Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

- Анатолій, можна просто Толя.
- Акакій... Ліпше повністю.

Google рекомендує
Салати

Салати овочеві


 Що може бути смачніше і корисніше ніж овочевий салат у літню спеку



Австралійський літіній салат

Склад: 8 шматочків шинки, 4 помидори, по одній склянці нарізаних кубиками огірків, яблук і селери, 2 ст. ложки апельсинового соку, 2-3 листа салату, майонез
Приготування: Шматочки шинки згорнути у рулетики. Огірки, яблука і селеру залити апельсиновим соком, перемішати, викласти на плоску тарілку, навкруги покласти листя салату, частинки помідорів, рулетиками з шинки. Залити майонезом.

Бурякова ікра

Склад: На 600 г буряків - 2 цибулини, 1/2 ст. ложки 9%-ного оцту, 4 ст. ложки олії, 2 ст. ложки цукру, по 1/2 г кориці й гвоздики, 1 ст. ложку нарізаної зелені петрушки, сіль, перець - за смаком.
Приготування: Буряки промивають, печуть або варять до готовності, обчищають, пропускають крізь м'ясорубку або дрібно шаткують ножем, підсмажують на олії, додають нарізану злегка обсмажену цибулю, оцет, мелений перець, цукор, мелену корицю, гвоздику й сіль. Одержану масу добре перемішують, викладають на тарілку гіркою й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Ікру подають на стіл як холодну закуску.

Ізме (салат з овочів, пропущених через м'ясорубку)

 Склад: 250 г свіжих огірків; 200 г свіжого зеленого болгарського перцю; 50 г рослинної олії; 25 г зеленої цибулі; 2 чайні ложки соку лимона; 2 свіжих помідори середнього розміру (250 г); 1 велика цибулина (150 г); 2 зубчики часнику, пропущених через часникодавку; по одній щіпці солі і червоного меленого перцю; зелень петрушки і кропу (для прикраси).
Приготування: Овочі і зелень промийте, зелену і ріпчасту цибулю очистіть, у перців видаліть серцевини. Потім, нарізавши перець, помідори, огірки і цибулину часточками, а зелена цибуля — скибочками, пропустіть овочі через м'ясорубку, використовуючи насадку з великими отворами. Отриману масу заправте сіллю, лимонним соком, олією, червоним перцем, додайте часник і ретельно перемішайте. Викладіть готове блюдо на тарілку, прикрасивши гілочками петрушки і кропу.

Капуста з перцем

Склад: 5 кг капусти, 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 кг цибулі, 4 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 0,5 л олії, 0,5 л оцту.
Приготування: Нашаткуйте капусту, моркву потріть на буряковій тертушці, перець поріжте соломкою, а цибулю - кружальцями. Додайте сіль, цукор, олію й оцет. Все перемішайте, складіть в емальовану каструлю чи банку, щільно утрамбуйте. Через кілька днів капуста готова.

Картопляний салат

Склад: 5 картоплин, 2 морквини, 30 г вершкового масла, 1 цибулина, 1 ч. ложка оцту, цукор, сіль, перець, 1/2 склянки води
Приготування: Варену в шкірці картоплю обчистити і нарізати (не дуже дрібно), додати вершкове масло і воду. Ретельно перемішати, додати оцет, сіль, перць, дрібно нарізані свіжі цибулю й моркву.

Класичний салат

 Склад: На 4 порції: 5 томатів, 1 біла цибулина, 2 філе анчоусів, 1 пучок шнітт-цибулі, 1/2 лимона, 1 чайн. ложка гірчиці, мелений білий перець, цукор, 4 стол. ложки рослинної олії.
Приготування: Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати тонкими кружечками. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. Томати з цибулею викласти в миску і перемішати. Анчоуси вимити в холодній воді і дрібно нарізати. Шнітт-цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати. З лимона вичавити сік і змішати його з анчоусами, шнітт-цибулею, гірчицею, меленим перцем, 1 щіпкою цукру і рослинною олією. Заправити салат і відразу подати до столу.

Корейський салат з картоплі з м'ясом

Склад: 500 г картоплі, 300 г м'яса, 2 цибулини, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 зубок часнику, 1 ст. ложка оцту, кінза, червоний, чорний перець, сіль.
Приготування: Картоплю обчищують, нарізають соломкою і варять до напівготовності у підсоленій воді. М'ясо також нарізують соломкою, обсмажують разом з подрібненою цибулею і соєвим соусом на олії. Додають картоплю, трохи оцту, часник, кінзу, червоний і чорний перець.

Морквяний салат по-Виноградарськи

Склад: 750 г моркви, 2 цибулини, 3 ст. ложки рослинної олії, 125 мл білого вина, сіль, перець, порубана зелень петрушки.
Приготування: Моркву почистити, промити, нарізати кружальцями. Цибулю почистити, нарізати тонкими кільцями, викласти в скляний або фарфоровий посуд, полити олією і протушкувати 3 хв під кришкою при повній потужності. Добавити моркву, полити вином, посипати перцем, готувати під кришкою 8 хв при повній потужності, перемішати і довести до готовності ще за 8 хв при половинній потужності. Дати остигнути, добавити сіль за смаком перемішати з зеленню петрушки.

Морквяно-сирне пюре

Склад: Морква - 4 шт., сир - 200 г, сметана – 1/2 склянки, цукровий пісок - 2 ст. л.
Приготування: Очищену моркву натерти на тертці і змішати зі свіжим сиром, додати цукор, заправити сметаною.

Ніжний салат з яйцем і кукурудзою

 Склад: На 4 порції: 4 яйця, 6 помідорів, 2 пучки редису, 1 банка кукурудзи, 1 пучок цибулі-різанки, 250 г йогурту, сіль, перець, 2 стол. л., оцту з пряними травами, 1/2 чайн. л. порошку карі.
Приготування: Яйця зварити в круту, обдати холодною водою, очистити від шкарлупи. Для готування заправки варто збити йогурт, пряний оцет, сіль, мелений чорний перець і карі. Яйця нарізати часточками. Помідори обшпарити і розділити на 8 часточок. Редис нарізати скибочками. У салатнику змішати помідори, редис і кукурудзу. Цибулю-різанку нашаткувати широкими кільцями і додати до інших інгредієнтів. Салат заправити соусом з йогурту, часточки яєць розподілити зверху. За бажанням блюдо можна прикрасити плодами оливок без кісточок.

Пікантний салат

Склад: 7 шт. морквин, 1 чайн. ложка солі, 80 г рослинної олії, 1 цибулина, 3 часточки часнику, кінза, перець за смаком.
Приготування: Натріть на великій тертці морква середньої величини посипайте 1 чайн ложкою солі дайте постояти приблизно 15 хвилин щоб пустила сік. Налийте в сковороду рослинну олію й обсмажте в ній до золотавого кольору дрібно нашатковану невелику цибулину. Поки цибуля жариться додайте в моркву нарізану кінзу і мелений червоний перець за смаком. Залийте усе олією з цибулею видавіть кілька часточок часнику перемішайте і поставте в холодильник приблизно на годину настоятися.

Пюре з моркви й сиру

Склад: На 300 г моркви - 400 г пастеризованого сиру, 1 ст. ложку вершкового масла, 3 ст. ложки цукру, 1/2 склянки сметани.
Приготування: Обчищену моркву нарізають, припускають з маслом до готовності, змішують з сиром, протирають, додають цукор, добре перемішують, укладають гіркою у тарілку й поливають сметаною.

Салат "грибок"

 Склад: На 1 порцію салату - 100 г картоплі, 100 г червоних помідорів, 100 г огірків, 5 г вершкового масла, 1/2 яйця, 2 ст. ложки сметани, сіль - за смаком, зелень.
Приготування: Великим обчищеним і промитим картоплинам надають форму грибного кореня, (конусної форми із зрізаною верхівкою), варять у підсоленій воді до готовності й охолоджують. Охолоджену картоплю ставлять потовщеним кінцем на середину закусочної тарілки, зверху кладуть верхівку помідора, на яку в різних місцях видавлюють через друшляк або конусоподібний конверт маленькі кусочки вершкового масла. Грибок обкладають дрібно посіченими яйцями, змішаними з нарізаною зеленою цибулею, сметаною й сіллю, обсипають дрібно нарізаними зеленню петрушки й кропу. По краях кладуть нарізані тонкими кружальцями свіжі огірки.

Салат "Грибчик"

Склад: 1 кг помідорів, 500 г домашнього сиру, 200 г вершкового масла, 5-6 зубків часнику, зелень петрушки і кропу

Приготування: Домашній сир ретельно розтирають з маслом до утворення однорідної маси, додають товчений часник, солять. Мокрими руками ліплять з маси "ніжки" грибів. Тарілку посипають подрібненою зеленню петрушки, викладають "ніжки", зверху одягають "шляпки" - зрізані верхівки помідорів.

Салат "Делікатесний"

 Склад: 6 помідорів, 3 зелених перчини, 2 невеликі цибулини, 4 яйця, 70 г. твердого сиру, сіль, оцет, 3 ложки рослинної олії, зелень петрушки.
Приготування: Нарізати помідори, зелений перець нарізати смужками, цибулю кружечками (перець і цибулю попередньо обдати окропом), тертий сир посолити, поперчити, побризкати оцтом і рослинною олією. У салатницю викласти шар салату і шар круто зварених яєць, нарізаних кружечками. Салат прикрасити зеленню петрушки і помідорами.
Коментар: Подавати до нього хліб і олію.

Салат "Пікантний"

Склад: 2 варені картоплини, 1 цибулина, 1 морквина, 2 варених яйця, 150 г печериць, 2 солоних огірки, майонез, 1 ст. ложка олії
Приготування: На тертушці натерти варену картоплю, нарізати яйця. Обсмажити на олії дрібно нарізані печериці, цибулю, моркву, охолодити. Окремо нарізати огірки і потушкувати на сковороді. Охолодити. Усе перемішати, заправити майонезом.

Салат "Цвітне диво"

 Склад: Невеликий качан цвітної капусти, 1 малосольний чи солоний огірок, 1 цибулина, 1 склянка натурального знежиреного йогурту, 1 червоний перець, 1 помідор, сік одного лимона, чорний мелений перець, сіль, свіжа зелень, редис.
Приготування: Візьміть невеликий качан цвітної капусти, ретельно промийте його під струменем холодної проточної води, видаліть качан і розділіть на суцвіття. Капусту й огірок дрібно наріжте чи натріть на великій тертці. Очистіть цибулину, нашаткуйте тонкими кільцями. Щоб цибуля не гірчила, залийте її крутим окропом і дайте постояти протягом приблизно 15 хвилин. Дрібно наріжте свіжу зелень - кріп і петрушку, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте з ріпчастою цибулею і залийте натуральним знежиреним йогуртом, змішаним з лимонним соком. Перед подачею на стіл викладіть овочі на велике блюдо, попередньо розклавши на ньому листи китайського салату. Помийте редис, солодкий перець, помідори. Наріжте їх тонкими часточками і прикрасьте готовий салат. Окремо подайте соус з ріпчастої цибулі, свіжої зелені, лимонного соку і знежиреного натурального йогурту.

Салат англійський

 Склад: Селера (коріння) 60 г, курча 80 г, гриби 30 г, огірки солоні 10 г, майонез 30 г, гірчиця 5 г, сіль.
Приготування: Нарізані соломкою коріння селери, варене філе курчати, солоні огірки, варені гриби змішують, солять за смаком в заправляють майонезом і гірчицею.





Наступна сторінка (2/2)

Дата публікації: 11.06.2007
Прочитано: 25857 раз





Додатково на дану тему
Фруктові салатиФруктові салати


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Дівчина прийшла складати іспит з водіння. Жахливо нервує. Сідає в машину. І раптом інструктор їй в роздратовано говорить:
- Виходьте, ви не здали!
- Як?! Але чому? Адже я навіть ще не встигла завести мотор?!
- Так, але ви сіли на заднє сидіння!

Реклама
Опитування
Звідки Ви до нас завітали?

Черкаси та область
Київ та область
Львівська область
Закарпатська область
Донецька область
Сумська область
Харківська область
Інші міста України
США
Канада
Росія



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2930
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 72 | користувачів сьогодні: 816 | переглянуто сторінок сьогодні: 3811 | всього сторінок переглянуто: 71545426




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.006 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.