Склад: 400-500 г курятини, 300 г картоплі, 300 г ріпчастої цибулі, 300 г моркви, 300 г буряка, 200-300 г спілого солодкого гранату, 150 г оцту, 150 мл перевареної води, цукор, майонез
Приготування: Із суміши води, оцту і цукру готують солодкий маринад для цибулі. Цибулю нарізують напівкільцями, заливають маринадом і залишають на 1 год. М'ясо, картоплю, моркву, буряк відварюють до готовності й нарізують кубиками, додають зерна обчищеного гранату, цибулю і заправляють майонезом.
Салат "Альтернатива"
Склад: 1 копчений окорочок, 1 варений окорочок, 1 склянка вареного рису, 150 г твердого сиру, 1 свіжий помідор, 1 цибулина, майонез
Приготування: З окорочків видалити кістки, м'ясо нарізати соломкою; сир, цибулю і помідор - кубиками. Перемішати, заправити майонезом.
Салат "Любаша"
Склад: 2 курячих стегна, 1 огірок, 5 яєць, 2 апельсини, 1 цибулина, 2 склянки рису, 1 банка консервованої кукурудзи, сіль, майонез за смаком
Приготування: Стегна відварюють, кістки видаляють, м'ясо нарізують соломкою, додають обчищені й нарізані часточками апельсини, дрібно нарізані варені яйця, огірок і цибулю, відварений у підсоленій воді рис і консервовану кукурудзу. Солять, ретельно перемішують і заправляють майонезом.
Салат з вареної качки
Склад: 300 г вареного м'яса качки, 200 г варених макарон, 100 г вареної шинки, 100 г помідорів, 300 г майонезу, сіль, перець
Приготування: М'ясо качки, макарони, шинку нарізати соломкою. Помідори розрізати на 4 частини. Усе перемішати, посолити, поперчити, залити майонезом.
Салат з курки
Склад: 1 копчена куряча ніжка, 1 редька, 2 картоплини, 2 яйця, зелена цибуля, майонез
Приготування: Картоплю і яйця відварюють, охолоджують, обчищують і нарізують кубиками. З курячої ніжки видаляють шкірку і кістки, нарізують соломкою. Редьку натирають на тертці, зелену цибулю подрібнюють. Усе перемішують і заправляють майонезом.
Салат з курки з ананасами
Склад: 500 г курятини, 700 г картоплі, 1 банка консервованих ананасів, 250 г майонезу, червоний перець за смаком
Приготування: Нарізати відварну курятину, обчистити варену в мундирі картоплю, нарізати. Ананаси нарізати невеликими часточками. Усе перемішати, заправити майонезом і перцем.
Салат з філе індички
Склад: 300 г помідорів, 200 г філе індички, 200 г сиру, 150 г йогурту, 100 г зеленої цибулі, 70 г томатного кетчупа, 60 г лимонного соку, 40 г сметани, 20 г майонезу, цукор, сіль, перець за смаком.
Приготування: Зелену цибулю ретельно промийте під проточною водою, переберіть і нашаткуйте. Три великих помідори обшпарте крутим окропом, акуратно очистіть від шкірочки, по можливості видаліть насіння і дрібно нарізайте, перемішайте з зеленою цибулею. Філе індички відваріть разом зі спеціями до готовності, дістаньте його з бульйону, дайте охолонути і нарізайте тонкими скибочками. Візьміть будь-який сир, бажано твердих сортів, і нарізайте його невеликими ромбиками. Приготовлені продукти викладіть в глибоку салатницю, перемішайте. Посоліть і поперчіть блюдо за смаком. Для соусу змішайте знежирений натуральний йогурт, сметану, трошки майонезу, томатний кетчуп, цукровий пісок, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець. Усе ретельно перемішайте й отриманою сумішшю заправте готовий салат. Перед подачею на стіл прикрасьте салат маслинами і будь-якою свіжою зеленню петрушкою, кропом, кінзою.
Салат із індички по-орошхазькому
Склад: 600 г смаженого філе індички, 200 г картоплі, 150 г селери, 150 г яблук, 200 г консервованих ананасів кільцями, 1 яйце, сіль, 200 г майонезу, зелень петрушки, 50 мл оцту, 100 г полуниць, 30 г цукрової пудри, 30 г гірчиці
Приготування: Із підсоленої грудинки індички вийняти кістки, зняти шкіру і нарізати 2/3 третини м'яса смужками, 1/3 відкласти. Зварити селеру і картоплю в шкірці, подрібнити петрушку і обчищені від шкірки яблука; круто зварене яйце нарізати кружальцями. Нарізати соломкою обчищені картоплю, селеру, додати яблука, нарізане смужками м’ясо індички, заправити оцтом, гірчицею, сіллю, майонезом та цукром, перемішати і поставити в холодильник. Подавати салат на скляному блюді, прикрасивши скибками м’яса, кружальцями яйця та зеленню петрушки.
Салат «Цезар»
Склад: 100 г батона, 100 г вареної курятини, 100 г горіхів, 100 г твердого сиру, майонез
Приготування: Батон нарізати дрібними кубиками і обсмажити на вершковому маслі. Додати курятину і сир, також нарізані дрібними кубиками, посічені горіхи. Заправити майонезом.
http://www.ukrop.com