Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

— Як ся має ваш чоловік?
— Дякую, добре. Але, гадаю, з лікарні він вийде не скоро.
— Ви бачились з його лікарем?
— Ні, але я бачила медсестру, яка його доглядає.

Google рекомендує


Різдво та Новий рік

Голод — не тітка, а піст — не дієта. Змінювати раціон потрібно поступово


 Напередодні Різдва лікарі радять, як краще виходити з посту, щоб не зашкодити своєму організму, чи варто дотримуватись розвантажувальних дієт у цю пору та що і як краще їсти під час зимових свят.



— Піст передбачає виключення білкових продуктів тваринного походження: м’яса, яєць, риби, молочних продуктів, — розповідає лікар-гастроентеролог Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру Оксана Маніковська. — Зазвичай, акцент йде в основному на вуглеводні продукти: борошняні вироби, хліб, макарони, картоплю, які у великій кількості негативно впливають на мікрофлору кишківника. Зменшення у раціоні тваринних білків може викликати дефіцит незамінних амінокислот, дистрофічні зміни підшлункової залози, слизової шлунка, зниження рівня вироблення ферментів. Тому виходити з посту треба обережно, поступово нагадуючи організму про страви, яких ви довгий період не вживали.

М’ясо краще замаринувати у вині

Лікар радить щодня вводити лише по одному виду білкових продуктів. Наприклад, починати з риби або м’яса нежирних сортів. Для того, щоб м’ясо легше засвоювалося, необхідно за дві години до приготування замаринувати його у вині, лимонному або гранатовому соку. Після цього можна вживати яйця, але тільки в стравах. Краще починати з легших страв: сирники, парові котлети. Потім можна робити омлети (для початку лише білкові, тобто без жовтків). Якщо робите омлет з двох яєць, взяти одне ціле яйце і один білок. Далі на черзі м’ясні нежирні бульйони, на яких можна варити й каші. Лише після цього вводять кисломолочні продукти і молоко.

Що стосується молока, то починати треба з молочної каші, яка краще засвоюється підшлунковою залозою. Причому молоко треба брати знежирене чи магазинне.

Усі порції мають бути невеликими. Обов’язково при виході з посту і введенні у раціон білкової їжі пити овочеві або фруктові соки. Вони стимулюють секрецію шлунка, підшлункової залози і жовчовиділення.

Нормалізують дисбаланс, який виник у кишківнику, покращать мікрофлору біойогурти, що містять біфідо- і лактобактерії.

Торти та печиво замініть фруктами

— Важливо розуміти, що піст — це не дієта і завжди зважувати, можна чи ні його дотримуватися, — додає лікар-дієтолог Рівненської обласної лікарні Людмила Синькова. — Усе має бути у розумних межах. Справа у тому, що, розговляючись, приймати алкоголь, вживати жирні та гострі страви, не відчуваючи шкоди для організму, може тільки здорова людина, а ті, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, подагру, панкреатит, атеросклероз, хвороби серця, діабет, ожиріння, мають обмежувати себе. Дуже обережними треба бути й людям похилого віку. Не варто сидіти на обмежуючій дієті, щоб потім тиждень їсти святкові страви, — переконана лікар. — Заляканий голодуванням організм починає набирати жир про запас і може собі значно зашкодити. Краще їсти нормально, раціонально, а під час свят дозволити собі набір продуктів, які не вживаєте щодня.

Звичайно, святкова їжа — це переважно жирні, білкові та солодкі страви, алкоголь та гострі приправи. Такі поєднання у великій кількості зашкодять і здоровому.

Дуже важливо, щоб куплені продукти були доброякісними і свіжими. Тому уважно читайте терміни вживання на етикетках, не купуйте рибу, якщо підозрюєте, що вона неодноразово заморожувалася та розморожувалася.

— Додайте до святкового меню морепродукти, різноманітні овочі, вони допоможуть організму справитися з навантаженням. Замініть рослинну олію оливковою, дуже корисною для печінки та серця. Бажано не захоплюватися дешевими кулінарними жирами, маргаринами, особливо людям із захворюванням серцево-судинної системи. Не стійте за плитою, випікаючи солодощі, краще торти та печиво замініть фруктами, — радить на завершення Людмила Синькова.

www.ogo.ua

Дата публікації: 04.01.2008
Прочитано: 2898 раз





Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

Ідуть двоє чоловіків вулицею і бачать дуже вродливу жінку: вбрання вишукане, фігура і обличчя як у моделі, і вираз обличчя приємний. Один іншому:
- Глянь яка! А комусь же вона в печінках сидить!

Реклама
Опитування
Чи потрібні опитування на сайті?

Так, звичайно. Це корисно
Скоріше так. Але не варто зловживати
Скорше ні. Це - зайва втрата часу
Абсолютно не потрібні.
Набридло - на усіх порталах одне й те саме!
Мені взагалі однаково



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 880
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 116 | користувачів сьогодні: 244 | переглянуто сторінок сьогодні: 724 | всього сторінок переглянуто: 59235545





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.010 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.