Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

Рецепти народної медицини:
Найкращий засіб від усіх хворіб - це проста вода!
Дві каплі на склянку спирту і все як рукою зняло!

Google рекомендує


Наші поради

Фуршет - що і як?


 В наш час стало дуже модним і популярним проводити різні вечірки, в ділових колах -прийоми (фуршети). В перекладі з іноземної мови, фуршет означає « з виделкою».



Зазвичай, згідно правил етикету, фуршет проводиться у другій половині дня – між 17.00 і 20.00 год. і триває дві години.

Банкет – фуршет організовують при підписанні протоколів, при урядових прийомах, театральних прийомах, при укладанні ділових угод, а також при проведенні ювілеїв та святкувань будь–яких інших подій.

Оскільки фуршет має свої особливості і правила, то для того, щоб впевнено себе почувати в подібній ситуації необхідно знати, що вдягнути, і як це відбувається.

Якщо Ви хочете справити враження і Ваша фігура дозволяє, тоді найкращим варіантом буде класична чорна маленька сукня з круглим вирізом і прямими рукавами. Якщо ж Ваша фігура неідеальна, то приховати її недоліки допоможе сукня із заниженою талією і розширена донизу.

Для чоловіків не менш актуальне питання вибору костюма, адже кожному хочеться виглядати галантним кавалером поруч із чарівною дамою.

До сірого чи темно-сірого костюма можна підібрати сорочку білого, світло-блакитного чи світло-рожевого кольорів, краватку - смугасту або червоно-чорну.

Для костюма світло-синього кольору, пасуватиме біла сорочка чи кольору слонової кістки. Ефектна краватка з сірими, червоними, бордовими смужками підсилить позитивні враження.

Елегантний вигляд матимете в темно-синьому костюмі з білою сорочкою і смугастою краваткою білого, блакитного, червоного чи темно-бордового кольорів.

Гарний насичений темно-зелений колір костюма підкреслить бежева, світло-рожева сорочка чи кольору тютюну. Краватку виберіть зелену, бордову, або червоно-чорну.

До костюма пісочного кольору одягніть сорочку світло-блакитного або рожевого кольорів з темно-блакитною краваткою.

Темно-коричневий костюм вигідно відтінить сорочка кавового, білого чи світло-рожевого кольорів. Вдало поєднується з ними сріблясто-сіра або червоно-чорна краватка.

Щодо взуття-воно має бути бездоганним, обов’язково чистим і блискучим. Брудні черевики зіпсують Ваш вигляд, якщо одягнете навіть смокінг. Не забудьте і про «дрібничку», яка теж важлива у створенні іміджу, - шкарпетки. Шкарпетки краще вибирати на тон темніші, ніж костюм, або чорного кольору (нюанс: під білий костюм, білі шкарпетки).

Особливістю проведення і обслуговування фуршету є те, що гості їдять і п’ють стоячи біля столів, до яких не ставлять стільців. Меню такого банкету включає холодні і гарячі закуски, гарячі другі страви, десерт і напої.

Закуски повинні мати відповідні розміри «під виделку», щоб людина могла їсти без допомоги ножа. Гарячі блюда та закуски подають також маленькими порціями, щоб можна було користуватися тільки виделкою або спеціальною загостреною шпажкою чи пластмасовою паличкою для бутербродів.

Фуршет - доволі економічний вихід з положення, якщо необхідно зібрати велику кількість людей, в порівнянні з проведенням класичного банкету в ресторані. Завдяки своїй специфіці прийому, на фуршеті можна обслужити в 4 – 5 разів більше гостей, аніж при банкеті за столом.

У зв’язку з тим, що гості їдять і п’ють стоячи, столи для фуршету мають бути вищі за звичайні. Ширина столів – 1,5 м., щоб розмістити більшу кількість закуски. Норму гостей, бажано, брати з розрахунку – 6-8 осіб на 1метр довжини стола. Для зручності обслуговування святкового стола, його довжина не повинна перевищувати 10 метрів. На таких прийомах використовують спеціальні банкетні скатертини, краї яких опускають майже до самого низу (5-7 см від підлоги).

При сервіруванні фуршетного столу користуються визначеними правилами. Накриваючи на стіл, залишають від краю вільними-25-30см , аби гості могли тимчасово поставити свої закусочні тарілки і келихи.

Посуд для сервірування – закусочні та пиріжкові тарілки. Праворуч від закусочних тарілок розміщають, декілька закусочних ножів ( лезом до тарілок). Стіл можна прикрасити вазами з квітами. Пляшки із спиртними напоями розставляють з однаковими інтервалами, етикетками у бік до гостей. Відкривають пляшки за кілька хвилин до початку прийому. Частину пляшок треба залишити закритими й відкрити при потребі. Розставляючи пляшки з напоями на стіл, необхідно дотримуватись температури їх подачі.

За півгодини до початку банкету ставлять на стіл закуски, які розташовують чергуючи: з риби, з овочів, з м’яса, з риби …, а також соуси та хліб.

Після холодних закусок подають запечену їжу, жульєни. Потім офіціанти на підносах подають до залу гарячі закуски.

І на завершення зустрічі, після гарячих страв, гостей пригощають десертом – сиром з фруктами, желе, морозивом і т.п., а також подають каву з коньяком або лікер.

Гості під час прийому обслуговуються самостійно вільно пересуваючись і спілкуючись. Офіціанти, що стоять за столом, лише змінюють тарілки, поповнюють спорожнілі блюда, наливають напої і подають морозиво.

За правилами хорошого тону, прийшовши на банкет, слід привітатися з господарями прийому, подякувати за запрошення і тільки після цього привітати того, з чиєї нагоди приводиться прийом.

Якщо ж Вам необхідно піти, то при цьому необов’язково прощатися, достатньо, залишити на особливому підносі свої візитівки з загнутими кутиками.

Перед завершенням прийому господар і господиня стають на місце, де вони й зустрічали запрошених, і кожен гість, прощаючись, дякує за прийом, висловлюючи добрі побажання й сподівання на подальші зустрічі.

Будьте успішними і впевненими в собі!

jeybeauty.com.ua

Дата публікації: 25.01.2008
Прочитано: 3814 раз





Додатково на дану тему
Про що потрібно знати, купуючи квартиру в кредитПро що потрібно знати, купуючи квартиру в кредит
Як дарувати квіти і доглядати за букетомЯк дарувати квіти і доглядати за букетом
Яку акустику вибратиЯку акустику вибрати
Як вибрати DVD-програвач?Як вибрати DVD-програвач?
Догляд за джинсамиДогляд за джинсами
Правильний догляд за взуттямПравильний догляд за взуттям
Як вибрати грамотний бізнес-подарунок?Як вибрати грамотний бізнес-подарунок?
Як захистити себе від грози?!Як захистити себе від грози?!
Батьківські турботи до 1 вересняБатьківські турботи до 1 вересня
Пізнавайте природуПізнавайте природу


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Сьогодні у в'язниці свято - день випускника. У такий спосіб начальство намагається заманити ув'язнених після Дня відкритих дверей.

Реклама
Опитування
Чи вважаєте Ви нещасливим число 13?

Так
Ні я в це не вірю
А я тільки до 7 рахувати вмію



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 283
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 57 | користувачів сьогодні: 628 | переглянуто сторінок сьогодні: 17746 | всього сторінок переглянуто: 59304244





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.