Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

-Де твій зошит, Вовочка?
- Він помер

Google рекомендує


Продукти від А до Я

Шпинат


Що це?
Однорічна трав'яниста  рослина, яка з'явилася ще в 6 столітті, і використовується майже в усіх кухнях у світі. Шпинат корисний, поєднується з різними продуктами і легко вирощується. Вважається, що батьківщина шпинату - Персія. Його продавали навіть в середні віки - у свіжому вигляді, або відвареним і стиснутим в кульки.




Яке воно?
Зелене просте листя, овальне або трикутної форми з нейтральним запахом і слабо вираженим смаком.

Де росте?
Вирощується  скрізь. У Середній Азії росте як бур'ян. Зараз найбільше вирощується в США і Нідерландах.

Що в ньому?
Шпинат містить багато антиоксидантів, а його калорійність на 100 г всього17 ккал. Низька калорійність робить шпинат придатним для дієтичних меню. Шпинат містить клітковину, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, цинк, магній, фтор, вітаміни С, В1, В2, В6, РР, Е, До, фолієву кислоту, провітамін А.

Як використовують?

Додають в тісто, пюре з картоплі і навіть в десерти. З його допомогою надають продуктам приємний зеленуватий колір. Котлети з додаванням шпинату набувають соковитості, яєчний омлет - яскравості. Домашній сир, змішаний з молодим, рубаним шпинатом, - прекрасне доповнення до сніданку.

Як нетрадиційно використовують?
У 16 столітті вже вирощувалося декілька сортів шпинату, готували його з цукром і використовували як проносне. Витяг з шпинату допомагає лікувати деякі форми сліпоти.

Як вибирати?
Листя має бути яскраво-зеленим ніби його щойно зірвали з грядки.

Як готувати?

Шпинат використовують як у свіжому, так і в приготованому вигляді. Його додають в салати, з нього роблять соус і пюре. Перед тим, як готувати свіжий шпинат, треба викинути усе зів'яле листя, нарізати і покласти в каструлю з кришкою (воду додавати не треба - досить тієї вологи, що залишилася на листі при промиванні). Готувати на вогні декілька хвилин, перемішавши кілька разів. Злити і добре віджати, через сито або щільно притиснувши між двома тарілками. Під час приготування кількість шпинату зменшується приблизно в три рази.

Як їсти?
Дуже хороший з беконом, мускатним горіхом, з вершками, сиром, кедровими горішками, помідорами або турецьким горохом. До речі, шпинатом з лимонним соком можна замінити щавель, якщо у вас він не росте.

Як зберігати?
Бажано вживати відразу. Зберігати немитий шпинат треба загорнутим у вологий рушник в холодильнику не довше ніж два дні. Мити шпинат треба безпосередньо перед приготуванням. Чим довше шпинат лежить, тим менше в ньому поживних речовин. Проте, шпинат можна заморозити.

http://cookingzone.net

Дата публікації: 25.10.2010
Прочитано: 3934 раз





[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

В аpмянского pадіо запитують:
- Чи може в нового pосіянина бути вітеp в кишенях?
Відповідь:
- Може, якщо гаманець з кондиціонеpом...

Реклама
Опитування
Як Ви реагуєте на нахабність?

в душі злюсь, але поводжу себе стримано
зроблю зауваження
не звертаю уваги
нахабнію у відповідь
лаюсь, сварюсь
такі люди слів не розуміють, пускаю в хід кулаки
свій варіант



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 214
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 86 | користувачів сьогодні: 401 | переглянуто сторінок сьогодні: 1733 | всього сторінок переглянуто: 59220793





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.