Букет
      
  Реєстрація або вхід Головна    
Букет
Головна
Новини
Статті
Опитування
Анекдоти
Галерея
Погода на тиждень
Свята на тиждень
Святковий довідник
Файли
Друзі та партнери
Звязок з нами
Гумор

Вовочка я сподіваюся що не побачу як ти списуєш
- я теж.

Google рекомендує


Різдво та Новий рік

"Кутя не лише смачна, а й корисна"


 Різдвяний стіл особливий. Святковий настрій, дванадцять страв за старовинними рецептами, а поміж ними головна та найсмачніша — кутя. Проте варто бути обережним у споживанні страви, аби святковому вечору не зашкодили «різдвяні примхи». І хоча за традицією вечеря розпочинається з молитви, після чого всі їдять кутю, лікарі не рекомендують споживати її натщесерце. Адже пшениця, основна складова куті, є важкою для перетравлювання. Крім цього, не варто зловживати цією без сумніву смачною та корисною стравою тим, хто хворіє на шлунково-кишкові захворювання. Щоправда, складові куті — мед, горіхи та родзинки є надзвичайно корисними.



Кутя — страва дуже поживна, оскільки її складники містять багато корисних речовин. Звичайно, куті без пшениці і маку не буває. І хоча перша, як ми вже зазначили, — важкий для шлунку продукт, проте вона має багато вітамінів, білків, вуглеводів та інші цінні речовини. На потенцію позитивно впливає насіння маку, у помірній кількості змішане з медом.

Горіхи до куті, мабуть, додає кожна господиня. Здебільшого це волоські, які збагачені білками, жирами, вітамінами та вуглеводами. Кілограм очищених горіхів має більше восьми тисяч калорій. Незмінною складовою є мед, який містить фруктозу, глюкозу, білки, мінеральні речовини й органічні кислоти. А з кілограма меду організм отримує більш ніж три тисячі калорій. Крім основних складників, до куті часом додають курагу, родзинки й навіть чорнослив, які теж дуже корисні для організму людини.

Українські господині уміло готують кутю, але потрібно пам'ятати про те, що все добре лише в міру. Бажаємо смачної і корисної куті!

Акценти різдвяного меню

Пропонуємо Вам приготувати головну обрядову страву Святвечора (6 січня) — кутю, «Божу їжу», а до неї — узвар. А ще на столі мають бути борщ, риба, гриби, пироги з квасолею та капустою, вареники з різними начинками, картопля, пісні голубці з пшоном.

Кутя. Щоб приготувати добру кутю, слід уміло зварити кашу з пшеничних чи перлових крупів. Основне — витримати співвідношення крупів і води і доглянути, аби не підгоріло. Крупи треба перемити і залити для замочування на кілька годин водою (1:2,5), варити у цій же воді без солі та жиру. Як закипить, вогонь звести до малого, поварити годину, а далі поставити умлівати: у духовку чи добре обкутавши.

Подаючи кутю до столу, заправляють її (не варто використовувати всю кашу відразу, краще зберігати її у холодному місці і брати, скільки потрібно на один раз). На 2 склянки холодної перевареної води (а ще краще — узвару) потрібно взяти по півсклянки розтертого маку, запарених родзинок, меду, 2 — 3 ст. л. цукру, подрібнені ядра з 15 волоських горіхів (мед та цукор розвести у воді). Краще готувати кутю не безпосередньо перед вживанням, а раніше, тоді вона добре настоюється.

А узвар ліпше варити за добу раніше, тоді він буде смаковитий, солодкий. Для приготування годяться сушені вишні, яблука, груші, сливи, абрикоси, родзинки — що є на господарстві. Сухофрукти слід перемити, залити в горщику холодною водою і варити до готовності. На 1 літр води потрібно 100 г сушениці. Настоювати у прохолодному місці, щоб узвар не скис.

Вареники готували з різними начинками: з вареної картоплі, квашеної капусти, гречаної каші з грибами, консервованих вишень тощо. Начинка з квасолі та грибів: ще теплу варену квасолю слід потовкти чи змолоти, додати підсмажену на олії разом із відвареними грибами дрібно нарізану цибулю, посолити, поперчити, охолодити. Вареники подавати гарячими, поливши присмаженою цибулею з олією.

Начинка з пшона і маку: зварене пшоно змішати з втертим маком (1:1 або 2:3), підсолодити.

Начинка з сухофруктів: 300 г сушених фруктів помити і залити перевареною водою на ніч, зварити, перемолоти на млинку, додати сухарі (1 ст. ложку), цукор, корицю.

Секрети смачних вареників: борошно гарно просіяти, додати теплої води і замісти тісто. Місити довго, тоді тісто стає м'яким та еластичним, накрити рушником і поставити для достигання на 30 — 40 хв. Тоді сформувати варенички товщиною 0,5 см, накласти на них начинку і заліпити, надаючи вареникам різної форми: трикутних ріжок, вушок (два ріжки зліпити), із зубчиками. Варити у великій кількості підсоленої води, не накриваючи.

http://sp.pl.ua

Дата публікації: 04.01.2008
Прочитано: 5634 раз





Додатково на дану тему
Скільки в році Нових років?Скільки в році Нових років?
Корпоративная новогодняя вечеринкаКорпоративная новогодняя вечеринка
Ёлка-ёлочкаЁлка-ёлочка
2007 год для знаков Зодиака2007 год для знаков Зодиака
Год СвиньиГод Свиньи
Рождественские гаданияРождественские гадания
Рождественские традици разных странРождественские традици разных стран
Как оригинально вручить подарокКак оригинально вручить подарок
Выбираем подаркиВыбираем подарки
Подарки знакам зодиакаПодарки знакам зодиака


[ Назад | Початок | Наверх ]
Немає коментарів. Чому б Вам не залишити свій комертар?
Ви не можете відправити коментар анонімно, будь ласка зареєструйтесь.
Останні статті
Halloween
10 ідей для ідеального Хеловіну
Подарунки на День Валентина за знаком зодіаку
Ідеї для валентинок та святкування дня свято...
Як День Святого Валентина відзначають у різни...
Де краще зустрічати Новий рік?
У чому зустрічати новий рік 2010
Тіло - це годинник
Як запобігти курортних пасток
Здорове чи дешеве: як правильно обирати дитяч...
Новини партнерів
Завантаження ...
Галерея
Картинка з галереї

Картинка з галереї

Картинка з галереї

Посміхніться

День Святого Валентина - це для дітей. А для дорослих є ніч на Івана Купала.

Реклама
Опитування
Чи змінилися ваші відносини після весілля?

Так, в кращій бік
Так, але в гірший бік
Залишились незмінними



Результати
Інші опитування

Всього голосів: 100
Коментарів: 0
Головна |  Вверх
статистика  користувачів онлайн: 85 | користувачів сьогодні: 452 | переглянуто сторінок сьогодні: 6026 | всього сторінок переглянуто: 59353194





Використання матеріалів цього сайту тільки за умови вказання прямого гіперпосилання на першоджерело та сайти, що виконали суттєві допрацювання матеріалів (переклад, доповнення довідковими даними, тощо).
Якщо першоджерело не вказано - важати першоджерелом і вказувати пряме гіперпосилання на сайт http://buket.ck.ua



© 2006-2008 студія GVM
рекламна підтримка: черкаська рекламна мережа

Генерація сторінки: 0.011 сек. і 10 запитів до бази даних за 0.002 сек.
Web site engine code is Copyright © 2006 by SLAED CMS. All rights reserved.