Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

Чим відрізняється спирт від горілки?
- Спирт можна пити.
- А горілку?
- А горілку - треба!

Google рекомендує


Різдво та Новий рік

Дванадцять страв


 Для тих хто ще не визначився зі святковим меню, ми підготували підбірку різдвяних страв. Хай вам смакує!  Щасливого РІЗДВА!



1. КУТЯ
Щоб приготувати смачну кутю, пшеничну крупу варто на ніч замочити у воді. Відтак зцідити, додати кілька ложок меду, залити водою і варити до готовності. Потім додати тертий мак, горіхи, родзинки (можна взяти ще й цукати, курагу), трохи цукру. Усе гарненько вимішати – кутя готова!

2. ГОЛУБЦІ З КАРТОПЛЕЮ
Картоплю натерти як на деруни, додати цибулю та моркву, підсмажені на олії, посолити, поперчити (можна додати й приправи), гарненько вимішати. Загортати в ошпарені капустяні листки. Щільно скласти голубці в банячок, залити окропом. Засмажити великою кількістю цибулі та моркви. Варити, доки листки стануть м'якими.

3. ГРИБНА ШУБА
Відварити буряк, моркву, картоплю в лушпинні. Дрібно нарізати цибулю та мариновані гриби. Гриби, цибулю, моркву, буряк викладати шарами, кожен змащуючи пісним майонезом.

4. ЗАЛИВНЕ З КОНСЕРВОВАНИХ САРДИН
Консервовані сардини викласти на таріль, додати овочі, прикрасити зеленню. Маринад готувати так: зробити бульйон на грибній чи креветковій «Мівіні», розчинити в ньому желатин (концентрат має бути міцним, щоб заливне добре захололо). Сардини залити бульйоном і поставити в холодильник. Страву можна споживати вже через дві години.

5. КАРТОПЛЯНІ ПАМПУШКИ
Картоплю зварити і пропустити через м’ясорубку. Картопляне пюре замісити з невеликою кількістю борошна, виробляти кульки й смажити їх на добре розігрітій олії. До пампушок можна приготувати підливу: цибулю посмажити на олії, додати до неї подрібнені шампіньйони або попередньо відварені сушені гриби й ще трохи підсмажити.

6. САЛАТ ІЗ КВАСОЛІ
Порізати на кубики варену картоплю, оселедець, квашений огірок. Цибулю дрібно посікти. Додати варену квасолю. Овочі трохи приперчити (не солити!) й вимішати з олією.

7. КАРТОПЛЯНІ ПИРІЖКИ З ГРЕЧКОЮ
Відварити картоплю в лушпинні, пропустити її через м'ясорубку, додати трішки борошна, посолити. Для начинки відварити гречку, присмачити її смаженою цибулею. Сформувати пиріжки й смажити на добре розігрітій олії.

8. МОРКВЯНИЙ САЛАТ
Сиру моркву потерти на тертці з дрібними отворами. Родзинки вимити в гарячій воді. Змішати моркву й родзинки та заправити пісним майонезом.

9. САЛАТ З БУРЯКІВ ТА ЧОРНОСЛИВУ
Бурячки відварити, потерти на тертці з великими отворами. Чорнослив розпарити у гарячій воді, відтак дрібно нарізати. Викладати буряки та чорнослив шарами, кожен змащуючи пісним майонезом. Зверху посипати подрібненими горішками.

10. ОСЕЛЕДЕЦЬ ТУШКОВАНИЙ
Для цієї страви згодиться звичайний морожений оселедець. Рибу розморозити, порізати на шматки. У каструлю викладати шарами рибу, моркву, цибулю. Посолити, додати приправу. Залити водою й на 4 години поставити в не дуже гарячу духовку, щоб страва умлівала (треба стежити, щоб не википіла вода).

11. ВАРЕНИКИ З МАКОМ
Замісити тісто як на вареники. Мак для начинки розтерти з цукром. Готові вареники полити медом.

12. УЗВАР
Вимити сушені яблука, груші, вишні. На 1 л узвару треба: сушка – 125 г, цукор – 75 г, мед – 50 г. Під кришкою варити до готовності. Узвар варто заправити цукром і медом, довести до кипіння й охолодити.

http://www.simya.com.ua

Дата публікації: 04.01.2008
Прочитано: 11353 раз





Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Офіціант - відвідувачу:
- Поспішаю повідомити вам радісну звістку. Я зараз був на кухні, і мені сказали, що ви мали рацію, вам подали не суп, а помиї!

Реклама
Опитування
Коли краще робити весілля?

Зимою
Весною
Літом
Восени
Краще взагалі не робити, а віддати гроші молодим



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 2425
Коментарів: 3
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 103 | користувачів сьогодні: 541 | переглянуто сторінок сьогодні: 20586 | всього сторінок переглянуто: 63025479





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.007 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.