відповідь
лаюсь, сварюсь
такі люди слів не розуміють, пускаю в хід кулаки
свій варіант



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 214
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 55 | користувачів сьогодні: 535 | переглянуто сторінок сьогодні: 26915 | всього сторінок переглянуто: 57664544





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.