Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Рекомендуємо
Гумор

Їде ковбой, бачить метрову яму перед собою й каже:
- Я ковбой, отже яму перестрибну!
Ну і перестрибнув. Далі їде, бачить двометрову яму і знов каже:
- Я ковбой, знвчить яму перестрибну!
Перестрибнув. Втретє побачив ковбой яму, але вже п'ятиметрову і, звичайно, каже:
- Я ковбой, я й перестрибну!
Тут кінь повертає до нього голову й говорить:
- Ти ковбой, ти й стрибай.

Google рекомендує
Кулінарія

Швидкі рецепти страв у мікрохвильовій печі


 Як можна підігріти їжу або приготувати смачну страву? Для цього в гарної господині є сковорода, каструля і духовка. Але, коли, нарешті, в нас з`являється мікрохвильова піч, ми розуміємо, що ця кухонна машина - наша перша помічниця у справі швидкого приготування гарячих страв. Ще б пак, це і надзвичайно зручно, і швидко, і... корисно для здоров’я. Саме так, адже вітаміні і необхідні мінеральні речовини продуктів, які готуються в мікрохвильовці, зберігаються так в значно більшій кількості, ніж у звичайній спосіб (це особливо стосується овочів та м’яса, тому що для їх приготування ми використовуємо менше жирів та солі).



Проте функції такої-диво печі не тільки в тому, щоб розігріти їжу. Насправді за її допомогою можна зекономити час, наприклад, для швидкого, буквально за декілька хвилин, розморожування продуктів з морозильної камери або, встановивши таймер, ви зможете спокійно займатися своїми справами, не хвилюючись, що щось підгорить або википить та забруднить плиту. А ще мікрохвильова піч може стати не тільки предметом кухонного побуту, а й непогано прикрасити інтер’єр вашої кухні, не займаючи при цьому багато місця - адже сьогодні ми маємо такий величезний вибір різноманітної за дизайном та кольором техніки!

А для того, щоб ваші страви були найсмачнішими, зверніть увагу на декілька правил:

1. При приготуванні страв у мікрохвильовій печі використовуйте посуд з фаянсу, порцеляни, кераміки тощо, окрім тарілок та мисок, на яких є позолочені та сріблясті малюнки та обідки.

2. Якщо ви готуєте великий шматок м’яса або овочі різного розміру, краще їх порізати на однокові частини, щоб нагрівання було рівномірним.

3. Ви не можете розрізати продукт, щоб не зіпсувати його ефектний вигляд? Тоді пам’ятайте, що готувати його в такому випадку треба при середній температурі, щоб добре і, головне, рівномірно прогрілися всі його частини.

4. Одночасно і розморожувати і готувати продукт не варто, інакше зовні він буде гарячим, а всередині залишиться зовсім сирим та ще замороженим. Краще все робіть поетапно.

5. Найшвидше готуються свіжі сповнені вологою овочі, тож не пересушіть їх.

6. Якщо ви запікаєте якусь страву з сиром, краще додати його за декілька хвилин до того, як ви виймете її з печі, щоб він залишився м’яким та смачним, а не пересушеним.

Овочі з грибами

Почистіть 3 цибулини, наріжте їх тонкими кружечками, покладіть в посуд, дно якого змастіть олією та поставте в піч на 2-3 хвилини. Тепер покладіть зверху пів кіло нарізаних та посолених грибів-шампіньйонів і знов у піч - тепер вже на 5 хвилин. Потім вийміть посуд та залиште його з закритою кришкою - нехай грибі прогріються як слід. А в цей час візьміть чверть качана капусти та одну моркву, наріжте все це тонкою соломкою, перемішайте з ложкою олії, а зверху покладіть нарізану кружечками картоплю (6 невеликих штук), додайте стакан води та продовжуйте тушити майже до готовності. За 5 хвилин до того, як картопля стане м’якою, додайте до овочів гриби, заправлені ложкою томатної пасти, посипте зверху зеленю та готуйте страву ще 5 хвилин.

Кульки з курячого м’яса

Спочатку зробіть фарш: мелене м’ясо курятини з цибулею (приблизно 1,5 стакана) змішайте з такими інгредієнтами: 4 столові ложки майонезу, 3 чайні ложки родзинок, 1 чайна ложка лимонного соку, та спеції, і зробіть з цього однакові за розміром кульки. Тепер кожну кульку обваляйте у збитому яйці і в сухарях і поставте готуватися у мікрохвильову піч.

Суп-пюре з грибами

Промийте, почистіть та поріжте 200 грамів грибів та 1 цибулю і покладіть їх у невелику каструлю з готовим бульйоном. Через 10 хвилин вийміть миску з печі та розітріть готові гриби. Тепер розігрійте трохи вершкового масла, додайте до нього стільки ж борошна (приблизно 25 грамів), підливаючи в суміш молоко. Тепер сюди можна додати грибне пюре та спеції і проварити в печі хвилин 10.

Картопля з часником

Це проста і смачна страва, яку можна подавати і окремо, і як гарнір до м’яса. 1 зубчик часнику поріжте тонкими кружечками, а також натріть часником посуд, в якому ви збираєтеся готувати. Тепер наріжте сиру картоплю і виложіть шматки в цей посуд так, щоб вини не лежали один на одному. Додайте сіль та інші спеції, а також мускатний горіх, який особливо смакуватиме в цьому рецепті. Вилийте в посуд молоко (1 стакан) та додайте 30 грамів масла - молоко має повністю покривати картоплю. І нарешті посипте картоплю тертим сиром і випікайте в печі 15 хвилин.

М'ясо з рисом

Спочатку замочіть рис в холодній воді на 20 хвилин, а потім 250 грамів сирої свинини поріжте кубиками, посоліть, поперчіть і посипте паприкою для смаку. Тепер вимочений рис і 2 столові ложки томатної пасти покладіть у посуд та перемішайте, а зверху - порізану кільцями цибулю. Нам залишилося лише покласти на цю суміш м'ясо, посипати його подрібненим часником та запікати перші 10 хвилин в швидкому режимі, а 6 хвилин - в режимі „повільне кипіння”.


Овочева суміш в горщику

Простіше не буває! Наріжте на приблизно однакові шматочки картоплю, моркву та баклажани (це за бажанням), пошинкуйте капусту і додайте спеції. Все це покладіть у горщики, а зверху в кожен - маленький шматочок вершкового масла, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин, виймаючи посуд з печі один раз для того, щоб перемішати овочі.

Запіканка з творогу

І, наостанок, десерт. Збийте міксером в одній мисці 2 яйця, 3 столові ложки звичайного цукру і 1 ложку ванільного, додавши в суміш трохи родзинок, ложку рому та 1 столову ложку борошна. Все це виложіть у посуд, посипте зверху тонкими пластівцями з вершкового масла і запікайте при середній температурі хвилин 10.

http://www.greenmama.ua

Дата публікації: 28.05.2008
Прочитано: 19884 раз





Додатково на дану тему
Смачні ідеї або меню на заручиниСмачні ідеї або меню на заручини
Сезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свогоСезон кавунів поруч, залишається серед багатьох знайти свого
До бабусі по наукуДо бабусі по науку
Сюрпризи Тірольської кухніСюрпризи Тірольської кухні
Солодощі до новорічного столуСолодощі до новорічного столу
Нові ідеї для веселого нічного застілляНові ідеї для веселого нічного застілля
Солодке життя. Топ-10Солодке життя. Топ-10
Кулінарні фестивалі планетиКулінарні фестивалі планети
Смачно у великий пістСмачно у великий піст
Святковий стіл в стилі ретроСвятковий стіл в стилі ретро


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Їде Вовочка з мамою в автобусі, говорить їй досить голосно:
- Мамо, глянь, який дядько лисий! Жодного волоска на голові немає!
Мама пошепки:
- Вовочка, тихіше говори, а то цей дядько тебе почує
Той здивовано:
- Мамо, а він що, сам цього не знає?

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2429
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 107 | користувачів сьогодні: 813 | переглянуто сторінок сьогодні: 3717 | всього сторінок переглянуто: 71545332




Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.007 сек. і 9 запитів до бази даних за 0.003 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.