Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

Урок в Вовоччиному класі. Дітки розповідають про себе. Петрик:
- Мій тато даїшник, грошей у нас багато, живемо в достатку.
Марічка:
- Моя мама повія, гроші маємо, живемо в достатку.
Вовочка:
- А мій тато далекобійник. Якби не даїшники й повії, то грошей у нас було б багато і жили б ми в достатку.

Google рекомендує


Кулінарний довідничок

Хлібні цікавинки


 Хліб на столі - це незмінний символ благополуччя. Хліб завжди був важливим атрибутом дому. У монастирях традиційно займалися випіканням хлібу. Численні паломники захоплювалися не тільки місцями, святими для кожної української людини, а й короваями запашного, смачного хліба. Один з найдивовижніших запахів на землі - це запах свіжоспеченого хліба.



Чому хліб так смачно пахне? Виявляється, запах хліба - один з найбагатших і складніших за складом. Виникає він при взаємодії більш ніж шістдесяти ароматичних елементів.

З одного зернятка виходить близько двадцяти міліграмів борошна, це означає, що для випічки одного батона потрібне борошно від помелу приблизно 10 тисяч зерен.

Хліб є одним з основних джерел вуглеводів, забезпечує близько 1/3 добової потреби в білку, до 25% - в калію і фосфорі, більше половини - в залізі; містить вітаміни групи В. Норма для дорослої людини, не зайнятої фізичною працею, - приблизно 300-350 г хліба на день, проте ця кількість може мінятися залежно від віку, виду діяльності людини, маси тіла, індивідуальних особливостей організму, кількості і складу інших продуктів, що входять в раціон харчування.

Біологічна і харчова цінність хліба і хлібобулочних виробів не знижується при черствінні. Злегка зачерствілий і підсушений хліб навіть легше перетравлюється. Вміст в хлібі харчових речовин (білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і ін.) залежить від виду, сорту борошна і використовуваних добавок.

Найкращий хліб - з цілого зерна. Це не означає, звичайно, що в хлібі запечені цілі зерна. Як правило, для випічки використане борошно, що містить всі цінні для харчування складові: велика кількість вітамінів групи Б, мінеральні речовини, ненасичені жирні кислоти, ферменти. Таке борошно дорожче за звичайне, звідси і відповідні ціни на такий хліб.

Лікарі давно радять їсти продукти з цілого зерна. Чому? Вони захищають від карієсу і парадонтозу, оскільки їх потрібно добре прожовувати. Завдяки цьому масажуються і зміцнюються ясна. При цьому рясно виділяється слина, що очищає зуби і забезпечує їх мінеральними речовинами.

Будьте уважні: не всякий чорний хліб, що пропонується на полиці магазину, дійсно випечений з цілого зерна. Часто хліб просто забарвлений в темний колір буряковим соком, солодовим екстрактом або згущеним соком цукрового очерету. Привабливі назви, а також приліплені зовні зернятка або насіння зовсім не гарантують, що для випічки використовували дійсно цільнозернове борошно.

Не гарантують високої якості хліба і приватні пекарні, де встановлено нове обладнання: тут не завжди дотримуються технології виготовлення, нерідко купують дешевше борошно . Додадуть до неї "покращувачі", розпушувачі, щоб тісто швидше підходило, і хліб виходить дуже м'яким і пишним. Але подібне "поліпшення" хліба веде до втрати ним смаку і хліб розсипається або погано ріжеться. До того ж нове обладнання не покращує, а деколи погіршує хліб: у духових шафах він випікається швидше. Але швидко не означає краще: випечений з житнього борошна хліб за складом неоднорідний, безформний, зі світлими вкрапленнями... Не відповісти на питання, чи свіжий хліб, продавець просто не має права. Дата його виробництва, година діставання з печі записані в документації. За прийнятими правилами вважається так: термін придатності пшеничного хліба - не більше 24 годин, житнього - не більше двох діб.

Поради, до яких варто прислухатися:

* не купуйте непривабливий хліб. Якщо у батона або круглого хліба горбиста кірка, значить у ньому є всякі домішки або ж його "поліпшили". Не беріть плоский хліб. Такий буханець кислий на смак. І вже зовсім не варто купувати хліб зеленуватого кольору - це означає, що він не пропечений і до того ж в ньому багато солі;

* не купуйте хліб, що погано пахне. Якщо батон має гнилісний, або затхлий запах, це ознака того, що борошно, з якого він зроблений, заражене картопляною паличкою. Нічого, окрім шкоди, він вашому шлунку не принесе. Інша ознака, по якій можна виявити її наявність: відламайте шматочок хліба, і якщо його м'якоть тягнутиметься і липнутиме до пальців, в тісті точно є картопляна паличка

* не купуйте хліб в разних булочних. Намагайтесь брати у одного і того ж продавця - у того, у якого ви вже купували хороший хліб.

http://ostriv.in.ua

Дата публікації: 04.05.2008
Прочитано: 4275 раз





Додатково на дану тему
Кулінарний словничокКулінарний словничок
Кулінарне 'SOS'Кулінарне 'SOS'
Кавовий довідникКавовий довідник
Як фарбувати яйця натуральними фарбникамиЯк фарбувати яйця натуральними фарбниками
Афродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаковАфродизиакальное меню. Топ-10 афродизиаков
Специи и приправыСпеции и приправы
Хто є хто?Хто є хто?
Як приготувати фреш?Як приготувати фреш?
Шашличний сезонШашличний сезон
Як вибрати сковородуЯк вибрати сковороду


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Іде бідний мужик дорогою, а пан їде шістьма кіньми; і питається пан мужика:
- А звідки ти, чоловіче?
А він каже:
- З того світу.
- А що наші батьки там роблять?
- А що ж, вельможний пане! Панам всюди добре: в казанах сидять, люльки палять, а бідний мужик дрова рубає і під ними палить!..

Реклама
Опитування
Чи поздоровляєте Ви своїх знайомих з іменинами? (не днем народження а саме з днем імені)

ні
іноді, коли нагадають
стараюсь поздоровляти іменинників
слідкую коли в кого іменини і всіх поздоровляю
інше (обговорити на форумі)



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 270
Коментарів: 1
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 51 | користувачів сьогодні: 584 | переглянуто сторінок сьогодні: 23787 | всього сторінок переглянуто: 56922688





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.011 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.